Губернатор и кмет - не битка, а война за Пловдив

Славчо Атанасов и Иван Тотев на нож за заем от 9 млн.лв.
Обновена: 12 фев 2011 18:53 | 12 фев 2011 17:38,
25
Губернатор и кмет - не битка, а война за Пловдив
Кметът Славчо Атанасов. Снимка: Булфото

Иван Тотев извади тежката артилерия, с нея атакува всекидневно кмета Славчо Атанасов - така коментираха зародилия се скандал войводи от ВМРО- НИЕ.

Припомняме, че поредната война в Пловдив се завихри заради върнат за преразглеждане от губернатора бюджет 2011 и стопирано решение на Общинския съвет за теглене на 9 милиона лева облигационен заем.

"Действията ми не са на политическа основа, консатирах редица закононарушения и не е спазен Правилника за организация и дейност на общински съвет, освен това има неточности при Наредбата за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет.

Не е спазен закона за местното самоуправление и местната администрация", коментира решението си Иван Тотев.

"Заемът е жизненоважен за Пловдив, тъй като е за детски, социални и спортни обекти и връщането му граничи с безумие. Не съм очаквал такова антипловдивско поведение от областния управител.

Недопустимо е заради някакъв партиен интерес да унищожаваш бъдещето на града. Този заем не е мой, той е на всички, които искат Пловдив да се развива.

Абсолютно неадекватно и безпринципно е веднъж да заявиш, че няма да пречиш, а сега под партиен натиск да правиш безумия.

Искрено го съжалявам областния управител, защото показа, че за него по-важна е партията, а не интересът на пловдивчани. За един управленец това е дъното. Очевидно такава е политиката на Герб – мъжка дума, но неизпълнени обещания.

Вече няма как да скрият желанието си на всяка цена да пречат на развитието на града, затова връщат заема и бюджета. Мотивите по всички точки са изсмукани от пръстите, само и само да се намери формална причина за заяждане", изригна Славчо Атанасов

 

Наближават местните избори. И кмета и областния ще влязат в люта надпревара кой да управлява Пловдив.

Атанасов е убеден, че ще спечели втори мандат, Тотев пък вече неведнъж прави заявка за кметското кресло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
100ХХХ преди 13 години
ГОЛЯМА ЛЪЖА е да се твърди, че Славчо бил избран с гласовете на ГЕРБ. Славчо щяха да го изберат и без ГЕРБ, просто защото хората си го харесват и си го обичат. А ГЕРБ се прилепиха за Славчо, защото техния тогавашен кандидат Йордан Кюмюрджиев нямаше да се класира даже трети. Това е факт, известен на всички здравомислещи и безпайртийно пловдивчани. ТАКА ЧЕ ПРЕСТАНЕТЕ С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те пък едни войводи.. заиграха се с комунистите и подмениха вота на цял Пловдив..
20
0
 
1
 
! Отговори
Do 11 преди 13 години
Целият *** на провинцията е в София. Моля приберете си го и си ползвайте този финансов ресурс.
19
0
 
3
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Много неща е необходимо да се регулират, редуциране на народното събрание например на 120 души, с този брой 240 на глава от населението излизаме повече сигурно от Русия или друга голяма държава. Областните управители да се избират пряко или да се махнат. Общините да се намалят - има село и още едно център на община - кому е нужно и още колко неща може да се посочат всеки го знае .....................
18
0
 
3
 
! Отговори
неутрално преди 13 години
Спорът между кмета и областния е по скоро спор между кмета и правителството и по-точно ББ, защото буквално излъгаха за парите обещани за ***, но това те да си се оправят, аз се чудя изобщо защо са необходими областни управители или ако ги има защо не са изборни длъжности. Президента без правомощия се избиря пряко като в президентска република има и вицепрезидент, а се вижда че може и без него, примера беше при Ж.Ж. Крайно време е наистина да се промени конституцията и много неща да се регу
17
2
 
17
 
! Отговори
РВ преди 13 години
"Очевидно такава е политиката на Герб мъжка дума, но неизпълнени обещания."-каза Славчо. Хаха. А какво стана с неговата дума, когато го избраха с гласовете на Герб? Направи коалицийка с БСП- парията, която не е била на власт в Пловдив от преди 10 ноември 89 г. Подмени вота на избирателите и управлява града ни с партия, която ние не сме искали във властта от повече от 20 години. А сега мрънка всяка седмица, че все някой му е крив.
16
3
 
1
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Хубаво си помислете за кого да гласувате!!! Направете равносметка за действия и думи на всеки от кандидатите! Не забравяйте- Не всичко, което виждаме е това,което си мислим че е!*** пример-> 2 равно ли е на 2? Да да, ама не баш. Откъде идват двойките? Тяхните абсолютни стойности са |2| и |-2|. Като заместим става |2|=|-2| . Значи "2" е само разстоянието до нулата.От кога минус=плюс? Дайте сега да видим колко хорица имат самостоятелно мислене - очи,уши и преди всичко налични гънки в главата!!
15
6
 
7
 
! Отговори
мишел преди 13 години
гербаджиите и от атака предприемат невиждана кампания срещу кмета на пловдив.трябва да си достатъчно честен, за да признаеш без да си от вмро-ние както аз в случая,че през мандата на кмета славчо атанасов се направи толкова, колкото за два мандата не направи /освен страшно много за себе/ д-р чомаков. и понеже в българия лъжата и клеветата е официална политика на мутро-милиционерското *** управление,платените им драскачи във форумите обработват общественото мнение,но напразно циркаджии!
14
0
 
7
 
! Отговори
лъжа и измама преди 13 години
Всичко е лъжа и измама. Ако има балъци да се хващат на въдицата. В Плевен например координатора на т.нар. ВМРО-НИЕ е общински съветник, протеже на кмета, има читалище и сега уж представлява тая т.нар."партия", а подкрепя Зеленогорски от СДС, който се слага на всички - дори на Атака и ДПС - за да е рахат и да няма проблеми. Разсипаха града. Политически мръсотии и интриги, а ***-шараните да вярват ако искат.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя и свинаря отмъкнаха всичко в плд
12
6
 
19
 
! Отговори
До Пловдичани преди 13 години
Драги сънародници, гледайте следващия път да изберете кмет, някой да не е малограмотен *** като сегашния.С най добри чувства от Софиянец с корени от Пловдив.
11
1
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 13 години
Слез като денонощно всички медии занимават цяла България с простотиите MADE IN SOFIA, не виждам нищо ненормално от дъжд на вятър да се пише какво става и в други части на България. Или Вие може би си въобразявате, че София е България, а?В края на краищата, ако не е провинцията къде ще се кара софиийския *** и в пряк и в преносен смисъл. За провинцията от София не е дошло по принцип нищо хубаво, докато София обира целия финансов ресурс и всячески пречи при връщането на произвелите го! Защо ли
10
17
 
23
 
! Отговори
obama преди 13 години
ТОВА ГЕРБЕРИТЕ СА ГОЛЕМИ *** КАК МОГАТ ДА СПЬВАТ РАБОТАТА НА ОБЩИНСКИЯ СЬВЕТ ВСИЧКО Е ПО НАРЕЖДАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ТОЙ Е МРЬСНИКА
9
11
 
12
 
! Отговори
Калин преди 13 години
славчето иска пари. да тегли.. ние като нация да плащаме .. щото така излиза. иска заем.. докато.. раздава .. стария град.. панаира на вожда гергофф .. ми да иска заем от него.. кмет бил тоя .. как ли пък не.
8
9
 
20
 
! Отговори
teofil преди 13 години
Аз зная, че градът ще спечели ако не вземат този заем.Зная също и кой ще спечели ако вземат този заем.От заема ще спечелят мафията около Славчо и пак нищо няма да се свърши.Защо не си довършиха довършителните ремонти по бул.България.Особено пред уч-ще Яворов.Всичко е засрано и гнусно.
7
0
 
13
 
! Отговори
До Красимира Гешева преди 13 години
Какво е това "губернатор"?
6
7
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 13 години
Хайде на бас,че пак те ще спечелят...просто няма друга партия..
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На "Славчо-цирка" му остава половин година, след това двойна килия с Гергов, да си сърбат простотиите!
4
18
 
19
 
! Отговори
До №1 преди 13 години
Първите ще станат последни. Герб няма да печели избори повече. Днес в Пловдив, утре във всички градове на страната. ГЕРБ си отива, гарантирано от избирателите.
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ко ни занимавате с глупостите на майните...