Нови кестени, брези, чинари и липи садят по софийски булеварди

Премахват опасни тополи
18 юли 2010 13:00,
20
Нови кестени, брези, чинари и липи садят по софийски булеварди
Снимка: Булфото

Кестени, брези, чинари и липи ще бъдат засадени по няколко столични булеварда, съобщиха от дирекция "Зелена система" на общината.

През есента предстои подрязване на липите и ясените по ул. "20 април", "Васил Априлов", "Панайот Волов", "Странджа" и бул. "Христо Ботев". Тогава ще се прочистят стари и опасни дървета.

Нови брези ще има по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", по булевардите "Рожен", "Прага" и ул. "Нишава" - кестени, по бул. "Христо Смирненски" - чинари, а освен по ул. "Екзарх Йосиф", предстои и засаждане на липи в пространството около храм-паметника "Св. Ал. Невски".

В столицата продължава премахването на опасни тополови дървета, което става след изготвена експертна оценка или при подаване на сигнал за аварийно отсичане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: озеленяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дас не позна ето в Сандански къщите са 99%БОЯДИСАНИ,така е по цяло пиринско/в градовете и големите села/ по черноморието,по големите градове,сега що си кривиш душата никога така масово не са обновявани фасади на сгради по София,критикувайте КОРЕКТНО А НЕ ГЛЕДАЙКИ В ТАВАНА/който вероятно трябва да освежиш/хахаха.
17
0
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Добре, а кога ще започнете да озеленявате изцяло "асфалтени" улици или такива с много малко дървета като Козлодуй,Каменоделска,бул. ген. Данаил Николаев и много други?!
16
3
 
2
 
! Отговори
nestinar преди 13 години
Пък я ми кажи ти ,къде ти е къщата,че да мудръпна един танц отгоре ѝ!?
15
3
 
8
 
! Отговори
das преди 13 години
Абе тия българи що не вземат да погледнат от другите държави,как хората се грижат за парковете,за дърветата.Българина за мене генетично увреден.Не може в една София да няма нито една нормална улица и в България 90 процента от къщите да не са боядисани
14
1
 
5
 
! Отговори
кестена преди 13 години
А като беше на село ябълките и крушите не ти ли падаха върху главата?
13
1
 
6
 
! Отговори
5552 преди 13 години
И като има алергии какво? Да унищожим всичката зеленина и природа наоколо, защото все някой е алергичен към нещо. И аз съм алергичен към *** в София и от този мръсен въздух ми се гади, ама какво да се прави, колите няма кой да ги спре... :-/ ама дърветата, които осигуряват кислород можем да *** безнаказано, нали???
12
0
 
6
 
! Отговори
5552 преди 13 години
Хубава новина, радвам се, трябва да се залеси на много места в София.В последните 10 години махнаха много дървета от бул. Бъкстон и Овча купел, но няма нито едно засадено. Тополите на Цар Борис III също не са възстановени от Околовръстното до Княжево - 2 спирки са. Иначе надолу до пл. Руски паметник е много хубаво по алеята с 10 годишни дръвчета от двете страни.До М: Бяла страна с тополи и то много е Германия например - Майнц, Лайпциг, Берлин, Бон...
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега са тополите след 5 год ще са други дървета, има и тревни алергии, как 1,5 мил години е нямало алергии от дървета и треви, а сега от всякакви растения, другаде е причината ама кой ти гледада садят дървета които не цапат и растат прави като тополите, а не като дъбове настрани
10
6
 
3
 
! Отговори
vikki преди 13 години
луиза, то хубаво през есента ще ги засадят ама нали и другата пролет ще ги има и ще цъфтят, а има толквоа много хора страдащи от алергии... просто да помислят и да засадят дървета които не предизвикват алергии... :)
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кестените са особено подходящи за пешеходните улици. Когато почнат да падат здраво удрят по главите минувачите. Така гражданите не забравят да "благословят" своите управници, които са наредили засаждането им ... (: (: (:
8
10
 
11
 
! Отговори
М преди 13 години
Трябва да се махнат всички тополи! Това дърво в бяла държава не може да бъде видяно.
7
1
 
25
 
! Отговори
Луиза преди 13 години
Важно: четете ПРЕДИ да коментирате. Пише: През есента. ейй, мрънкащ народ, глупав народ.
6
1
 
12
 
! Отговори
fenomen преди 13 години
Нека да са липи и кестени ,че да висят маймуните и да ги чупят- сякъш няма специални видове дървета ,които не мърсят и правят хубава сянка, предназначени специално за градски условия !!!
5
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 13 години
СЕГА ли ще ги засаждат - в тия жеги ?!?Нормални ли са тия, бе, кое дърво ще се прехване посред лято ?!?
4
1
 
33
 
! Отговори
клъв преди 13 години
Моята улица е като тунел под дърветата.Красиво е.Дано с всички улици да направят това.А,и ако може да не се съсипва Витоша!
3
0
 
17
 
! Отговори
Мери преди 13 години
Време беше..
2
8
 
17
 
! Отговори
ivo преди 13 години
Трябва да махнат тополите и другите главни алерго причинители :P И да сложат други на тяхно място де :) ...Имам чувството, че в София има най-много оголени булеварди без никакви дървета по тротоарите... Вярно, че въздуха по тях е доста мръсен, че да се разхожда човек, но нека поне като тръгне да не получава слънчев удар :Р ...Пък и ще е по-приятно като кара човек по-тях...
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала! Сега остава да "посадят" и нови улици с нова настилка, в която да не пропадаш като стъпиш и да не се мокриш като вали....