Училищата можели да отделят за Коледа от делегираните бюджети

Сергей Игнатов каза, че размерът на средствата ще е различен
14 дек 2010 21:04,
84
Училищата можели да отделят за Коледа от делегираните бюджети
Снимка: БГНЕС

"По данни на главния секретар на МОМН в над 80% от училищата в страната могат да се получат допълнителни средства за Коледа и те ще зависят от делегираните им бюджети", каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Размерът на средствата за Коледа ще е различен и ще зависи от делегираните бюджети на училищата, уточни министър Игнатов.

Учителите ще получат допълнителни пари в зависимост от делегираните бюджети на училищата и "там, където всичко е наред, те, естествено, ще ги получат", каза министърът.

По думите му за администрацията и за МОМН не се планира раздаването на допълнителни средства за Коледа.

Министър Игнатов заяви, че няма никаква забрана в училищата да се раздадат допълнителни средства за Коледа.

"Има вероятност, ако се вземе решение, надбавки да получат най-добрите служители в министерството, но съм скептичен, защото направихме много административни спестявания, които трябва да станат основа на фонда за оптимизиране на системата за висшето образование", каза Сергей Игнатов.

Той отбеляза, че и частни структури не планират раздаването на т.нар. 13-а и 14-а заплата, въпреки че частният бизнес има право на това. Винаги трябва пестеливо да се изразходват средствата, особено публичните средства, посочи министърът.

През тази година системата на средното образование беше по-малко засегната от кризата и в нея съкращенията бяха в различни програми, но те не се отразиха пряко на учебния процес, коментира Сергей Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
nsvpon преди 12 години
ycZwj1 , [url=nuxbarccttel/]nuxbarccttel[/url], [link=aqmmyoewlgqm/]aqmmyoewlgqm[/link], djtlnxseuwoa/
55
0
 
0
 
! Отговори
д/Р/АСКАЛА преди 13 години
с ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ - Се осъществи отмъщението на "Маникена" Вълчев. Закопа малките селски училища, които активно стачкуваха, даде парите на по- големите, с което постави началота на неверотната дискриминация. Язък за селските деца - екологичният "разсад" на България. Язък и на некачествените купили дипломи млади даскалчета и даскалици. Не виждате ли в тяхни ръце са децата ни и какво произвеждат: Цигарен дим, хулиганчета, неихранимайковци безразлична биологична маса....
54
0
 
2
 
! Отговори
ЙЕИ!!! преди 13 години
Къде видя "забогатял"учител ,бе Груйо?Частни уроци по физическо или по трудово?Свърши се с "частните"уроци-щото всички каракуди стават студенти и "успех-шестици"-хич не им трябват!Ама такива като теб са си останали в 1979 година и няма мърдане от там!!!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Училищата се превърнаха в място, където цел е не образоването на учениците, а забогатяването на учителите. Уроците почти не се преподават, учениците почти не влизат в час. Резултат е масова неграмотност. Но затова пък делегираните бюджети дават възможност да се вземат "премии" за "кадърност" от порядъка на 700- 2000 лева. И всичко това под "мъдрото" ръководство на г-н Игнатов. Да не говорим за огромните суми, които даскалите вземат от частните уроци....
52
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимния киселаж преди 13 години
Отговарям ти простичко като за теб-Училище 1500 ученика по 1020 лева за дете общо 1 530 000.По спечелени проекти-150 000.Общо 1 680 000.Учители и служители 130.Заплати за година-750 000Ремонти-300 000.Издръжка-парно,ток, вода,консумативи-250 000.Други-награди,празници,препарати,маркери-50 000.извънредни-50 000.Остатък-1 400 000-Остатък от делегирания бюджет-280 000.Сега става ли ти ясно откъде идват "бонусите"-от разумната икономическа политика на умните Директори!!!!
51
0
 
2
 
! Отговори
бай Frend преди 13 години
Герберчо, ти не беше ли селският *** бе? Оди на селскио бик да ти освободи напрежението.
50
0
 
1
 
! Отговори
Castor преди 13 години
Ти, май си забравил, сутринта да си изпиеш хапчетата!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не съм Директор за да знам, защо не си поддържат училището?
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
,,,,,да отделят пари от делегирания бюджет........да ама защо цяла година не отделят пари поне една тоалетна да направят като за хората.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
'Но нека Господ ги съди, и без това ние не можем заради имунитета им'Ето това мислене е пагубно за народа. Напротив, МОЖЕМ да ги съдим, за съжаление с крайни мерки, но все пак МОЖЕМ
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За, това учителите са на 6,5 h., РВ. Който си е заложил от преходната година допълнителни пари и е направил, сега някакви икономии ще си дадат по една Коледна премия.
45
0
 
2
 
! Отговори
мен до Гербер преди 13 години
Явно ти си от бедните според твоето разбиране за нещата-нищо не си научил
44
0
 
8
 
! Отговори
Boss преди 13 години
Турското робство не можа да убие православието в България, още по-малко преходът от робство към свобода. Днес обаче можем да се обърнем и да погледнем как нищо и никакъв преход успя да разруши всичко.Забравиха кой е сътворил буквите, с които са написани богатствата им, нашите държавни водачи. Но нека Господ ги съди, и без това ние не можем заради имунитета им
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали нямаше пари ,господа управляващи? Как така за едни има ,а за други няма?Като има да има за всички,щато няма-няма за никой.Пенсионерите нямат нужда от коледни ,според вас,така ли ?
42
0
 
4
 
! Отговори
До Гербер преди 13 години
Като няма акъл и е *** като антична брадва,а има пари ,трябва ли да става доктор.Представи си да отидеш на такъв некадърен"лекар" кво ще ти се случи.Ама на вас герберите ви е такова мисленето.По скоро мисленето не ви е присъщо,за вас е важно действието.Ама ,че кухи тикви се оказахте всички.Жалкото е че успяхте да докарате точно тия некадърници на власт.
41
2
 
16
 
! Отговори
Jar преди 13 години
Такива теми се пускат за да разделят обществото ни! За да се караме помежду си и да не виждаме какви ги вършат "политиците" . Учителите са достойни хора, с тежка професия и този който не е влизал в училище при сегашните деца не знае нищо! Замислете се преди да плюете по тях...вие на тяхно място няма да издържите и час там!!!
40
0
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Сега вече си обяснявам донякъде защо е имало разстрели след 44 г. Така ли разсъждавахте, когато убихте НиколаВапцаров, Гео Милев, чиито труп хвърлихте в масов гроб и трупът му бе разпознат години по-късно единствено по изкуственото му око...така се разсъждавали, когато убихте и Генерал Заимов и много други видни българи обвинени в комунизъм..
39
11
 
0
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
*** ви бяха научили на държавна хранилка, вече нема, свърши се, само способните и заможните трябва да учат, да се лекуват, развиват и управляват държавата. Бедняците по селата.
38
1
 
3
 
! Отговори
до гербер преди 13 години
да ти се ВРЪЩА
37
14
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Медицина да завършват също децата на най-богатите. Здравеопазването трябва да се реформира и вие го правите също във вярната посока. Който плаща получава. Простолюдието не е задължително да получава медицинска помощ както аристокрацията. *** се опитаха да ни изравнят всички, но това е шизофренично. Нямат пари-няма доктор, това е толкова логично. Докторът е лукс и то основно за богатата класа, така е в нормалните държави и тук е било така преди идването на мръсните ***.