Шест години затвор за непълнолетен, убил баща си

17-годишният Жулиен Петков наръгал родителя си с нож 39 пъти
Обновена: 1 дек 2010 17:12 | 1 дек 2010 17:12,
39
Шест години затвор за непълнолетен, убил баща си
Снимка: Булфото

Шест години при първоначален строг режим ще лежи в затвора 17-годишният Жулиен Петков, определи Окръжният съд в Пловдив.

Тийнейджърът бе признат за виновен в убийството на баща си Димитър Петков.

Зверството бе извършено на 12 юни тази година. Около 2 часа през нощта избухнал скандал в семейството, а родителят подгонил сина си с нож.

Решенито да убие баща си Жулиен взел час по-късно, призна самият той в съдебната зала.

Младежът умъртвил баща си, докато спи. Съдебномедицинската експертиза сочи, че по Димитър Петков са нанесени 39 удара с нож и 6 с тесла.

Когато бил бебе на 18 месеца, Жулиен бил изоставен от майка си. Оттогава бащата се грижел за него, но често повтарял, че ако го бил дал навремето в дом, нямало да води толкова труден живот.

Скандалите и побоищата били неотменна част от всекидневието в дома на Петкови, затова и Жулиен решил да убие 59-годишния си баща.

Прокурор Георги Димитров апелира за най-строга и висока присъда с мотива, че психиатричната експертиза на момчето сочи, че то няма психически отклонения.

Прокурорът подчерта още, че веднага след убийството Жулиен е прикрил следи, изградил си е алиби и е звънял на съседите да ги пита знаят ли къде е баща му.

След това отишъл при баба си и дядо си в хасковското село Татарево и там също имитирал паника. Когато се върнал с вуйчо си в Пловдив, съседите съобщили, че бащата е мъртъв.

В началото момчето отричало да е замесено в убийството, по-късно признало всичко и съдействало на органите на реда.

За такова престъпление законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, но при непълнолетни тя се редуцира от 5 до 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 час след скандала и 17 години след системен тормоз. Ако не знаеш какво е тормоз не се обаждай. Това е по-лошо от убийството. Това дете не е било виновно, че някакви *** са го направили и след това не са го искали.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ СИ ЕДНО ДОЛНОПРОБНО *** в МОМЕНТА !!!
35
0
 
1
 
! Отговори
Мимоза преди 13 години
Р.S. Изобщо не се знае в този случай кой е жертвата и кой убиеца. Ужас! Да не дава Господ! Един случай, а колко жертви от него...трагедия.
34
0
 
2
 
! Отговори
Мимоза преди 13 години
Браво на 34! Точен коментар! Агенцийки в България с лопата да ги ринеш, а КПД-то е НУЛА! Други трябва да са на подсъдимата скамейка днес, а не непълнолетния! " Съдът осъдил..." ама не когото трябва! Хайде, вече спокойно могат да вземат тринайсета заплата - СМЕШНИЦИ.
33
0
 
3
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Агенцията за закрила на детето е СИНЕКУРНА. Кой знае още колко деца са подложени на унищожителен физически и психически тормоз. Тя е трябвало да бъде на подсъдимата скамейка. Тя е съучастник и подбудител на такива деяния. Едно дете е абсолютно безпомощно в такива ситуации когато е малко, а като поотрастне и през цялото си детство не е видяло помощ отникъде се стига дотук.
32
0
 
4
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Не, не... Той вече няма психика, сринат е и точно затова е стигнал до такова деяние...
31
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 13 години
при един що годе добър адвокат,момчето щеши да е на свобода,а тъй като азвоката е бил служебен,то на него не му се работи без пари,резултата момчето е осъдено+договорка между прокурора и адвоката,все пак трябва да се вземе коледните пари 13 заплата.а как да се трупат точки?няма как освен от такива ,като това престъпление.т.е. с 2 думи на прокурора му изнася ,адвоката не му се занимава,тк той служебен.да жевее най-справедливия и хуманния съд в света,това е българския съд и институциите.
30
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 13 години
Боже, боже...
29
0
 
6
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Бащата го е почнал, затворът ще го довърши. Излиза, че съдът е на страната на насилника-баща.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкото момче........щом е прибегнало до това значи е било много тормозено
27
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Съгласна съм, че тук системата не работи - нито съседите ги интересува нито учителите дали някое дете страда и е бито, дори и случайно някой да сигнализира от Отдела за закрила свиват рамене, че няма приемни семейства, че няма свободни места в домовете. За съжаление наистина освен живота на бащата и този на момчето е пропилян, защото ако все още му е останало нещо нормално - вината ще го убие, ако пък не -то Господ да пази хората около него
26
0
 
7
 
! Отговори
nytc преди 13 години
Аз се чудя ... къде са били съседите. Пише, че момчето е било бито системно. Защо никой не се е обадил по служби? Нали знаем, че ако нещо се случва в съседният апартамент и се чуват викове - това не ни засяга! Общество, ценности и *** НАРОД!
25
0
 
0
 
! Отговори
sakaz преди 13 години
ibasi zmiata
24
8
 
1
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Тоя наръгал баща си 39 пъти и му дали 6 години щото е непълнолетен. Ми тогава аз да го наръгам 19 пъти и половина (половината ще я реализирам като му вкарам ножа в *** - там няма да пробивам, просто ще проникна във вече съществуваща дупка) и да очаквам и аз 5-6 години ? Съгласен !
23
0
 
2
 
! Отговори
Баща преди 13 години
А, ако няма майка, какво правим ?
22
2
 
12
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 13 години
Деца!Убивайте ни докато сте непълнолетни!
21
0
 
0
 
! Отговори
Ana преди 13 години
Dezata triabva da badat otglejdani ot maikite.
20
0
 
23
 
! Отговори
0.0 преди 13 години
Моля за внимание !!! Гостува цирк "Български съд" !
19
1
 
1
 
! Отговори
До Лилов преди 13 години
Момче , искам да ми кажеш момчето с балон или момичето с кофа ще победи , при положение че момче с балон няма право да седи до момиче с кофа ако балона на момчето не е син и момчето е с развързана дясна обувка ?Ако познаеш печелиш балона на момчето .
18
12
 
15
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Tози убиец заслужава максимална присъда ! Значи чак час след скандала и евентуалния побой, тоя хладнокръвно убива баща си и то 39! пъти с нож и 6! пъти с тесла... Е такава злоба незнам дали има. Освен това побоите, които е имал, въпреки че той твърди така, а само мъртвия му баща може даоспори това, са ставали системно, а той е бил на 17 години и всяко бягство, почване на работа или отиване при баба му и дядо му е било приемливо. Просто момчето е *** и заслужава да лежи поне 20 години !!!