Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение

Според нея има опит за реабилитация на режима
14 ное 2010 19:56,
550
Нейнски: Хора като Живков потопиха Европа в разделение
Снимка: Булфото

"Обсъдихме с лидерите на Синята коалиция тяхното писмо до председателя на Европейската народна партия (ЕНП). Тази тема е особено сериозна и за Европа като цяло, защото става въпрос за опит за реабилитация и ревизия на режима на Тодор Живков."

Това каза пред БНР евродепутатът Надежда Нейнски. "Против съм изказванията за изминалите 20 години, трябва да се направи внимателен анализ да се види кой какво е направил", допълни Нейнски.

"Поставянето под общ знаменател на тези 20 години рискува да се тласнем към носталгията отпреди тези 20 години. Привързаността на десницата към демократичните принципи не може да се отрече", каза Нейнски.

"Смисълът на това писмо не е опит за критика към правителството, това е принципен въпрос, който засяга нещо, което е дълбоко свързано с Европа", категорична бе Нейнски.

"Тоталитарните режими и хора като Живков потопиха Европа в разделение. Идеята за обединена Европа е точно идеята, която се противопоставя на тоталитаризма", подчерта Нейнски.

"В Европа нито един политически лидер, дори и от Русия, не си е позволявал подобен опит за реабилитация. Това за нас е силно притеснително. Това са диктатури, които са носели много нещастия на Европа", заяви евродепутатът.

Относно посещението на руския премиер Владимир Путин, Надежда Нейнски коментира: "За мен това посещение остана покрито с една дълбока неинформираност от страна на българското правителство."

"Стана ясно, че Русия бърза с Южен поток и на практика предлага и финансиране, което показва много сериозен руски интерес. Стана ясно, че няма да бъде свалена цената на газа", заяви Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


550
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
0
 
0
 
! Отговори
Онуфри Буков преди 11 години
Надка не беше ли саламангерица, която често си пускаше душата по терлици?
488
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос към Надка преди 13 години
няма "опит за реабилитация на справедливия реал-социализъм", надке! Много те е страх! Има НАРОДНА НОСТАЛГИЯ! Ама ти нали забрани думата "народ" от употреба! Какво "Европейско единение" бълнуваш, без да си разрешила за употреба думата "народ"??????
487
0
 
1
 
! Отговори
TC TC TC преди 13 години
ОПЛЮТА TUK ОТ ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД! ГОРКАТА НАДЯ! НЕ Е В ЧАС В РОДИНАТА СИ!
486
0
 
1
 
! Отговори
Затвор за тая преди 13 години
Бойко Борисов каза следното "за 20 години не можеме да приватизираме само това което Т. Живков е създал". Извинявай, Надке, но Живков не го е създал със свои ръце да го плюеш. Създали са го дядо ми и твоя дядо. Ти ги плюеш и им е издрайфа на гроба. Окраде им гаражите, минералната вода, продаде си дупето на Йошка Фишер да те вкара в ЕС и сега плюеш от Брюксел по дядо ми и по твоя дядо и по дядовците на цялатра българска нация. Ти си една платено-продажна и поръчковва от ЕС предателка. Затвор!
485
0
 
1
 
! Отговори
Демокрадла преди 13 години
Страх я е народният гняв да не я сложи там където й е мястото - в затвора. Нали нейните "експерти" ни учеха освен това как да си солим лук с обеднен уран вместо сол. На нас това ни и остави - лук и сол, а на нея 40 000 и многомилионна пенсия на еврокомисар заедно с Плювни върху гробовете на Дедите ни. Надка-Пиратка е това, това не е "Демокрад" а "Демо-КРАДЕЦ"
484
0
 
1
 
! Отговори
до 504 преди 13 години
Защо лъжеш, че "младите не знаеха какво е да изкажеш нещо на глас"*** виж на Югтууба старите филми от реалсоциализъма. Пълни са с карикатури, вицове, критика. защо лъжете младите? Млади хора! Не вярвайте на Сините талибани! Те само напикават, ***, рушат и после обиждат този който е построил с труд - поколения нареед българи - нашите родители и дядовци, обижда тая НЕйски - платения й от ЕС плювалник - като казва "Тодор Живков" тя се насира върху гробовете на дедите ни, бригадири, трудоваци
483
0
 
1
 
! Отговори
Bryselski bokluk преди 13 години
Sramota Pa4o! da dzvakash na umrelija Zivkov kokalite. Ostavi umrelite na mira! Zivkov e Ikona!Bryselski visokoplaten, no, ***!
482
0
 
1
 
! Отговори
Боже, боже, боже! преди 13 години
Да, бе Живков ни беше обединил всички славянски нации в огромен Съюз. Разединил ни бил. То нямаше ЕС по това време. Тая въобще ходила ли е на училище???? Нито има грам памет???? Положението е сериозно. За лекар е!
481
0
 
1
 
! Отговори
Необразована жена преди 13 години
Каква "Европа" бълнува тая Неграмотница????Европа не е съществувала по времето на Живков. Имаше само наченък на НАТО и големия Варшавски пакт и СССР. Тази не се оправя в столетията. *** ли е или се прави на ***. Елитното вино с което ги заливат в парламентарните зали им е унищожило мозъчните клетки. Пиянде!
480
0
 
1
 
! Отговори
Респект, тъпунгерке преди 13 години
Живков ти даде целия огромен Гараж на Бълг. Комунист. Партия в самия пъп на София без пари, Гъско!Живков ти даде държавни минерални извори, за които адвоката ти плати 80 000 ли беше или 800 000 долари неустойка на ***, за "грешката", *** ***!Живков те е изучил, да го плюеш за 40 000 от Брюксел, от където не чуваме и бъкел, ни звук от тебе! СРАМОТА! Респект!
479
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я *** на козметолог и си купи някой нов луксозен *** и преди всичко се надупи на всички влиятелни старци в ЕС, да правиш съединение както го прави 1999 г. с Йошка Фишер, и не се мешай в политиката, *** Пачо.без друго не сме те чували да се обаждаш за 40000-те ти на месец!
478
0
 
1
 
! Отговори
Замъците помнят преди 13 години
Еми Хубавото младо по това време "уединението с ЕС" го правеше в чехските замъци с Йошка Фишер, който и галеше дупето пред камерите на международните телевизии докато думкаше децата на Югославия с нея.
477
0
 
1
 
! Отговори
Вън от играта, пача преди 13 години
Това е жена, която разби семейство и остави няколко деца без баща. Тази ли ще ви учи на това, кое е "разцепление" и кое е задружност???
476
0
 
1
 
! Отговори
Антипатков преди 13 години
Разцеплението, драга високоплатена, но *** ***, идва от Базите на НАТО които разцепиха Косово на Балканите. Преди това имаше Югославия и Единен Варшавски пакт. Луксът ти изби мозъчните клетки, *** заспала!
475
0
 
1
 
! Отговори
Селска Кратуна тъпа преди 13 години
Нейски не прави нищо ново. Просто следва Маргот Волстрьом по петите с тлъстата и много милионна заплата. За 40 000 на месец не може да не възхваляваш ЕС, въпреки, че всеки български вестник е отрупан със статии за нещастните последствия на ЕС върху геноцида на българския народ. Но такива Графини-ЕС-кокони вестници не четат. Не и български. само европийски.
474
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти се нуждаеш от почивка на 4-ти километър.
473
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая пръдла по времето на Т. Живков е била сигурно в някоя комсомолска организация и е пеела дитирамби за Партията. Гнус ме е от такива влечуги, които изпълзяха след 1989-та!
472
4
 
4
 
! Отговори
madchemist преди 13 години
Каква помия се излива още тук .... не мога да повярвам. Всички вие драскачи тука дето ми ревете за правешкия *** що не вземете да се евакуирате в Северна Корея и да не пречите на малко останалите смислени хора тук...Щом не може да проумеете, че и бай ви тодар се е издигнал благодарение на някакви неясни стечения на обстоятелствата толкова по-зле за вас...Но то си има една много хубава приказака.... ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА .... НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ...
471
2
 
5
 
! Отговори
вела пеева преди 13 години
Брей какво измисли нашето Наде ,мислило ,мислило и измислило...
470
4
 
4
 
! Отговори
njkeq преди 13 години
A GARAJA NA BKP KOY GO VZE, ANE BE6E LI TVOQ SUPRUG, KOKO6KO KRADLIVANAMERILA DA KRITIKUVA