Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ

Машината лети и атакува цели без човешка намеса
7 фев 2011 23:13,
174
Невидим безпилотен бомбардировач тестваха в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

X-47B е името на първия изцяло автоматизиран бомбардировач, който скоро може да стане част от американските военновъздушни сили, съобщава Daily mail. Неуловимият за радарите изтребител получи своя първи 29-минутен тестови полет в Калифорния във военната база Едуардс.

Това, което отличава X-47B от други безпилотни бойни самолети, е, че той не се управлява от пилот от разстояние по време на мисия. Новата машина може да изпълнява предварително въведени задачи съвсем самостоятелно.

Всичко от излитането, полета и зареждането с гориво във въздуха до бомбардирането и кацането се изпълнява от компютър. „Невидимият” изтребител дори може да излита от и да каца на самолетоносач.

Новият безпилотен бомбардировач е малко по-малък от страшилището B2, разполага с лазернонасочвани бомби и може да лети с 805 км/ч на височина 12 километра.

Проектът на стойност 636 млн. долара се реализира от компанията Northrop Grumman, която получи поръчката от Пентагона преди три години и половина. Първите тестови полети от самолетоносач се очакват през 2013 година, но засега никой не казва кога X-47B ще се включи в реални бойни действия. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
3
 
! Отговори
g преди 13 години
В българия отдавна сме създали много по-усъвършенстван модел. Толкова усъвършенстван, че нито се вижда, нито се чува, нито може да се пипне - просто минаваш през него!
165
1
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"Не защитавам русия но САЩ винаги се представят в положителна светлитна това много ме дразни."Глупости. На всяка крачка всеки плюе САЩ за щяло и нещяло. И ги плюят дори за добри неща които са направили като свалянето на талибаните."САЩ продават оръжие и на двете страни.Те са двуличници.Русия е същата"Тука вече мога да се съглася. Никий не е светец, всеки има престъпления. Просто много хора изкарват че САЩ и евреите и илюминатите и марсиянците са виновни за всичко лошо.
164
1
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Не защитавам русия но САЩ винаги се представят в положителна светлитна това много ме дразни.Само за сведение във воината междо Ирак и Иран САЩ продават оръжие и на двете страни.Те са двуличници.Русия е същата когато не изнася пуска армията,сащ правят същото.Не знам да ли е било правилно или неправилно трябва да питаме Иракчаните те наи добре знаят.
163
1
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Не отричам че САЩ(и не само САЩ) са му помагали.Въпроса е правилно ли са постъпили като са го махнали?"Дали са му ... химичеси оръжия които използава срещо кюрдите в северен ирак."Още един въпрос. С каква цел са му дали химическите оръжия : за да ги изпозва срещу цивилни кюрди, или срещи иранската армия?Ако обвиняваме САЩ за престъпленията извършени от техните протежета, защо да не обвиним Русия за престъпленията на сърбите?
162
1
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Ами садам е диктатор на които сащ са помогнали да стане такъв.Дали са му оръжия с които да се бие с Иран дали са му химичеси оръжия които използава срещо кюрдите в северен ирак.И когато цените на петрола се вдигат по борсите,изведнъж садам пак стана лошия след 10 години след воината в залива защо не са го свалили при първата воина в залива,защото не им е изнасяло.
161
1
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"Пак ти казвам че на убития му е все тая дали е жертва на геноцид и ли на приятелски огън...Помисли малко не слушаи медийте какво говорят защото те вече не отразяват ИСТИНАТА"Пак бягаш от темата. Защо ли не съм изненадан."Утре ще кажат че боико борисов е диктатор и това според теб им дава основателни причини да нахлуят и България."Един въпрос :Според тебе Садам Хюсеин диктатор ли е бил, или просто американците казват че е такъв за да могат да го нападнат?
160
1
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Пак ти казвам че на убития му е все тая дали е жертва на геноцид и ли на приятелски огън.Утре ще кажат че боико борисов е диктатор и това според теб им дава основателни причини да нахлуят и България.Помисли малко не слушаи медийте какво говорят защото те вече не отразяват ИСТИНАТА,отразяват това което им кажат.Новините са филтрирани също както при комунизма които толкова мразим.
159
1
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Освен това друго нещо което пропускаш е че благодарени на умните бомби, и дръги модерну оръжия, жертвите по грешка макара да са повече отколкото би ни се иска(идеално и сакме да са 0), са мнго по-малко от всяка друга война от индустриалната революция насам.
158
1
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"Ми обясни на избитите хора че са избити по погрешка."Вместо да бягаш от темата отговори на въпроса:Правиш ли разлика между целенасочено изтребление на населението и жертви погрешка от приятелски огън?"Вярно е ислямистите са избили много хора но щяха ли да го направят ако сащ не беше окупирал Ирак."Ако САЩ не бяха отишли там. Садам щеше да избива хора. Провил го е не веднъж, и е нападал и съседни страни не веднъж. В Ирак може в момента да е хаос, но съседите му са много по-спокойни.
157
2
 
1
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Ми обясни на избитите хора че са избити по погрешка.Използваш американската теминологоя,убиство-елиминиране на целта.НЕ искам да не съм на земята нито в хеликоптера но американците поставят хората в такова положение.Вярно е ислямистите са избили много хора но щяха ли да го направят ако сащ не беше окупирал Ирак.
156
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
".На клипа има и цивилни които не носят камери гранатомети но хамериканците стрелят и по тях.Защо?"Защот цялата слука става по времето навъоръжен сблъсък. Имало е американци в пестрелка с ислямисти наблизо, и репортера и хората покрай него са тръгнали именно към мястото на екшъна.Освен това е лесно да гледаш клипчето вкъщи и да видиш че никой не е въоражен, друго е когато си хеликоптера и едно РПГ мже да те убие.
155
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"ха ха Смърта на един човек трагедия смърта на милиони статистика.Това казваш в момента."Това ти се изсак да казвам. Знаеш много добре че има разлика между целенасочено избиване на цивилни(като при Садам) и жертви по грешка."Много грешки са направили да знаеш."Много по-малко отколкото през всяка друга война в човешката история."Ако теб те застрелят едва ли ще те интересува дали са объркали камера с гранатомет."Ако ти си в хелиоптера ще стреляш по всико което прилича на гранатомет.
154
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Факта че всички *** раздухват само тоя клип и нищо друго, означава че просто нямате нищо реално срещу САЩ, освен такива случаи жертви по грешка от приятелски огън.Факт е също че винаги забравяте да споменете че болшинството от цивилните жертви в Ирачк са убити от ислямски фанатици.
153
2
 
1
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
ха ха Смърта на един човек трагедия смърта на милиони статистика.Това казваш в момента.Много грешки са направили да знаеш.Ако теб те застрелят едва ли ще те интересува дали са объркали камера с гранатомет.На клипа има и цивилни които не носят камери гранатомети но хамериканците стрелят и по тях.Защо?
152
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
То се вижда кой е с промит мозък. Повтаряш всички стари пропагандни мантри от съветско време, и като ти отговорих на всички въпроси нямаш никакви аргументи и си мислиш че като каже хамериканците вместо американците, някой ше те вземе насерозно.Тоя клип с хеликоптера съм го гледал. Няма нищо скандално в него. Просто грешно идентефициране. Ако слушаш разговорите на войниците ще чуеш че си мисалят че камерата е РПГ. Може да е трагедия но не е престъпление. Във всички войни има цивилни жертви.
151
1
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Хамериканските пропаганди са ти промили мозака.Една монета има винаги две страни зависи ти от коя страна стоиш.Гледаи в замунда филма за wikileaks извинявам се ако не съм го написал правилно,там ще видиш как се избиват иракски цивилни от хеликоптер слушаи и коментарите на хамериканските освободители
150
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Във Виетнам са загинали много цивилни но те не са били целелнасочено изтребвани, а са били просто жертви на войната. И незнам защо се преструваш че незнаеш че не само американците са убивали цивилни виетнамци. Виетконг също не са си поплювали и са убивали цивилни ако не им съдействат.
149
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
Освен това твоята теза беше че оръженйните компании са причини за войните, а не студената война.В такъв случай, защо финансират преврати вместо да пратят армията да изпукат една камара амуниции д върлпят сумати бомби, за да направят печалба на за оръжейната индустрия?
148
1
 
6
 
! Отговори
as преди 13 години
аз предлагам вместо да войни да се водят да се цъка СS ! Знаете ли колко кинти ще се спестят ....
147
2
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"Ами кои им даде газовите оръжия,маи сащ а а не русия.Сащ никога не извършват гиноцид директни."Всеки прави грешки. Първо подкрепяха Садам но после го свалиха. Тогава играеха по правилата на студената война. Както те финансиртаха и въоражаваха военни преврати, така и СССР финансираше и въоражаваше революции.Има обаче разлика между това целенасочено да изтребваш своето население(като в СССР) и това твой съюзник да извършва зверства.САЩ нямат никаква полза от това да извършват геноцид.