Миков: Богатите си гледат рахата

Според червения депутат лъха полицейщина дори в показните акции на КАТ
16 май 2010 12:50,
97
Миков: Богатите си гледат рахата
Снимка: Булфото

"Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече. Когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона.

Къде са тези 60 милиона? Ние ще поискаме анкетна комисия за това", каза депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

"Би трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата", категоричен е Миков.

"Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично. Тенденциозно системата се води към фалит", категоричен е червеният депутат.

"Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването.

С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат управляващите, че не им стигали парите.

Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата", заяви Миков.

По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и че я приема.

Според Миков много е работено и от ВСС. "Твърде малък е процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд", каза Миков. Той счита, че това го прави извънреден съд и има политическо пристрастие в създаването му.

Според него лъха полицейщина дори и в показните акции на КАТ. "Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да натъркалят някого", каза бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
13
 
! Отговори
Батко преди 14 години
Като гледам оценките на коментарте, ми прави впечатление, че са про-комунистически повече отвсякога. Не взимам страна в спора, но изглежда комунистите и измислените социалисти днес са особено активни, докато сините и герберите се греят на слънце с бира в ръка :)Ще изпреваря въпроса "А ти като си толкова отворен, защо си тук по това време?" Ами... днес просто нямам избор, шит хепънс, ю ноу :/
33
14
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 14 години
Мутрите и мутресите също са богати. Справка - Бойко и Цвети. Те според теб от кои са - от народа или от БСП.
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Emi vie ot BSP ste Bogati koi drygNaroda deto jivee c 100lv. ne e Zatvor za vas
31
15
 
6
 
! Отговори
комунист преди 14 години
eй гербери оставете другарите от партията да работят спокойноние имаме най-добрите кадри,и потенциал
30
5
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Ей тая твар, ако я махнат от хранилката БСП - ще умре от глад...
29
5
 
12
 
! Отговори
Георги Витанов преди 14 години
Ще лъха на полицейщина, точно толква колкото лъха на разбойщина господин Миков. Вие поне знаете за какво става дума, но явно "комунист" си е диагноза. При всичката Ви интелигентност, изказването Ви означава, че за Вас "партията" стои над България. Или греша?
28
9
 
13
 
! Отговори
Агата преди 14 години
Тия комунисти, които със срамното си управление докараха толкова злини и нещастия още не са разбрали че няма път към светлото бъдеще на комунизъма-идиотизъма
27
11
 
16
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
Тоя комунист, който разсипа цялата система на МВР не го ли е срам да се показва още. ***
26
3
 
9
 
! Отговори
какво се случва преди 14 години
България със сигурност ще загуби десетки милиони евро по програма ИСПА, отпуснати за строителството на автомагистрала "Люлин" и за жп линията Пловдив - Свиленград, така "Труд" цитира зам.- министър на транспорта Ивайло Московски.Според него не било реалистично нито един от двата проекта да бъде завършен преди 31 декември т. г., когато изтича срокът за действие на европрограмата. България поиска отсрочка за усвояването на парите, но удари на камък в Брюксел.
25
8
 
12
 
! Отговори
дааа преди 14 години
до Гочев И кой да дойде на мястото на това правителство,бре другарю Гочев? Твоите дружки *** плюс *** от ДПС ли? Я кажи ,че не знаем..
24
7
 
12
 
! Отговори
norm преди 14 години
Остава само да си отговориш,защо народът не иска повече вашето "успешно" правителство.
23
4
 
6
 
! Отговори
??? преди 14 години
Само преди 2 седмици громеше колонизаторите като Патрис Лумумба и пращаше ДАНС в офисите на ЕVN, а онзиден Бойко Борисов послушно пусна на борсата миноритарните дялове от електроразпределителните дружества. И не само че ги пусна, но и като бонус отказа да търси дивидентите за 5 години назад.Защо такова клякане? Както обясни министърът на икономиката Трайков, понеже дивидентите били реинвестирани, сега държавата щяла да спечели от по-високата капитализация."
22
8
 
13
 
! Отговори
луд умора няма преди 14 години
Този нещастен човечец не беше ли МВР министър ,когато наглите отвличаха през месец по 1 човек за откуп?Сега коментира..здравеопазването.Ако и там е толкова компетентен ,колкото в МВР-то.Мъка ,Миков,мъка...още много време ще стоите в опозиция.
21
9
 
11
 
! Отговори
norm преди 14 години
Миков май го хвана амнезия,изведнаж забрави,че заради източване на здравната каса един негов другар и личен лекар на Станишев е подследствен.А колкото до богатите,по-точното е "нашите видни бесепари и спонсори" си гледат рахата.
20
1
 
5
 
! Отговори
me преди 14 години
Яж къра Прическа, както и всички като тебе и които са на власт България или които са били !!!
19
4
 
11
 
! Отговори
цецо преди 14 години
Тези, които искат да чукнат в Гугъл: Бойко Борисов и да прочетат биографията му, макар и лакирана от настоящите послушни журналист. Да обърнат внимание, колко пъти присъства в нея отвратиелното съкращение ДС, да забележат също и Цветелина Бориславова чия дъщеря и чия бивша съпруга е и тогава да се изказват неподготвени по форумите.
18
12
 
13
 
! Отговори
Гочев преди 14 години
На всеки вече стана ясно, че България се управлявя от мутренското правителство на Борисов, които се грижат само да напълнят джобовете си и да окрадат това което успя да изгради нашето правителство. При БСП заплатите и пенсиите растяха, сега при тези мутри растат само данъците и цените, а пенсиите и заплатите намаляват! Спасение за България е само нови избори и ГЕРБ да си ходят.
17
4
 
17
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Всичко е един голям театър, разиграван от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Уж борещият се с престъпността настоящ Премиер е също част от този театър. В постановката задължително същият трябва да изглежда като "човек от народа". Навремето имаше и филм със същото заглавие за Тодор Живков. По-възрастите може би си спомнят, който се прожектираше по кината и ни водеха задължително организарано да го гледаме (говоря за началото на 80-те години на ХХ век). Кукловодите обаче допуснаха една съществена грешка трябваше да изберат за ролята, наистина човек от народа или поне такъв който не е бил във властта през последните десетина години. Защото тези, които следят развитието на Бойко Борисов не от м.юли миналата година, а поне от 2001-ва, знаят че в голямата политика бе лансиран от Симеон Сакскобурготски (агент на ДС), исторически факт е че Бойко беше бодигард и на Тодор Живков и Главен секретар на МВР цели 8-години. И този човек да заяви, че е антикомунист, за мен е повече от смешно. Но явно има промити мозъци, пред които подобни думи хващат дикиш. Наистина ме е срам, че този човек ми Премиер. Казвам ви го искрено. На тези, които веднага ще ме запитат, добре кажи кой, ще отговоря че не зная. Но трябваше да е някой друг не поредният експеримент на Пратията-Майка с бедния и смачкан злощастен български народ.Всичко е един голям театър, разиграван от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Уж борещият се с престъпността настоящ Премиер е също част от този театър. В постановката задължително същият трябва да изглежда като "човек от народа". Навремето имаше и филм със същото заглавие за Тодор Живков. По-възрастите може би си спомнят, който се прожектираше по кината и ни водеха задължително организарано да го гледаме (говоря за началото на 80-те години на ХХ век). Кукловодите обаче допуснаха една съществена грешка трябваше да изберат за ролята, наистина човек от народа или поне такъв който не е бил във властта през последните десетина години. Защото тези, които следят развитието на Бойко Борисов не от м.юли миналата година, а поне от 2001-ва, знаят че в голямата политика бе лансиран от Симеон Сакскобурготски (агент на ДС), исторически факт е че Бойко беше бодигард и на Тодор Живков и Главен секретар на МВР цели 8-години. И този човек да заяви, че е антикомунист, за мен е повече от смешно. Но явно има промити мозъци, пред които подобни думи хващат дикиш. Наистина ме е срам, че този човек ми Премиер. Казвам ви го искрено. На тези, които веднага ще ме запитат, добре кажи кой, ще отговоря че не зная. Но трябваше да е някой друг не поредният експеримент на Пратията-Майка с бедния и смачкан злощастен български народ.Тези, които искат да чукнат в Гугъл: Бойко Борисов и да прочетат биографията му, макар и лакирана от настоящите послушни журналист. Да обърнат внимание, колко пъти присъства в нея отвратиелното съкращение ДС, да забележат също и Цветелина Бориславова чия дъщеря и чия бивша съпруга е и тогава да се изказват неподготвени по форумите.
16
5
 
3
 
! Отговори
Павел преди 14 години
Обяснението е много просто. Значи чети сега внимателно:1. Бойко наистина Е БИЛ МУТРА.2. МУТРИТЕ ги създадоха ДС, т.е. БСП.3. Миков е от БСП.4. Отогвори си, кой вкарва своите в затвора.5. Отговори си също, защо и Доган и Мургина не са в затвора.
15
4
 
1
 
! Отговори
Martin преди 14 години
Za turci sam saglasen..no akoi doide nekoi Kato Todor Jivkov bog da go prosti....Ubeden sam 4e pove4e ot 4 miliona bulgari she glasuvat za nego..ne 4e neshto..no da ne zabravqme 4e premiera ni mu e bodigard..kakto i fakta 4e doide na razgraden ot vsi4ki dvor...Ako toi ne napravi nishto nikoi nikoga nqma da napravi...