Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Искат незабавно извинение за "шибания народ"
9 авг 2010 19:35,
421
Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Асоциацията на българските археолози изразява "огорчението и възмущението на своите членове от обидните и цинични квалификации на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите".

Това се казва в писмо на Асоциацията до Бойко Борисов по повод "шибания народ" на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Очакванията, че след като отмине момента на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, пише още в писмото.

"Според нас, подобен тон на министър, на представител на правителството, още повече на човек, който винаги е афиширал, че е професионален историк, дългогодишен директор на Националния исторически музей, е недопустим, в каквато и да е ситуация", твърдят археолозите.

"Господин Димитров не за пръв път е автор на непремерени изявления, които злепоставят България. За съжаление, той не за пръв път е и двигател на медийна кампания, чиято цел надхвърля популяризирането на едно археологическо откритие", уточняват те.

Още по темата

Това е и причината българските археолози да се чувстват огорчени, заявят от Асоциацията на българските археолози до премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
1
 
11
 
! Отговори
камен преди 13 години
Във връзка с публикацията, че при откриването на ковчежето с мощите на Св.Йоан Кръстител, "премиера Бойко Борисов направи добро дело и отпусна 420 000 лв за ремонт на църквата Св.Св. Кирил и методий в Созопол "- моля нашите журналисти, преса и медиите като цяло да се изразяват по-точно- не ги е дал премиера Бойко Борисов тези пари лично, а ги е дал целия български народ и заслугата не е негова лична, а отново на целия български народ. Същия този народ който неговия приятел нарича ***.Време е за престане с клоунадите и да разбере, че прекален светец и Богу не е драг.
320
2
 
6
 
! Отговори
Глупав въпрос? преди 13 години
Този *** кога е разбрал, че народа е "***"? Преди да го изберат за министър или след като ББ го назначи, защото му бил приятел? Ако е знаел предварително, че става министър на "***" народ, то каква му е била целта: да го оправи или да го дошиба?Чудя се на голямата част от коментиращите, как могат да се съгласяват с подобно поведение. Бил гневен. Но ако в друг случай отново го хване лудостта, той може да предизвика война или с Македония или с Турция. Една чаша мастика повече и ...
319
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...на културния фронт - ***, извинете за мекият израз, аз съм все пак жена...народопсихология, тъмен балкански народ..." както казва М. Башева
318
1
 
7
 
! Отговори
УНИЛ преди 13 години
ЖАЛКО,ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ,ЩОМ И В КУЛТУРАТА ИМАМЕ ТАКИВА ПОШЛИ ХОРА,ТАКИВА ИЗДЪНКИ СРАМ ЗА ЦЕЛИЯ НИ НАРОД!
317
0
 
6
 
! Отговори
GB преди 13 години
Единствената утеха е, че е настъпил момента, когато всеки касзва истината! Народът вика Царят е гол! Да ама и царете започнаха да викат Народът е гол!, което си е самата истина. Тъжното е, че от цялота тази гадна история нито народът, нито царете стават по-облечени. Става само едно неспирно шибане! Народът шиба царете на всеки избор, а царете *** народа през останалото време, между изборите. От което и народът и царете оголяват и няма вече какво повече да свалят от себе си! Изобщо шибанo
316
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъвто народът - такава и управниците! Та ни сме си ***, погледни само на какво положение сме, в култ се издигат изгаврени ценности от устана на неморални хора, езикът им като тях ш****. Жалко за страната ни!
315
1
 
1
 
! Отговори
sapanmar преди 13 години
Kak i kyde e zlepostavq? Gluposti pylni,samo kazal coveka istinata,koqto vseki ot nas si znae... i vidite li vinoven e zatova,ce e kazal na glas....Ne sibanqci Dimitrov, a skapanqci,koito se zamislqt,ce sa golqma rabota s malki atributi...Chestitam mu,che kazal istinata i za razgolenite i grimirani *** v cyrkvite i za psevdonauchnite manqci! Bravo Dimitrov,vreme bese da im se kaze v ochite.....
314
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
:)*** модератори:)
313
7
 
9
 
! Отговори
ПАНЧО преди 13 години
БОЖО - ДОНОСНИКАБОЙКО - МУТРАТАЦЕЦКО - АКЦИЯТА-ПАЛАШАЛЪЧО- ДАЛАВЕРАТАРУМЯНА-ТЪПАТА КОБИЛА ТОВА Е ЕЛИТА НА *** ГЕРБ
312
2
 
6
 
! Отговори
ШИБАНЯК преди 13 години
***, що цензурирате думичката "ш***" бе? От оня ден "ш*****" е официална думичка, дълбоко навлязла в рачника на управляващите, кои сте вие та ще цензурирате речника на правителтвито бе? Я се земете в ръце и си опичайте ъкъла!
311
3
 
6
 
! Отговори
герп преди 13 години
казаха че норвегия финансирала разкопките в тая църква в Созопол с 500 000 евро. При това положение естествено ще искат да тръбят че са намерили голяма находка иначе как ще оправдаят парите. Естествено никой не може да докаже че това са мощите на Йоан Кръстител но ще го повтарят до втръсване докато и те си повярват. А това недоразумение Б. Димитров че не става за министър е ясно. Ама да не забравяме че и той е от Созопол, демек се прави на местен патриот за сметка на "*** народ"
310
2
 
3
 
! Отговори
arh преди 13 години
Знаете или колко от тези "обидени" археолози са почтени?! Може би 1/3. За тях Б.Д. трябва да каже добри думи! А другите са си ш......и. За тях прокуратура, а не извинение. Това си е лично мое мнение.
309
2
 
5
 
! Отговори
кел4о преди 13 години
Защо някой като каже истина, го обявявате за изцепка? И онзи чех, дето ни сложи ***...:) Поглед отстрани, приемете го. Истината за археолозите ни? Надали някога :))) голЕм смех.....
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добър ден ш***, как е днес?
307
0
 
0
 
! Отговори
Аматьорско преди 13 години
Рекламата ви на SAJE дразни, какво повече да кажа.
306
5
 
4
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Не Б.Д. злепоставя България, а завистниците псевдоучени, които отричат всяко нещо, което не са открили те. И плюят, и отричат всеки който дръзне да направи нещо. Те злепоставят Блъгария, а Б.Д. си е изпуснал нервите, което не е невъзможно, тези лицемери и завистници чогат всеки да изкарат извън нерви. Ми *** народ сме, вярно е, колкото и да се сърдим, така е.
305
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сложих ти + ,но минусите ще валят като дъжд...Явно хората не си дават сметка колко лъжи има в нашата история,и колко големи загуби сегашни и бъдещи са донесли тези лъжи.
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Imaniarite nari4ashti se arheolozi iskat izvinenie ?!?! polovinata ot taz *** e za zatvora...........
303
0
 
1
 
! Отговори
za 384 преди 13 години
Tezi deto viat za 4ervenotinveni4eta, deto ni praviat turki..............
302
5
 
4
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Оставка, Божидар Димитров е фалшификатор на историята.