Миков: Богатите си гледат рахата

Според червения депутат лъха полицейщина дори в показните акции на КАТ
16 май 2010 12:50,
97
Миков: Богатите си гледат рахата
Снимка: Булфото

"Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече. Когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона.

Къде са тези 60 милиона? Ние ще поискаме анкетна комисия за това", каза депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

"Би трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата", категоричен е Миков.

"Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично. Тенденциозно системата се води към фалит", категоричен е червеният депутат.

"Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването.

С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат управляващите, че не им стигали парите.

Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата", заяви Миков.

По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и че я приема.

Според Миков много е работено и от ВСС. "Твърде малък е процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд", каза Миков. Той счита, че това го прави извънреден съд и има политическо пристрастие в създаването му.

Според него лъха полицейщина дори и в показните акции на КАТ. "Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да натъркалят някого", каза бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
Vesso преди 14 години
Ами просто да се направи справка на договорите сключени от областната администрация на София-град с частни фирми, за прехвъляне на право на строеж, или на самите терени намиращи се на територията на София, срещу ангажимент за предоставяне на помещения от сградите, които ще се изградят на тези терени.Кои са собствениците на тези фирми и кой спонсорират?Ако бяха пуснати на търг тези имоти, в София нямаше да има нужда от приходите от местни данъци и такси 20 години напред.
13
13
 
7
 
! Отговори
непримирим преди 14 години
Eй тия *** умора нямат,тези кърлежи отровни,Господа съдии,и прокурори влезте в ролята си да не влезе народа,4е тогава става страшно,няма никога да позволим на комунисти и турци да ни управляват,разберете го
12
8
 
6
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Гергов си го клати верно.. свинаря на Гоце шефа на ПЛОВДИВ И ЧЛЕНА НА ПОЛИТ БЮРО.. ОТЪНЯ ПРЕЗ КРИЗАТА:) Партията на богатите тва е бсп-то.. и всичките са за дранголника!
11
4
 
2
 
! Отговори
до люляк преди 14 години
Сбъркало си сайта, люляче... проза, поезия и белетристика са на друго място. А също и призивите за революция и всеобща любов...
10
10
 
13
 
! Отговори
1111 преди 14 години
Аз немога да разбера как може хора ,които са задължително за ЛОГОПЕД да успяват да лъжат цяла държава .Примерно еее това недоножче на снимката другия е Иван Костов, Мартин Димитров също така и Татяна Дончева е много изявлен престъпник .
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Михов, човече, остави българския народ да изживее наново диктатура на нещо си там. Две поколения българи израснаха в слободия.Хора на по 20 - 30 години не помнят нищо от тоталитаризма на бай Тошо. Остави им едничката радост да го изживечт на ново.
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Миков не може да намери *** в гей клуб ,а тръгнал да дава съвети по всички въпроси!!! По смешен министър на вътрешните работи не се имали да каже защо по негово време МВР купуваше притери за по 2000 лв и после да ми критикува!!! Дано и той като всички от предишното управление изгниете в затвора!!!
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
KУPBOOO май те е яд,че вече го няма червения чадър.
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААЗ НЕ СЪМ НИХИЛИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААЗ НЕ СЪМ АНТИХРИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДААЗ СЪМ ПРОСТО 4ОВЕК,АЗ СЪМ ПРОСТО 4ОВЕК!!!!
5
9
 
13
 
! Отговори
Калин преди 14 години
да мишков верно спонсорите на гоце бракониера добре забогатяха, нали сте си от един обор.
4
1
 
8
 
! Отговори
люляк преди 14 години
Поглеждаш ли понякога нагоре.Към слънцето и синьото небе.Изпълваш ли гърдите си със въздух.И казваш Така е по-добре. Спомняш ли си ти за своите братя.Онез с лица попарени от скръб.На тях им беше мащеха съдбата.Те вечно са на кръстопът. Виждаш ли ги как се скитат тъжни.С походка бавна и наведено чело.Заспиваш ли спокойно нощем.Обърнал гръб на тяхното тегло. Презреш ли ги, презрян ще си от Бога.Присмееш ли им се душа загубваш ти.Виниш ли ги за техните неволи.Или и теб сърцето те боли. А моето се пръска вече.Душата ми крещи от гняв.Да им помогнем, да се събереме.Да сложим край на тоя страшен грях. Да счупим черната верига.На алчоста и зависта.Да сложим пак в сърцето си добротоИ прегърнем здраво любовта.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА, къде са парите от увеличените осигуровки, пита народа и чака отговор.
2
11
 
4
 
! Отговори
успял преди 14 години
ами какво друго да правя освен да си живея живота бе ***!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си Мишо.