Асандж – под гаранция от £240 000

Той ще носи електронна гривна и ще спазва полицейски час
Обновена: 14 дек 2010 19:33 | 14 дек 2010 18:50,
71
Асандж – под гаранция от £240 000
Снимка: БГНЕС

Съдът в Лондон освободи основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж срещу гаранция от 240 хиляди британски лири.

Условията за свободата на Асандж са изключително строги.

Освен крупната сума, която трябва да внесе, той трябва да носи електронна гривна за установяване на местонахождението му, да живее на определен адрес в Лондон и да спазва полицейски час, посочва АФП.

Според условията на гаранцията Асандж трябва да внесе 200 хиляди лири, за да бъде освободен, и още 40 хиляди, които ще изплати на две равни вноски.

39-годишният австралиец бе задържан във Великобритания по обвинения в Швеция за сексуални престъпления, след като сам се предаде на Скотланд ярд.

Още по темата

По-рано две шведски гражданки – доброволни сътруднички на WikiLeaks, подадоха жалби за сексуален тормоз. Шведската прокуратура настоява той да бъде екстрадиран в страната.

Джулиан Асандж отхвърля обвиненията и се бори в съда срещу екстрадицията.

Шведските власти ще обжалват днешното решение на съда, съобщи BBC.

Самото решение бе посрещнато с бурни възгласи от привърженици на Асандж, които се събраха около сградата.

Основателят на WikiLeaks трябва да се яви в съда на 11 януари, когато магистратите ще решават дали да бъде екстрадиран в Швеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Джулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
tuzarya преди 13 години
Да се замислич!!! А дали тези две доброволни сътруднички не са .... били предварително внедрени в WikiLeaks ??? а дали това не е "активно мероприятие"?! ПОМИСЛЕТЕ !!
67
1
 
1
 
! Отговори
antikostovist преди 13 години
Костов Е ГЕНИИ! ...mdaa vtori kato nego aiduk NEMA.Da znaIS;))
66
2
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ще изпреваря въпроса ви! Зная, че ще ме попитате защо Асандж не потърси политическо убежище в Русия? Отговорът е простичък-просто вярваше в западната, медийно раздута демокрация. Политическо убежище търсят хора извършили престъпления или предателства срещу Родината си, Асандж не бе извършил подобно нещо и нямаше от какво да се крие, просто вярваше в демократичните догми на Запада, тази вяра му изигра лоша шега, фасадната демокрация е страшно нещо, не е шега.
65
0
 
3
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Ние вЕрваме в Запданата демокрация.. Никой друг политик освен Путин не заяви, че арестът е тенденциозен, хайде къде сте демократите?
64
1
 
2
 
! Отговори
стария Ван Дер Любе преди 13 години
ДАВАЙ ДАТА НЕ СЕ ПОМАЙВАЙ - ОТ МЕНЕ НАФТАТА!!!! и да намериш видеокамера ей.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
popro4etete balkanleaks i vijte na6te hybostnici kakvi gi vur6qt....puk posle plyite 4oveka
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ama te za tova go pysnaha...sega po-lesno 6te go o4istqt
61
4
 
1
 
! Отговори
Psycho Realm преди 13 години
на къв език искаш да ти кажа че си *** ????? а пич а? маймуняк си ти..... виж си заглавието само TULSKI ....deeeba tvoito seme deeeba az !
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво представлява Русия, разкри неотдавна скандалният теч с дипломатическите телеграми: мафиотска държава, в която полицията рекетира малките фирми, а службите за сигурност - големите, в Кремъл се внасят куфари с банкноти, Путин е най-богатият европеец с милиарди в Швейцария, руско-украинският газ е в ръцете на организираната престъпност, а руската мафия е разгърнала структурите си от Испания до България.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако бяха китайците никой нямаше да чуе повече за него...
58
0
 
9
 
! Отговори
Psycho Realm преди 13 години
много си прав приятелю , само дето не разбираш ,че не америка управлява света , а Международната банка , както и няколко корпорации ;) стига сте плюли вече по американците...хората нищо не са виновни и те страдат от цялата тая помия както и ние!!!!!!!!!!!!!
57
6
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 13 години
***, кражбата на секретна информация от държавата винаги е била престъпление. Този е късметлия , че информаторите му са американци. Ако беше направил тоз номер на китайци и руснаци досега да му бяхме сторили 40 -то .............
56
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Всъщност да го изгорим просто за кеф!
55
8
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Да изгорим американското посолство в знак на протест!
54
15
 
6
 
! Отговори
Az 4ovekat преди 13 години
Razstrel za tozi ***-sluga na teroristi.
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е разкрил?! Че политиците са лицемерни, че войната в Афганистан е провалена... Трябваха ли ти секретни документи да потвърдиш тези неща, които всеки знае. Единственото нещо, което е постигнал е да дава храна на интернет ***, блогъри и конспиратори(въпреки, че троловете припокриват това).
52
5
 
4
 
! Отговори
така така преди 13 години
Австралиец живеещ в Швеция, разкрива тайните (изнесени с флашка от Пентагона) на ЦРУ (агенция с многомилиярден бюджет) в интернет сайт и намира стотици хиляди поддържници в цял свят, които го защитават от обвинения в сексуален тормоз?!?!? Ама, наистина ли? Разбирам, че много хора имат нужда да се борят за някаква кауза, за да си оправдаят съществуването...ама, наистина ли?!??!?
51
3
 
1
 
! Отговори
mulski преди 13 години
napravo si go premestih ot desnia v levia... mlado ov4ar4e si
50
5
 
5
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Като научиш български, тогава ще се изказваш в български сайт ! Дотогава, аре у лево ! В България маймунски не говорим.
49
2
 
2
 
! Отговори
do tulski преди 13 години
"toia" e razkril tolkova informacia i e otvoril o4ite na 4ove4estvoto za realnia sviat v koito jiveem, 4e tazi suma e napravo smeshna, ako vseki koito oceniava samojertvata mu dade po 10 stotinki, 6te go zarinesh ne sas stotici hiliadi, a s mnogo pove4e... seshtai se 4e mu e nujna pokrepa, a za razlika ot Bulharia grajdanskoto obshtestvo e aktivno... kato kazvam tova niamam predvid da sedish zas monitora i da razsajdavash na drebno, da darpash perdeto zad prozoreca!