Пловдивски затворници кроят бунтове за работа

Твърдят, че на работа се настаняват само "вътрешни" хора
17 апр 2010 13:07,
12
Пловдивски затворници кроят бунтове за работа
Снимка: Булфото

Затворници от Трудово-възпитателното общежитие "Хеброс" в Пловдив обявиха, че ако не им се осигури работа се вдигат на бунт.

Те твърдят, че на работа се настаняват само "вътрешни" хора.

Мъжете настояват да получат работа, защото според законите на Република България трудовите дни, намаляват наложената им присъда.

Да му се даде шанс за работа се моли и 28-годишният Георги Дерменджиев. Мъжът излежава 4-годишна присъда и твърди, че не е свикнал да стои със скръстени ръце.

"Единственото, за което молим е да работи. Така времето минава по-бързо", коментира пред Dnes.bg майката Мариана.

"Правим всичко възможно, но нали знаете, не можем да осигурим работа на всички лишени от свобода, криза е, поръчки няма", каза на свой ред Никола Кърпаров.

Шефът на възпитателните заведения в Пловдивско съобщи още, че е тежко и положението в затвора в града под тепетата.

Заради икономическата криза фирмите вече не възлагат поръчки за изпълнение на външни обекти.

Миналата година работещите там са били 110 души, а сега са едва около 40.

Причината според Кърпачев е не само кризата, а и наскоро спусната заповед на министъра на правосъдието Маргарита Попова.

В нея се настоява за по-строго прецизиране на затворниците с леки присъди, които работят и напускат местата за лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Бай Лукан преди 14 години
Едно време съм чукал че затворниците чукат камъни.Какъв е проблема във всеки затвор всеки ден да се карат по няколко скални къса и бандягите да ги дробят надребно.Хем ще има с какво да се пълнят дупките хем ще се научат на труд та като излязат да продължат да се трудят а не пак да хванат лошия път.СПОРЕД МЕН ТРУДА В ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ДА МОЖЕ ЗАТВОРНИЦИТЕ ДА СЕ САМОИЗДЪРЖАТ ЗАЩОТО СЕГА ВСЕКИ ДЕН ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА ЗА ВСЕКИ ЗАТВОРНИК ПО 18 ЛЕВА ЗА ОХРАНА И ХРАНА-КАТО НА ХОТЕЛ СА !!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Спокойно и на вън е така хаха
8
1
 
2
 
! Отговори
siko преди 14 години
докато законодателството в България не се промени,и държавата няма да се оправи.колко е лесно да се приеме смъртното наказани.малко от Крумовите закони и България ще е един рай.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЗАТВОРНИЦИТЕ ДА РАБОТЯТ.ЯВНО СА РАЗБРАЛИ ЗАЩО ИМА ТАБЕЛА НА ЛАГЕРА АУШВИЦ- Аrbait macht fvei ( ТРУДЪТ ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН) . ИМА И ХОРА И ЗАТВОРА КАТО ИЗЛЕЗАТ ДА СТАНАТ ЧОВЕЦИ
6
1
 
8
 
! Отговори
Олеле преди 14 години
Сетили се, че им се работи. Да си го лежат наказанието.
5
1
 
18
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Чудя се, защо не са се вдигнали на бунт преди да бъдат осъдени. Ако работеха тогава, а не правиха престъпления, сега нямаше да са в затвора.И да попитам, откога затвора е преименуван на възпитателно заведение? Може би за да не накърним изконните човешки права на престъпниците и да не ги обиждаме? Защото друго звучи "влизам в затвора" (там си престъпник и затворник) и съвсем друго "Влизам във възпитателно заведение"( звучи като невинно дете което трябва да го възпитават добрички учителки)
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защото половината ще избягат, а за да не стане това, трябва двойно повече полицаи да ги пазят. и не е изгодна
3
1
 
14
 
! Отговори
Zemevladelec преди 14 години
Защо не ги назначат да поставят павета, плочки и т.н по улиците ? Преди време май даже и в строителството работиха за да се намалят присъдите.
2
2
 
13
 
! Отговори
uzi преди 14 години
то няма работа за свободните та за панделата... да бе мирно седяло не би......
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дае превъзпитаваш човек без да му даваш възможност да работи е трудна, за да не кажем невъзможна ралота ! Нали в крайна сметка целта на затвора е именно в това да превъзпита сгрешилия и да го върне в обществото променен !