Миков: Богатите си гледат рахата

Според червения депутат лъха полицейщина дори в показните акции на КАТ
16 май 2010 12:50,
97
Миков: Богатите си гледат рахата
Снимка: Булфото

"Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече. Когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона.

Къде са тези 60 милиона? Ние ще поискаме анкетна комисия за това", каза депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

"Би трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата", категоричен е Миков.

"Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично. Тенденциозно системата се води към фалит", категоричен е червеният депутат.

"Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването.

С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат управляващите, че не им стигали парите.

Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата", заяви Миков.

По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и че я приема.

Според Миков много е работено и от ВСС. "Твърде малък е процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд", каза Миков. Той счита, че това го прави извънреден съд и има политическо пристрастие в създаването му.

Според него лъха полицейщина дори и в показните акции на КАТ. "Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да натъркалят някого", каза бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Yan преди 13 години
Нека този господин да обясни как се сдоби с 10% акции от "Транстрой" Бургас и кой е собственика там. Каква е цената на тези акции. Цената не е ли за покриване на нечие загадъчно самоубийство????????
73
3
 
4
 
! Отговори
xx преди 13 години
mai tova pravitelstvoe nai gladno be vidi se che zatyvame poveche s nego
72
4
 
4
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Комунистът си е комунист.не е лош човек Миков,ама му е объркан чипа...Реве му се ,че не може да лапка: )))
71
3
 
8
 
! Отговори
ясно е преди 13 години
Това е - така се затривя нация.Удрят здравоопазването за да не е здрав народа,удрят образованието за да може новите поколения да са лишени от всякаква мотивация и да деградират.Свалят стандарта на живот до преживяване.Проблемите се диктуват от някъде , твърде наивно е да си мислиме че е случайно всичко това.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
парите на цветелина са червени дали кои чичко и е ги дал и срещу какво сегашния и приятел дали знае че се надува толкова
69
2
 
4
 
! Отговори
Х преди 13 години
Миков ги реди все едно той е от бедните :)
68
5
 
6
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
А,га разпореди да бият протестиращия срещу "тройната ..." народ на какво лъхаше, бе. ГНЪСЕН червен ***?!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоз пък, тоз пък!
66
5
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 13 години
С тези пари с които Цветелинка си купи банка
65
1
 
2
 
! Отговори
пророчица преди 13 години
Който по гарите ходи-от влак умира!
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СИМПАТИЗИРАХ НА БСП НО ЯВНО ОКОНЧАТЕЛНО МЕ ОТВРЪЩАВАТ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ.
63
7
 
13
 
! Отговори
х преди 13 години
Този е един от най-големите ***, добрали се до управленски пост в България през последните 20 години. Вместо да обсъжда сегашните акции (голяма част от тях успешни, между другото), да вземе да си припомни за едно предаване на откуп, как ги направиха за смях тогава, и той, мухльото, даже нямаше доблестта да си подаде оставката. След това се изказа за здравеопазването, после се изходи и по други въпроси. Не каза само ТОЙ какво свърши като министър!
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Миков кого трябва дае натъркалят ??? На всички стана ясно че първо теб трябва да натъркалят надолу с главата в затвора .
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bogatite sashto pla4at... samo deto bednite sa tolkova zle 4e si gledat kenefite i ne smeiat da gaknat, triabva sta4ki i terror nad 4ervenata sgan!!
60
3
 
1
 
! Отговори
555 преди 13 години
BEDNITE KO LI PRAVYT SMESHKO
59
5
 
13
 
! Отговори
Ереван преди 13 години
Питат радио "Ереван" С какво най-много прегреши тройната коалиция??Радиото отговаря моментално: - Това, че доведе ББ на власт!!!
58
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Миков и *** нали са богати от толкоз крадене . Какво мрънка :)С какви пари сина на Пирински учи например в Англия ??? Със заплатката на татко ли :)) Ареее.
57
5
 
9
 
! Отговори
...... преди 13 години
Тоя нали беше шеф на МВР едно време. Маъ не си е гледал избщо работата в неговото миси министерство, пък тръгнал да поучава за НЗОК...
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А при вас не си го гледаха щото. Всички сте еднакви - *** от най-долно естество.
55
0
 
7
 
! Отговори
злобарчо преди 13 години
Ха,ха - естествено че "богатите" си гледат рахата - това и баба го знае - за тях няма криза , няма нищо - има охолство,комфорт и тъй нататъкКамбани и купчина пръст.И плочата отатък.Лопата. Кирка. Поп и кръст.Ковчег...и няма вече тъй нататък.С това свършва комфорта, преяждането и всичко