Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ

Министерството на Дянков ще ги коментира, но едва в петък
17 мар 2010 13:04,
325
Как така кризисните мерки са публични?, изненадаха се в МФ
Снимка: БГНЕС

Министерството на финансите опроверга появилите се в медиите информации за антикризисните мерки, предложени от Симеон Дянков.

„Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото."

Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на МФ.

Преди два дни министърът на финансите Симеон Дянков съобщи, че в момента се довършва изработването на около 30 мерки за подпомагане на икономиката. Днес обаче голяма част от идеите, заляха медиите.

Част от мерките:

- облагане с 10% на доходите от пенсии, като има необлагаем минимум на минималната пенсия от 136 лева;

- работещите пенсионери да не получава пенсия или да получават само до половината от размера й;

- данъкът върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутен доход (без приспадане на осигурителните вноски);

- намаляване срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане – от 410 календарни дни, на 225 дни.

Какво още предлагат от министерството на Симеон Дянков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
2
 
0
 
! Отговори
ртр преди 14 години
след добре свършена работа от всички политици време е народа да си ходи
299
2
 
0
 
! Отговори
boza преди 14 години
koyto ima skutani pari da si kupuva ednoposochen bilet za chuzhbina , da prodava ako ima nesto za prodavane,da si vzeme semeystvoto i da bjaga ,ama da bjaga sus vse sili po-dalech ot Bulgaria---tazi durzhava v momenta ne e dobro mjasto za zhiveene a ste stava i oste po-zle !
298
2
 
1
 
! Отговори
xxx преди 14 години
Tanja, от управлението на семейния бюджет и държавния бюджет има разлика от земята до небето.Като оставиш народа си без пари от къде ще дойдат парите в Бюджета? На Дянков мерките са ПРОКРИЗИСНИ а не Антикризисни.Който не вярва на това което съм писал да си купи един учебник Макроикономика и да чете, защото в тази държава всеки пише и знае, но никой не чете.
297
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сигурно от 300 коментирали някой има и моето мнение, но аз да си го кажа днес бях почивка и ходих да си свърша някоя и друга работа из града, плащане на сметки, пазаруване и др. та като висях по опашки и по превозните средства слушах все едни и същи коментари на народа защо от пенсионерите, защо от майките защо?, Защо не вземат по десетина милиончета от тези които ограбиха държавата в последните 20 години построиха си хотели по морето и къде ли не, имат по няколко апартамента и къщи палати.
296
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голям талант трябва да се състави такова правителство,върхът на което,е Дянков.20 години все надолу и надолу а тези ще ни довършат.И като държава и като нация.Някои от мерките спокойно спадат към категорията"геноцид"на собствения си народ.И ми писна да слушам как Бойко непрекъснато се сравнява с предишното правителство.Сега какво-4 години да му слушам оправданията за гафовете на министрите му със тройната коалиция.Направо да сменя овреме кабинета,че няма да издържи дълго.А иначе съм с Бойко!!!
295
2
 
2
 
! Отговори
изход от кризата преди 14 години
отрязване заплатите на НС,МС и разните му комисиики с поне 50%-стигат им парите.служебни автомобили ???? да си ползват личните за уикендите.пенсии за депутатите(те са почти толкова колкото зяаплатите им)-минимална пенсия .превилегии-нали за народа са?????ps.до Breach не само на теб.......
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Могат спокойно да обсъдят и как тези мерки ще доведе до намаляване на населенито.Аз предлагам следните анит кризисни мерки: 1. всички депутати които са имали накакъв частен бизнес или фирма преди да станата такива, да им се премахне заплащането. Обяснение - т.к. се предполага че имат спестени пари, а и бизнеса им е поет от тяхни доверени хора, следователно могат да се издържат през тези 4 години. А и нали има криза от някаде трябва да се спестява.
293
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
2. Всички депутати на които близките им роднини - жена, деца имат частен бизнес да се премахне заплащането, логиката е че техните семейства могат да ги издържат, а и кризата нали разбирате и няма да се сърдите.3. Горните две се отнасят и за всички служители в министерставата.Моля да се преложи за объсждане в народното събрание.
292
4
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 14 години
ПОРЕДНИТЕ ПОДЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НОМЕРЦА
291
3
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Ами, че как няма да се изненадат хората, като това бе поредния нож в гърба им от страна на опонентите на Дянков и Бойко.
290
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До Червената помия : Приятел, ние и овце вече не сме, блеещи или неблеещи. Все пак това си е едно добро, полезно животно, пък и винаги има по някоя "черна овца"! По-скоро сме мишоци- покажем глави за малко и веднага се скрием в дупката си. Ето ти и ново предложение: вместо гордия лъв в герба - мишок, показал се наполовина от дупката си.
289
3
 
5
 
! Отговори
CC преди 14 години
Тия май не щат да кажат кое предложил тези тъпоумни работи. МФ не било, онзи министър не е ясно той ли е бил. Ама нали все пак някой го е предложил, щом така широко се объсждат. Май не смеят да си кой е "толкова умен" та да предлага такива нещо. Абе, що го държат това нещо нарчено Дянков. И тоя как не се засрами, толкова плюване по него и той има наглостта не само да се появява ,ами да предлага неща, които може да са подходящи, но не за България, а там дето е живял. Да ходи там да си ги предлага
288
2
 
1
 
! Отговори
БУй преди 14 години
Пич, не трябва да има звънец - такъв се полага, ако има опасност уфсъта да се загуби. Тя не може да се загуби, оти собственикът си я пази и гледа! Къде ще намери друга такава?
287
2
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Предлагам, да се свика Велико Народно Събрание с една единствена цел-промяна герба на Република България.Този ,с лъвовете , е безвъзвратно остарял и напомня за времето, когатно са ни уважавали на всякъде.Сега спешно трябва да приемем за герб БЛЕЕЩА ОВЦА.Блеем след всеки, който ни залъже и ни обещае светло бъдеще, докато ни стриже, дои и накрая ни води с благи приказки към кланницата.Само за едно се чудя-да има ли звънец уфсъ-та, или да е без звънец?
286
3
 
9
 
! Отговори
гуньо преди 14 години
Странни мерки, но не съм и очаквал друго. Пицарят е много много набеден финансист.
285
3
 
10
 
! Отговори
offf преди 14 години
И тоя ми е един изпълнителен на Бойко отличника мамин. До победа се пъне да пълни банката на шефа. Абе не ви ли срам бе мамини да дерете 10% От сумата която се превежда като актове и глоби в миграция а ?????? Чумата да ви тръшне и вас и децата ви.
284
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ponqtieto socialna durjava e propusnalo teritoriqta na nashata strana ili moje bi umishleno ne biva spomenavano!!!!!
283
4
 
13
 
! Отговори
Breach преди 14 години
Абе само на мен ли ми се струва, че в министър Дянков има нещо психически нездраво?
282
2
 
12
 
! Отговори
За да уцелее нацията преди 14 години
За да уцелее нацията, всички от герб трябва да бъдат стерилизирани!
281
2
 
8
 
! Отговори
меан преди 14 години
ако това стане, взимам пушката.... и наред ....