Последният изход... към себе си

Излезе нова книга от вълшебницата на българската приказна ню ейдж езотерика
Обновена: 7 дек 2010 17:20 | 7 дек 2010 17:20,
1
Последният изход... към себе си
Корица: Унискорп

От Паулу Коелю и Хорхе Букай до Боб Проктър и Ронда Бърн – майсторската интерпретация на идеите на ню ейдж философията определено е гаранция за бестселър.

Приказната мистика вече има и българска вълшебница в лицето на Калина Стефанова.

Утвърден по света театрален критик, тя се потопи в литературната езотерика още с първата си книга „Джуджетата на Ани“, донесла й сравнения с Екзюпери и издадена в България, Южна Корея, Македония, Португалия, Испания и с купени права за Китай, Виетнам и Бразилия.

Втората й книга „Последният изход“, която вече е на пазара, е крачка напред в развитието на приказната образност, която претворява познатите идеи. Сред големите достойнства на романа е, че вместо да следва световната тенденция за превръщане на пресечната точка между Изтока и Запада в ротативка за правене на пари, тя се съсредоточава единствено върху духовните измерения на успеха.

Прави го чрез случващото се на познатата ни от първата книга Ани – дама на средна възраст, която си припомня забравената красота на невидимото за очите.

И ако в „Джуджетата на Ани“ тя откриваше себе си, в „Последният изход“ авторката я води към магиите на природата и чудесата на вселената.

Романът е фантастично и цветно пътуване към вътрешните истини, в което я насочват очарователната Мухчо, баба й и, разбира се, личните й джуджета (нещо като малки невидими ангел-хранители, симпатично люлеещи се на обеците й и играещи си с кичурите на косата й).

Пътят следва „историята на един разговор“, който чрез сънища, магии и прозрения предава приказен ключ към тълкуването на реалността между три поколения жени.

Гласовете на героините обаче не са многообразни, а точно обратното – сякаш трите са същности на един аз, който целенасочено артикулира своите истини. Темите са обичайните: силата на съзнанието, консуматорството и посоката, в която то ни води, вредата от гнева и страха и лечебните свойства на доброто и любовта.

Откритието обаче са метафорите, в които Калина Стефанова облича всичко това, и именно там се корени причината „Последният изход“ да е задължителна за всички почитатели на жанра.

Прочети откъс от книгата!

Професор д-р Калина Стефанова е автор и съавтор на 12 книги и публикации на 23 езика в 25 страни, преподавател е в НАТФИЗ и е изнасяла лекции и семинари в 12 държави.

В продължение на два мандата е вицепрезидент на Международната асоциация на театралните критици и неин Директор Симпозиуми.

Била е гостуващ учен и стипендиант в престижни университети в Америка и Европа и има няколко книги за театър на български и английски, включени в задължителната литература в университети в САЩ, Великобритания, Канада и др.

На широката публика е позната с ролята на Елица във филма "Време разделно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: калина стефанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 13 години
За един...разговор бих се хабил да пиша...коментар,само ако го водя ...директнос г-жа Елена Пенева.Е това е да си литературен критик.Аз като ..такъв бихпосъветвал авторите на които съм отделил някакво внимание с моите коментари,да се радват на ...това,тъй като "Когато забележиш,че критиката не казва за теб вече..глупости,престани да пишеш,защото няма съмнение,че тивече започваш да..залязваш и да се повтаряш"(цитата е от М.Бонтемпели -познаваме се..лично,но аз пиша по-големи глупости от него)