Откриха откраднат бюст на Ботев в пункт за цветни метали

Той ще бъде върнат на мястото му в центъра на Калофер
Обновена: 17 фев 2011 14:03 | 17 фев 2011 13:47,
67
Откриха откраднат бюст на Ботев в пункт за цветни метали
Снимка: Булфото

Полицаи са открили откраднатия в края на миналата година бюст на Христо Ботев,  съобщи директорът на ОДП-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Монументът е бил намерен невредим в пункт за изкупуване на цветни метали в село Говедаре.

Барелефът е невредим и ще бъде върнат на мястото си пред кметство Калофер.

"Безкрайно съм щастлива, че тази светиня се връща при нас. Да откраднат и продадат за претопяване тази светиня, е кощунство“, коментира пред кореспондента на Dnes.bg кметицата на родното място на поета революционер София Димитрова.

Още по темата

Бюстът е дарение на Калофер от китайското посолство.

От полицията поясниха, че в момента се установява кой е занесъл монумента в Говедарци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
До авторката преди 13 години
Г-це Красимира Гешева, прочетете внимателно пост 53. Осмислете го. Пишете: "...пункт за изкупуване на цветни метали в село Говедаре", и след няколко реда - "...кой е занесъл монумента в Говедарци." Хайде, съсредоточете се, все пак с това си изкарвате прехраната!
63
2
 
3
 
! Отговори
sako преди 13 години
Тия в едни други времена щяха бавно да ги набият на кол.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България се нуждае от много строг закон относно поругаването на национални светини!Изпокрадоха не един бюст-паметник,изкъртиха металните букви от всички паметни плочи,до които се добраха!Това е така,защото от търговията с метали най-много печелят не низовите апаши - ромите,а съвсем други хора,които стоят доста високо в социалната йерархия.В конкретния случай,на онзи,който е купил бюста на Ботев - солена глоба,ефективна присъда и от забрана занапред да изкупува метали.Да каже от кого го е купил!
61
3
 
0
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Тези *** да ги заключат за 24 ч . Още същата нощ - да ги *** . . . по 3-ри пъти и после да ги освободят .
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taviko nacukam
59
5
 
6
 
! Отговори
Калофер преди 13 години
Кви *** в Калофер бе? Българина понеже е много работлив и не праи такива работи? Смешници, и *** предадоха Левски нали
58
0
 
1
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Shte prezadam vaprosa na 56. Koi izkupi byusta, koi e tozi pezevenk. I shte preporacham, VSICHKI PUNKTOVE ZA IZKUPUVANE NA METALNI SUROVINI I ITPADATSI-DARJAVNI.
57
1
 
7
 
! Отговори
George преди 13 години
Та и в Калофер ли има ***! Българите там сте поне едно 90%! Хванете я тази *** смрад и барабар със собственика на пункта - в Тунджа! Че то в София и Пловдив от бай *** не можеш да се разминеш. За Ямбол и Сливен не говорим - там и камъните говорят на ***. Та дори и Лечков - ако подадеш негова снимка на село,където не го познават, веднага ще кажат : ***, ама дърт ***!
56
0
 
4
 
! Отговори
BENI преди 13 години
AZ ISKAM DA POPITAM KOI GO E PRIEL V PUNKTA.I TOI NOSI OTGOVORNOST.
55
0
 
0
 
! Отговори
Класната преди 13 години
Гешева, кой ти преподаваше български език девойко!
54
0
 
6
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Бъ мааму. Ботьо, Ботьо, чичо. Напразно умря Ботьо, напразно. За няколко дни работа е да се напишат законите, които да защитят културното ни наследство - да затворят пунктовете, да опазят архитектурните обекти, разкрити и не разкрити. Как пък мама му да *** за 20години не се намери един управляващ като хората. Напразно Ботьоо, напразно и хиляди след теб.
53
0
 
5
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Уважаема Красимира Гешева(написалата статията), въпрос: Кво точно е намерено? Бюст или барелеф?Щото това са 2 различни неща! Освен това, "монумент" това е цялостното експониране на скулптурата заедно с пиедестала,базата и архитектурното решение.Моля да ме извините, че се намесвам в литературните ви упражнения, но просто иначе не стааа...Не сванаме за ко стаа върл-***.
52
0
 
17
 
! Отговори
Защитник на BG преди 13 години
Да затворят всички пунктове за изкупуване на метали!!! Тогава *** ще спрат всички тези кощунства. И капаците на шахтите по пътищата ще са си на място и пътните знаци също и металните изтривалки пред входовете и какво ли още не...доли и алуминиевите табели на асансьорите ще са си там, кабели, жици, далекопроводи...всичко ще си е на място по дяволите!
51
1
 
5
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
Преди 25 гд. върнах 1.5кг. меден *** .За тях изписах кофа мастило в Милицията.Това беше преди ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!
50
0
 
7
 
! Отговори
МОНИ преди 13 години
ПРеди във всеки град имаше два до три пункта за изкопуване на цветни и черни метали.А сега на всеки ъгъл има пункт.да се въведе ред.Да се монтират камери. А даващите и приемащита вторични суровини да се дават под съд при нарушение.!!!За стотинки държавата губи милиони!!
49
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Нещата са много по -сложни.Моралната деградация на обществото е започнала доста отдавна.Тон за нея дадоха доморасли политици ,несъстояли се журналисти ,бивши парт . секретари ,които бързаха да се наредят сред реформаторите,"десиденти " и "десидентчета". Взривявахме мавзолей ,ще местим паметници,освещаваме нови такива...Как смятате ? Дали това не "оскоти" народа.?Задавате ли си въпросът кой печели от това ? В материален и политически план...
48
1
 
15
 
! Отговори
Stany преди 13 години
10г затвор за крадците и 20г затвор за антибългарите, приели бюста в пункта за метали.
47
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
упс - турското робство и ислямски закони - извинявам се за грешките.
46
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ботев се е борил срещу терското робство, но аз искам излямски закони в тая държава - на крадците да им се секат ръцете !!!Да защъпукат по улиците *** без ръце - каква приятна гледка за окото ще е това...
45
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 13 години
От проказа да пукнат тез крадци!