Режим на тока по морето. 120 миньори останаха под земята

НЕК предполагат умишлен саботаж по мрежата им
23 юли 2010 15:40,
44
Режим на тока по морето. 120 миньори останаха под земята
Снимка: БГНЕС

Аварията по електропреносната мрежа по Черноморието вероятно е причинена от опит за кражба или умишлен саботаж, смятат от НЕК.

По данни на "Електроенергиен системен оператор", снощи в 20,33 ч. е аварирал електропроводът 110 киловолта "Галатея", намиращ се между подстанциите "Старо Оряхово" и "Лазур".

Заради аварията е било изключено подаването на ток към подстанциите "Хоризонт", "Каблешково", "Слънчев бряг", "Кошарица", "Приселци", собственост на дружеството ЕVN и подстанциите "Старо Оряхово" и "Бяла", собственост на E.ОН.

В момента е въведен режим на тока за абонатите, които се захранват от подстанция "Бургас".

Нормалният режим трябва да бъде възстановен най-късно в събота, 24 юли, до края на деня, обещават от НЕК.

По-рано днес от EVN съобщиха, че е счупен стълб от електропровод 110 киловолта (мрежа високо напрежение), собственост на НЕК във Варненско, който снощи пък е прекъснал електрозахранването по Черноморието северно от Бургас.

Заради авариите 120 миньори са останали на 320 метра под земята в мина „Черно море” край Бургас.

Токът бил спрян снощи около 20,35 ч., а това довело до прекъсване на работата на вентилационните съоръжения.

Още по темата

Електроподаването е частично възстановено около 21,40 часа и едва тогава започват спасителните действия в подземните шахти.

На практика работниците са били без необходимия въздух и в невъзможност да излязат на повърхността заради неработещите асансьори.

Ако повече от един час не функционира вентилационната система, това означава обгазяване на въздуха в галериите и насищането му с въглероден окис. Въздухът става негоден за дишане, твърдят миньорите.

От ръководството на мината съобщиха, че хората са били поставени в много рискови условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Бургасминаток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поставени в "много рискови условия" е много, ама много меко казано. Страшно е и не си правете "бъзици" в коментарите. Господ да им е на помощ!
41
0
 
1
 
! Отговори
гол гъз преди 13 години
МАЦКОО! Миличък ! Те руските танкове вече ни оправиха преди 50 години И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо няма аварийно захранване в мините? Това е грубо нарушение на правилата и виновните трябва да бъдат съдени за престъпно нехайство. Никой не може да си играе с живота на хората.Къде са прокурорите??!?!
39
1
 
2
 
! Отговори
за 37 преди 13 години
тебе и някой *** ще те оправи......
38
0
 
2
 
! Отговори
стг преди 13 години
до 34, енергосистемата в България е натоварена около 53 процента, тоест има централи които са спрени защото няма какво да се прави тока, така че не проблем липсата на централи
37
0
 
2
 
! Отговори
stg преди 13 години
я се спрете бе *** 110 кв не краде няма как да стане това
36
3
 
4
 
! Отговори
Мацко преди 13 години
----------------.-.-------------.-.-.---------------------.-.-.-.-----------------Както казах по-рано, само Съветските танкове ще ни оправят нас.----------------.-.-------------.-.-.---------------------.-.-.-.-----------------
35
0
 
3
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Системата е строена на база енергопотреблението от заводите навремето.Сега е друго но никой не прави инвестиции да промени нещата
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Електроцентралите МОГАТ да поемат потреблението и лято и зима... консумацията като цяло днес е доста по-ниска от колкото преди 20 години, проблема е в някои райони консумацията е със силно изразен сезонен характер (като по морето).
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не е провокация това,долна лъжа е,защо не кажат истината че електроцентралите не могат вече да поемат цялото потребление на ток през лятото,трябваше нови да направят както обещаваха и си мислиха че ще минат метър,но най-лошото стана-изгърмя централата по почти цялото море,досега само малки аварийки ставаха но сега вече гепиха джакпота от НЕК.
32
2
 
3
 
! Отговори
осведомен преди 13 години
Защото един километър "подземни", разбирай кабели струва над 300 000 Евро
31
5
 
20
 
! Отговори
ДПА преди 13 години
Това си е цигънски тероризъм и е време вече да се обединим и да ги изтрием от лицето на земята тези ***. Това на снимката е стълб 110-киловолта, който за да се счюпи така трябва да се повреди умишлено, това не е обикновен инцидент, това е вече свръх *** наглост и тероризъм. Тука ЕВН-нямат нищо общо, тези стълбове се поддържат и са собственост на НЕК. Всяка година им се прави профилактика, незнам какво чакаме мда атакуват АЕЦ-а ли тези ***. БЪЛГАРИ, ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА ЗАЕДНО!!!!
30
2
 
6
 
! Отговори
бруно преди 13 години
каква е тази статия режим на тока ТОК няма в слънчев бряг от 09ч
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво означава чаветата ?
28
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Вижте съседната новина - *** нямали пари да пратят *** на училище.Сигурно *** е гепил жицата, за да купи тетрадки на ***.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕК е отделна компания и няма нищо общо с ЕРП-тата, освен че им продава тока. Електропеносната мрежа се поддържа именно от НЕК, а не от ЕРП-тата. Не е лошо човек да се пообразова малко вместо да плюва наляво и надясно.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не всеки, който не харесва Боко Тиквата е червен и *** като теб и него. За разлика от Любимецът ти, аз никога не съм членувал никога, нямам намерение да го правя и тепърва. Не за друго, а защото това противоречи на принципите ми. Всички партии са създадени за да манипулират плиткоумниците като теб. Без значение от какъв цвят са.
25
1
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Алтернативно аварийно токоподаване доколкото знам в мините е задължително и не е отменено официално.Защо е допуснато в мината да няма ток толкова време?Някой тихомълком си е направил далаверата за сметка на миньорите. А контролният орган сигурно си е купил як джип.
24
3
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
Това е червения ***, във всяка тема той си *** едно и също
23
1
 
2
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
И как така това е станало още вчера, а за проблемите с миньорите - чак сега?