Ангел Марин към ветерани: Вие донесохте свобода

Над 30 ветерани днес получиха почетен медал
9 май 2010 14:40,
55
Ангел Марин към ветерани: Вие донесохте свобода
Снимка: БГНЕС

"Вие победихте хитлерофашизма, вие донесохте свобода на европейски и други народи, сътворихте 9 май – Деня на победата, денят, в който беше сломен хитлерофашизма."

С тези думи вицепрезидентът Ангел Марин се обърна към българските ветерани на церемонията по отбелязването на 9 май – Ден на Европа и Ден на победата срещу фашизма.

Ангел Марин каза още на участниците от войните, че са извоювали мечтата за хората за мирно бъдеще, макар да има хора, които да не признават техните заслуги.

По неговите думи именно ветераните знаят колко скъпо струва непреодолимата жажда за власт.

Вицепрезидентът подчерта, че на Червения площад в Москва днес са присъствали представители от редица страни-участници във Втората световна война, като Франция, Полша, САЩ и други. "Какво добро потвърждение, че 9 май – Денят на победата, е свързан с 9 май – Денят на Европа“, изтъкна още Марин.

Над 30 ветерани днес получиха почетен медал от вицепрезидента. Преди да замине на Москва, държавният глава Георги Първанов връчи отличия на други 37. Медали ще получат и всички живи български ветерани.

Още по темата

Десетки граждани и поднесоха днес цветя пред Паметника на Съветската армия. Венци поднесоха и представители на Български антифашистки съюз, Сдружение "Александър Невски“ и Фондация "Героите на България“, посолствата на Руската федерация, Казахстан, Украйна, Армения, Дома на Москва в София, Организацията на българските евреи "Шалом“, Парламентарната група на "Коалиция на България“, Съюза на ветераните и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
колко много е пропаднал българина , на фашизодните елементи тука , бегом с майн кампф под ръка , по-проста нация явно от наща няма , доказахте го за пореден път
42
1
 
3
 
! Отговори
АРОСЕЛ преди 14 години
ДА ДРУГАРЮ МАРИН,ТЕЗИ ХОРА ДАДОХА КРЪВТА СИ.КАКВО ПОЛУЧИХА ТЕ - ДЕСПОТИЧЕН РЕЖИМ НА ОГРАНИЧЕНИ ХОРА ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ.ЛОШОТО Е ,ЧЕ МАШИНАТА НА ТЕЗИ *** ДЕЙСТВА И ДО СЕГА.
41
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 14 години
"Вие победихте хитлерофашизма, вие донесохте свобода на европейски и други народи..." Ангел Марин каза още на участниците от войните, че са извоювали мечтата за хората за мирно бъдеще.Ами, явно е, че трябва освободените европейски и други народи, с извоюваната мечта, да вземат да отпуснат европейски и други пенсии на ветераните (на тези, дето са оживели до днес от социализъма и капитализъма червен). Щото Марин им храни душите с лакардии.
40
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
И още нещо, тези хора които обиждате, драги мои, те НЕ са знаели какво ги чака обратно в родината..... Моля ви прочетете за събиията след войната, но нека нее написано от някой РУСОФИЛО настроен професор, от когото можете да избършете праха.
39
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Да и понеже са ветерани, офицери награждавани многократно ВИЕ ЧЕРВЕНКОВЦИТЕ... сте решили след като те се върнат от фронта да ги вкарате в Белене, където за съвсем малко да отиде и моят дядо, лека му пръст. М...Ви...Д... *** червеноподобни.... НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ да срамите тези хора когато именно вие ПОКЛОННИЦИ НА КОМУНИЗМА им връчвате медали... Ангел Марин... Агент Гоце... същите тия които донасяха за тях едно време, а и за много други...
38
5
 
4
 
! Отговори
VANIA преди 14 години
SLAVA,VE4NA SLAVA NA VELIKATA 4ERVENA ARMIA
37
8
 
6
 
! Отговори
ranik56 преди 14 години
Повечето от коментарите по -долу са меко казано -*** .Тези хора помогнаха да бъде смазан Хитлерофашизма - Светът им е отдал уважението си . Вие трябва да сведете глави и да мълчите - вие нямаше да бъдете родени - съжалявам ви . Вашите баби и дядовци са оцелели в онзи АД . А може би са били на опашката пред Крематориума .Я ДА ГО . . . сещате се .
36
3
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 14 години
Другарю Марин от БАТАК СВОБОДАТА ЗА НАШИЯ НАРОД ИДВА ОТ ДРЪВНИКА В БАТАК НО ТИ ДРУГАРЮ МАРИН МАЙ СИ ЗАБРАВИЛ НАШАТА ИСТОРИЯ ИСТОРИЯ ИСТОРИЯ . СРАМОТА .
35
6
 
8
 
! Отговори
Лифтерка преди 14 години
Донесоха 45 години...социализъм...
34
2
 
10
 
! Отговори
hard преди 14 години
За каква свобода плещиш,бе,другарю Марин?
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Май по правилно е... " вие донесохте руското робство.."
32
1
 
0
 
! Отговори
Обича преди 14 години
Ти имаш изключително не-примитивен начин на изразяване :)
31
0
 
0
 
! Отговори
do11 преди 14 години
Ei,MENGELE,kak spish noshem?Za takiva kato teb e ludnizata.
30
6
 
17
 
! Отговори
Истини....търсете ги преди 14 години
КОМУНИЗМА, Е ВИСША ФОРМА НА ФАШИЗЪМ!!!!ТОВА Е ,ИДЕОЛОГИЯТА НА ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА НА ПРИМИТИВНИЯ МОЗЪК,НА ПОСРЕДСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ!!!!Хитлер е блед ученик на Сталин, в политическите чистки и организацията на конц-лагери!!Трагедията на Европа е ,че е била притисната от две диктатури, сходни по идеология, но различни ,по икномическа структура!В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ ЗА ХИТЛЕР,...НО ЗА ЗВЕРСТВАТАНА СТАЛИН И ЛЕНИН ,НЕ СЕ СПОМЕНАВА И ДУМА!!!....Прочетете,"Златото на Партията"/Игор Бунич/, и трилогията!!!
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тези, които са се били на фронта, не са тези, които празнуват при паметника на руско-сталинското мракобесие, същите колиха и бесиха българския народ 45 години и сега техните деца, синове, снахи и внущи продължават да ни крадат. Българите, които са били на фронта и са защитавали територията на България - не са политкомисарите и комунистите.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българите, които са участвали във втората световна война и са се били за това, България да не загуби от територията си, след връщанито им в родината са били избивани, изпрашани по лагери, домовете им са били ограбвани от родителите на сегашните социалисти- Станишев, Първанив, Велчев и други в името на Сталин и БКП. Срамота!!!!!!!!!!!!!!!! Знаете ли, как и с какви доходи живеят участниците от фронта, които не са били партийни секретари и клатикраковци?
27
3
 
2
 
! Отговори
кок преди 14 години
Българизъм е по-лошото и от двете. Защото фашизмът е омраза, водена от идея, комунизмът - селяния, водена от идея, а българизмът е само омраза и селяния =)
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Марин е психопат. Личи му по маниера на говорене.
25
6
 
12
 
! Отговори
bocheff преди 14 години
Чудя се , кое е по зле фашизъм или комунизъм. Особено като гледам такива сатрапи като на гОце левия *** - Марин.
24
5
 
3
 
! Отговори
патриот преди 14 години
И къде изчезнаха коментарите.....Явно има модератори с петолъчки в главите...жалко, а се предполага, че сте млади хора и по ще ви приляга цивилизования начин на живот....