Миков: Богатите си гледат рахата

Според червения депутат лъха полицейщина дори в показните акции на КАТ
16 май 2010 12:50,
97
Миков: Богатите си гледат рахата
Снимка: Булфото

"Резервът на НЗОК в края на декември беше 860 млн лева, очаквах, че е станал повече. Когато зададох въпрос на актуалния министър на здравеопазването, тя ми каза, че е 800 милиона.

Къде са тези 60 милиона? Ние ще поискаме анкетна комисия за това", каза депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

"Би трябвало да се увеличат, а не да намаляват, защото с промените в закона в първите месеца се каза, че са се увеличили плащанията на здравни вноски. Има източване на касата", категоричен е Миков.

"Болниците са без консумативи, а положението на болниците в провинцията е трагично. Тенденциозно системата се води към фалит", категоричен е червеният депутат.

"Антикризисните мерки в икономиката са трагични, не се плаща на фирмите, съкращават се работниците. Вторият момент е как се разпределят средствата - погледнете само състоянието в здравеопазването.

С месеци се спори как да се плащат болничните и синдикати и управляващите. Сега плачат управляващите, че не им стигали парите.

Как ще им стигат, като натоварват хората, а богатите си гледат рахата", заяви Миков.

По повод на утрешното представяне на стратегията на Министерство на правосъдието от Маргарита Попова, Миков каза, че е запознат с нея и че я приема.

Според Миков много е работено и от ВСС. "Твърде малък е процентът на този вид престъпления, които да бъдат работа на Специализирания съд", каза Миков. Той счита, че това го прави извънреден съд и има политическо пристрастие в създаването му.

Според него лъха полицейщина дори и в показните акции на КАТ. "Не са виновни полицаите за това, а политическото ръководство на МВР. Трябва да натъркалят някого", каза бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
8
 
! Отговори
тото преди 14 години
Тоя даже не си заслужава да го коментираме... ***...
53
2
 
3
 
! Отговори
Наздраве! преди 14 години
Ейй,шъъъу! Хъц-хъц, ти мен уважааш ли ***, ва Мишка!
52
4
 
9
 
! Отговори
кравар преди 14 години
след бонев тоа беше най-смешния министър на вътр.работи!!
51
2
 
4
 
! Отговори
Турну Мъгурели преди 14 години
Щи румънещи, домнуле Мику?
50
2
 
7
 
! Отговори
Баба Вида преди 14 години
Яяя Мишо "палаша" се изказал. Бреййй
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НАГЛЕЦ.
48
0
 
17
 
! Отговори
комплексар преди 14 години
и тоя *** трябваше отдавна да е някъде другаде, а не в парламента и да ръси мозък навсякъде! уви налага се да търпим още доста такива *** - т.н. професионални политици. такива май са 70 % от депутатите в парламента! Боже пази България!
47
1
 
7
 
! Отговори
гатанка преди 14 години
Дунавски джентълмен с повишена влажност...с пет четири букви. Що е то?
46
10
 
7
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Аз също съм работещ пенсионерискам да кажа ДА съгласен съм да ми вземат 10% от пенсията за бюджетаняма да протестирам ако решат така, смятам че е правилно.
45
1
 
18
 
! Отговори
Питащ преди 14 години
То като се замисля и Масларова и Овчаров и Вальо топлото дето разграби Топлофикация, си гледат рахата.А ти Миков, да те питам, като беше вътрешен министър какво направи да ги спреш.
44
2
 
1
 
! Отговори
guleto преди 14 години
sega . - predlagam na boiko da ydari rabote6ite pensioneri po 10 procenta ot pensite az sam edin ot tqx no samo rabote6ite mama ne q zaka4aite tq i bez tova vzema 150lv . ta da vzeme da ykrepne i da e silna darjavata ne bogata6a , 4inovnika ili prestapnika.no da se znae ot vsi4ki koito krade,mami laje,ybiva mqstoto e edno.
43
1
 
16
 
! Отговори
Полицай преди 14 години
Миков - видяхме те и теб колко си компетентен.Ако ти като мъж беше казал - аз не разбирам от МВР, няма да бъда министър - да ти повярвам. Ама ти беше толкова смешен, толкова жалък и нехаещ и незнаещ.... защото всички като теб искат да захапят КОКАЛА, те искат власт. Айде лек ти ден"теуеписките в МВР" ти пращат поздрави :)
42
1
 
4
 
! Отговори
влахолюб преди 14 години
Михай Мику е the best wallahian thing !
41
3
 
8
 
! Отговори
Глаушев преди 14 години
защо тези, които са вредили десетилетия наред на България сега критикуват, то нали цялата работа е да се пооправи малко държавата от вредите, нанесени от червените... виновните трябва да си мълчат и да се срамуват, а не да критикуват!
40
1
 
3
 
! Отговори
guleto преди 14 години
abe mikov te po va6e vreme tiq ne4esnite bogata6i bqxa na po4it vie gi zakrilqxte iza6itavaxte ta te pri tcarleto i pri vas nai mnogo zabogatqxa ta to golqmo kradene be6e be mikov abe vie srama nqmate li be ot toz narod . abe te borisov i tcvetanov deto razrovqt to vsi4ko na koryptciq i na dalavera miri6e be mikov.
39
8
 
4
 
! Отговори
БОГАТ преди 14 години
ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНО, КАК ВИЕ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИТЕ СИ ГЛЕДАХТЕ РАХАТА ПРИ БАЙ ТОШО? СЕГА Е НАШ РЕД!
38
5
 
9
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 14 години
Я , АМА АЗ ТОЯ ГО МИСЛЯ , ЧЕ БЕШЕ СЛЕДСТВЕН И Е В ЗАТВОРА , А ТОЙ КРИТИКУВАЛ В ПАРЛАМЕНТА ?! ГОСПОДИ , МОЛЯ ТЕ ВЗЕМИ СИ В Е Р Е С Й И Т Е !
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мков ми ти кога ще си гледаш рахатлъка.да не би да си по-доло от другите.следете какво става в гърция да не .......
36
8
 
4
 
! Отговори
един шумкар преди 14 години
само БКП...ще оправи българия ПАК
35
5
 
13
 
! Отговори
дядо комунист преди 14 години
другари и другарки.....тоя бойко много лош бе не дава пари бе...не мое да се краде вече лош човек ей...нема и далавера