Само семки може да се рекламират с тъпани

КЗК глоби фирма за заблуждаваща реклама
1 фев 2010 16:32,
62
Само семки може да се рекламират с тъпани
Снимка: Булфото

Комисията за защита на конкуренцията глобява „Интерснак България” ЕООД и „Публисис” АД съответно с 246 180 лева и 172 225 лева за заблуждаваща реклама, съобщиха от комисията.

Производството на КЗК е образувано във връзка с масираната рекламна кампания на ядките „Чипи”. Мотото на рекламата „От нашето по-хубаво няма” е представено на фона на ритъма на тъпан, като ядките се подреждат и изобразяват типични български картини.

Разследването на комисията обаче установило, че с изключение на слънчогледовите семки, всички останали ядки на марката – фъстъци, кашу, лешник, бадем и шам фъстък, се произвеждат от  „Флипер Комимпекс” – Румъния, въз основа на разработени от "Интерснак България" спецификации.

Суровините пък се доставят от различни страни производители – Аржентина, Китай, Иран, Турция, Мозамбик, САЩ.

Комисията смята, че рекламната стратегия цели да наблегне именно върху произхода на продуктите като произведени в България и в този смисъл има заблуждаващ характер.

От КЗК припомнят, че заблуждаваща е всяка реклама, която по някакъв начин, включително чрез представянето, подвежда или може да подведе потенциалните потребители. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
4ipi преди 14 години
pari da si pla6tat zadalgenata njmat, no za reklami imat..... brei 4e biznesmeni.
50
0
 
0
 
! Отговори
sd преди 14 години
Нещастници!
49
0
 
0
 
! Отговори
H8CORE преди 14 години
Да глобят и всички на баба, на дяди, на планината, на гората, на Балкана, на балкона и на п-у-т-к-а им майна! Тия к-о-п-е-л-е-та мръсни извратиха, омърсиха и погавриха всичко мило и родно за сметка на шепа парички!
48
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 14 години
Щом нещо е написано в микроскопичен текс,и прочетено със скорост която не можеш да асимилираш нещо.Те са си измили ръцете и няма как да се накажат.Макар всички реклами на Операторите да са "почти" без пари да говориш.
47
0
 
0
 
! Отговори
АА преди 14 години
Поглеждам с хумор на нещата,но истината е, че тези реклами се ппускат в найподходящия момент за телевизиите и най-неподходящия за нса-обикновените потребители и зрители.Вече ми е писнало като седна да вечерям и точно съм започнал да сихапвам сладко сладко и се появи някоя от изброените от мен реклами или подобна на тях.То бива бива но всичко си има граници.Или пък започват да се лигавят онези лапета и да питат за млякото.
46
0
 
0
 
! Отговори
свидетел преди 14 години
Радвам се, че ги жулят!!! Работя в рекламата и мога да кажа, че никоя рекламна агенция не желае и не харесва Интерснакс. Христо Попов е окрал много хора и свои приятели... Известен е! *** са там и отдавна заблуждават. Подизпълнители също да не им се връзват. Дължат пари на продуценти, фотографи, агенции, клиенти от промоции... тарикати са. Селяни! Такива като тях и Фикосота - със заблуждаващите реклами - бизнес в Камбоджа! Фак!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
tv guide преди 14 години
Любимите ми са тези за проблемите с простатата. Винаги между 7 и 8 вечерта - време за вечеря, когато всички са си вкъщи и са седнали на масата. После има "Мамо, какво е простата и какво е сексуална функция и защо тате се изчервява като види тази реклама?"
44
0
 
0
 
! Отговори
havas преди 14 години
а телевизиите,които са я излъчили..тях също под ножа..доста dumb мярка на КЗК.представете си абитурентски бал.сина ви е отгоре додолу в "golce и багана" италиански дизайнери произвели облеклата във румъния.Е,леля ви и вийна ви виждат сина ви и казватмного хубав,бе,а вие хем знаете ,че е облечен в багана казвате,е от нашето по хубаво няма,*** лельо.Има ли лъжа?кой е подведен.Момент..това "НАШЕТО" не е запазена марка нали.ПАК ПРИПИСВАМЕ НА БЪЛГГАРЛИВОТО СУБСТАНЦИЯ И ХАРАКЕР
43
0
 
0
 
! Отговори
kukuriak преди 14 години
Ne razbiram za6to ste prieli, 4e NASHETO v tozi slu4ai ozna4ava Balgarskoto. Moje da ozna4ava NASHETO, t. e. tiahnoto- na "Chilpi". Ne gi za6titavam, no mislia, 4e tova e podvejda6ta igra na dumi. Neka da izberem i za6titim Balgarskoto!
42
0
 
0
 
! Отговори
бай Михал преди 14 години
АА,ти ме разсмя искрено /и лично/! Харесвам хора,като теб. С такива България няма да пропадне!
41
0
 
0
 
! Отговори
AA преди 14 години
Аз пък искам да глобят тази дето живее в тоалетната.Абе тая жена не може ли да иде на лекар ще се обезводни.Искам да глобят и оня дето все му се обажда простата.Хората в блока отдавна са пощурели от будилника,с който звъни простата.Това си е чист терор.Нарушаване на нощната тишина.искам да глобят и майката на приятелчето на Митко дето все му се иска да ака у Митко,заради безотговорност при отглеждането на детето.Да нямат нормална тоалетна видиш ли.:-):-):-)
40
0
 
0
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
Препочитам да глобят онзи, който вдига самолета. Това е пълна простотия.
39
0
 
0
 
! Отговори
до: пено секса преди 14 години
Когато се научиш да пишеш, тогава пиши.
38
0
 
0
 
! Отговори
онуфри преди 14 години
По-голяма олигофрения не бях чувал. Кога ще глобят производителите на битова химия, които показват как с едно движение се почиства вековно загорял тиган? Не бе, искам да глобят онзи, който 'вдига самолета' защото няма правоспособност за пилот...
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Продуктите са си много хубави! Само фъстъците не стават! Най-големия проблем са не продуктите а некадърниците, които управляват тази фирма и водят безумна политика на източване, която ще доведе и съответно до фалит. Жалко за многото хора, които завлякоха.
36
0
 
0
 
! Отговори
Потребител преди 14 години
А кога ще глобят всичките оператори, разни предавания и т.н. които предлагат чист хазарт за бедните потребители? Прати 1 СМС и спечели лаптоп! апартамент! 3 джипа! и разни хиляди левове.... Само 1 СМС - чист, ама съвсем чист хазарт в еднозначния смисъл на думата!
35
0
 
1
 
! Отговори
Клиент преди 14 години
Това е поредната гяволия на небезизвестният Христо Попов.Справка - Шел,Микс експрес , магазини Фамилия.
34
0
 
0
 
! Отговори
Доб преди 14 години
Странно защо глобяват и рекламната им агенция - тя какво е виновна, че клиентите им от Интерснак са ги излъгали и са ги накарали да рекламират продуктите, все едно са български
33
0
 
0
 
! Отговори
глоби!!! преди 14 години
Да, и аз се питам КОГА ще глобят ГЛОБУЛ, МТЕЛ и ВИВАКОМ за лъжливите им реклами, каквито са ВСИЧКИТЕ ИМ!!!Не само ония с една стотинка на минута,ами за всичките телефони,интернети, мобилни устройства и абонаментни планове.Само да си малко по-невеж или доверчив и си изгорял за 1 или 2 години с такси....ГЛОБИ,ГЛОБИ, ГЛОБИ!!!!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tezi neshtastnici ot intersnack mi duljat pari veche poveche ot 7 meseca