Православната църква чества света Анна

Светицата се смята за покровителка на брака, семейството
Обновена: 9 дек 2010 09:11 | 9 дек 2010 09:06,
14
Православната църква чества света Анна
Снимка: Булфото

Православната църква чества зачатие на света Анна днес, 9 декември.

В календара на православната църква този празник е тясно свързан с празника на Рождество на Пресвета Богородица.

На него се почита зачатието на Света Анна – майка на Богородица. Света Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.

Източноправославната църква приема света Анна още от 6 век, като тя и Йоаким са наричани свети и праведни богоотци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Православната Църква чества след 13 дни.
12
1
 
5
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Честит празник на всички!Пожелавам ви много здраве,щастие,любов и успехи в живота! :)
11
2
 
2
 
! Отговори
Специални за titi преди 13 години
titi. това електронен превод ли е? Моля, не използвай такива преводи - много са неприятни за четене. А сега, моля обясни какво общо има тази боза със Света Анна!
10
2
 
2
 
! Отговори
До titi преди 13 години
titi, това електронен превод ли е? Моля, не използвай такива преводи, много са неприятни за четене! А сега обясни какво общо има тази боза със Света Анна!
9
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Честит имен ден на всички именници!Благодаря на rimka за стихчетата! Използвах ги като пожелание към една приятелка! :)
8
1
 
3
 
! Отговори
titi преди 13 години
Ползите от лимон срещу РАК. унищожогава злокачествени клетки.Ползите от лимон.Лимон (цитрусови) е мирацулоус да убие раковите клетки.Е 10 000 пъти по-мощно от химиотерапия.Защо сме наясно от него?Поради наличието на заинтересованите лаборатории за производство на синтетични версия които ще им донесат огромни печалби.Сега можете да помогнете приятел, който има нужда от го правиш, че лимонов сок е полезно за предотвратяване на болестта.Колко хора умират докато тази тайна се пазен за компрометирането на multibillionaires печалба на големи корпорации?Може да ядеш плодове различни начина: може да ядат месестата част, натиснете сок, развиват напитки, сорбет, кроасани...Присвоява няколко добродетели, но най-интересен е ефект, то произвежда кисти и тумори.Ефикасността е доказана срещу рак на всички видове лечение. Някои казват, че тя е много полезна при всички варианти на рак.Тя също като анти микробно broad-spectrum срещу плесени и бактериални инфекции, ефективно е срещу вътрешни *** и червеи го регламентира твърде високо кръвно налягане и се Антидепресант, борба със стрес и нервни разстройства.Източникът на тази информация е очарователно: тя идва от един от най-големи производители на лекарства в света, казва, че след повече от 20 тестове в лаборатория от 1970 г., екстракти показа че:Той унищожава злокачествени клетки в 12 видове рак, включително двоеточие, гърди, простата, белите дробове и панкреас...И това, което е още по-изненадващо: този вид лечение с екстракт от лимон унищожава злокачествени клетки от рак и не засяга здравите клетки.Институт по здравеопазване науки
7
0
 
6
 
! Отговори
rimka преди 13 години
Днес (09.12) е св. Ана. На този ден празнуват всички с името Ана, Анна, Анка, Ани, Янко, Янка. Предложението за поздрав към именниците е:Жена мечтана и разбрана, от Бога милвана, избрана,закрилница и без подкана, по-силна, сладка от нирвана, от всекиго приятелка желана, това си ти - красива Ана!Честит имен ден!Още поздрави - на страницата на "Поздрав в рими, подари ми!
6
0
 
8
 
! Отговори
:))) преди 13 години
Честит празник на Всички именници и именички с пожелание за много здраве, щастие, сбъднати мечти, успехи във всички начинания!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На всички Ани и други с подобни имена - честит имен ден! Да сте живи и здрави, щастливи и успешни! И по-леко да преживеете кризата!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakvi komentari samo,breiiiii.
3
1
 
19
 
! Отговори
ДА преди 13 години
Честито на всички именници
2
1
 
18
 
! Отговори
tatarina преди 13 години
На всички именички желая много здраве и успехи!
1
1
 
13
 
! Отговори
bigdil преди 13 години
da sa givi i zdravi vsi4ki ANI