Фидел Кастро прогнозира ядрена война

Тя ще е факт, ако Израел и САЩ нападнат Иран
13 юли 2010 13:56, Елка Василева
145
Фидел Кастро прогнозира ядрена война
Снимка: БГНЕС

Фидел Кастро се появи в пряко предаване по кубинската телевизия за първи път от 4 години насам.

83-годишният лидер на кубинската революция изложи виждането си за политическата ситуация в света, посочва РИА Новости.

По думите му евентуално нападение на Израел и САЩ срещу Иран неизбежно ще провокира ядрена война.
 
Кастро е убеден, че иранският народ няма да остане безучастен пред лицето на евентуална агресия.

„Иранците от 30 години се готвят (за война със САЩ и Израел), купуват самолети и оръжие руско и китайско производство, което може да ги защити“, заяви Кастро.

По думите му в Иран военна подготовка преминават всички между 12 и 60 години.

Страната разполага с военновъздушни сили, военноморски флот и наземни подразделения, като само Корпусът на стражите на ислямската революция наброява един милион души.

Ако САЩ нападнат Иран, Северна Корея също ще започне да се готви за агресия от страна на американците и поради това в региона ще се разгори още една ядрена война.

Кастро засегна и ситуацията, създала се на Корейския полуостров. По думите му точно САЩ стоят зад потапянето на южнокорейския кораб „Чхонан“.

Публично 83-годишният Фидел Кастро не се е появявал от 2006 г., когато претърпя тежка хирургическа операция и предаде властта на брат си Раул Кастро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
1
 
! Отговори
глупости преди 13 години
Куба ще сравнявате с България - ооооо, нещастници - та от България какво е останало вече - има ли я изобщо България или е само географско понятие - по ПЛАНЪТ РАН ЪТ скоро и географското и понятие ще изчезне.Жалко че няма кой да и помогне, да я спаси - България и българите не заслужават тази участ отредена им от САЩ и ЕС - да тънат в мизерия и да умират от мизерия
127
1
 
1
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
В доклада на световната банка така са ги кръстили - хора които страдат от системно недохранване поради липса на средства - 300 хиляди. 20 % от населението не може да си купи елементарни лекарства - пак от същия доклад. Сигурно са повече защото България е отличник на СБ и даже финансовия министър е кадър на банката. Има и друга класация на ООН за индекс на човешко развитие - там България също е след Куба. Останалото е пропаганда.
126
1
 
1
 
! Отговори
Nikolla преди 13 години
Първо,ти едва ли си от гладуващите(съдейки от името,дет си избрал).Второ,дали са 300 хиляди,доста може да се спори.И трето,на фона на тоталната медийна възхита към др Кастро,която цари безметежно в страна от ЕС и НАТО,би ли разрешил да има и трезвомислещи хора дето да се усъмнят в ореола му на Велик Вожд и Учител?;)
125
3
 
6
 
! Отговори
САЩ имерията на зло преди 13 години
И на малките деца е ясно,че САЩ искат война,не ги трогва това,че след евентуална война ще измрат милиони невинни хора,деца и жени.САЩ са империята на злото
124
1
 
2
 
! Отговори
сталин преди 13 години
Малка поправка. При капитализма 57 бачкат като смахнати в страната и понякога им плащат, 20 берат домати и маслини в Гърция и ги връзват в колибата на кучето, 20 са дълготрайно безработни и ровят по кофите или си продават децата, една е манекенка, една е фолкпевица и един кара джип и го убиват на о-в Аруба.
123
1
 
3
 
! Отговори
сталин преди 13 години
В държава от ЕС в която 300 хиляди гладуват, според доклад на световната банка (значи реално са поне 2 пъти повече) и в която 20 % не могат да си купят аспирин е някак си неудобно да се обсъждат кубинските болници, какво ядели кубинците и как живеели. Куба лекува без пари стотици хиляди африканци и латиноамериканци, включително убиеца на Че Гевара. Лекуват безплатно и граждани на САЩ. В Куба няма семейства които да продават децата си и т.н.
122
1
 
3
 
! Отговори
Nikolla преди 13 години
За това,как живеят обикновените кубинци,говори най-красноречиво снимката към статията!Болниците са още по-зле,защото и там мизерията е същата,но има и риска да хванеш хепатит,спин или холера.По магазините няма "лъскави ***",не споря с теб затова,но няма и за ядене.
121
3
 
2
 
! Отговори
Свидетел преди 13 години
Ти кога се върна от там? Я кожи за болниците им-че са светлинни години пред нашите,а здравеопазването наистина им е без пари! Вярно е,че по магазините им няма лъскави ***,но пак са по-добре от нас,щом са го ударили на плажове и танци! А обикновените кубинци не им се става отново роби на американски богаташи-питай ги!
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако при социализма 5 души от 100 работят, както ти твърдиш, то това е доказателство, че социализма наистина най-добрата система, с най-високата производителност. Представяш ли си ако работеха 10 или 20 души - можеше да имаме същия стандарт, но с 2 или 3 пъти по-кратко работно време. А ако 30 или 50 души от 100 заработят при социализма изобщо не ми се мисли, просто суровините нямаше да стигат. А при капитализма 99 бачкат като ненормални за 1 когото убиват на о-в Аруба и пак има криза.
119
2
 
1
 
! Отговори
songun преди 13 години
Вярно е, че няма война без загуби ама да загубиш 6-7 бойни самолета включително един тежък бомбардировач за по-малко от 2 хиляди бойни полета и то срещу грузинската ПВО си е жив провал. А и резултатите от тия 2 хиляди бойни полета са повече от скромни, но това важи не само за руската авиация. Изобщо практиката отново показа, че ролята на авиацията в съвременната война отново, както в миналото, силно се надценява.
118
1
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
едва ли ще нападнат иран, израел е в обсега на иранските ракети, който не са като самоделните палестински фоерверки дето им ги мятат от газа.
117
2
 
3
 
! Отговори
Professor преди 13 години
Bre Pratzle (#127) , ti golem razbirach se izvadi bre. 'Aide molim te, da se nenapinqsh, da ti se ne tzvratzne tzvratzleto...
116
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой писа, че гражданите на САЩ живеели нормално. Да спира валидола на момента и да минава на по-тежки.90% от американците материално може да са добре, ама живеят в измислен свят, а така *** са увъртели целио свет, че ако се срине и без това заухавата им икономика, ще увлече цялото кълбо надоле. Тея са ***, защото не гледат напред, а са проядени от мания за капитал и власт. Не съм социалист или комунист, ако някой реши да ме заклейми. Просто трябва да се мисли перспективно. epic fail
115
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яворе, ти ли ми цъкаш минусите, бе Колев? Нали уж само щяхте да ни следите?
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До мунчос : Ти продължавай да се присмиваш с плоският си мозък, може да е стар но знае много по добре от теб ситуацията по света а може и да предвижда нещо което малък брой хора очакват в днешно време и един от тях си ти. По добре да помислиш околкото да говориш повърхносни неща.
113
8
 
7
 
! Отговори
мунчос преди 13 години
старост нерадост!нищо чудно да почне да прави и прогнози за времето
112
7
 
11
 
! Отговори
Лал преди 13 години
Естесвено, че ще спечелят в един такъв конфликт хамерикалите, но ще си поизцапат доста дупето с отпадъчно вещество. Като цяло янките са доста збозливи и нежни, не са виждали грубата страна на войната.Психично нестабилни са и най-вероятно при един сериозен противник ще се изпострелчт сами, па я са се избавили от страданичта.
111
3
 
8
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Не, не е социализъм. И там има бедни, друг въпрос е, че техните бедни с парите, които получават там, ако живеят в България няма да са бедни. Ама разходите им там също са много.
110
6
 
11
 
! Отговори
Bartek преди 13 години
А,в Швеция какво е?-СОЦИАЛИЗЪМ!
109
6
 
10
 
! Отговори
ТУРист преди 13 години
Ти знаеш ли колко хора в хАмерика живеят с 11 долара на месец? И нямат мобилни телефони? *** поне веднъж в новия Йорк и ще видиш ДЕСЕТКИ просяци, спящи навсякъде.