Поне 90 ранени при сблъсъци в Рим

Насилието избухна след като Берлускони оцеля при вота на недоверие
Обновена: 14 дек 2010 22:11 | 14 дек 2010 21:52,
50

Снимка: БГНЕС

Най-малко 90 души са ранени при сблъсъци между полицията и протестиращи в центъра на Рим, след като италианският премиер Силвио Берлускони оцеля при вота на недоверие, съобщи BBC.

Полицията използва сълзотворен газ и палки, за да разпръсне демонстрантите.

Те пък подпалваха автомобили и контейнери и хвърляха камъни и яйца по сградите на двете парламентарни камари. Някои дори се опитаха да нахлуят в Сената и в Гражданска защита.

Сред пострадалите са 50 полицаи и поне 40 демонстранти. Около 10 души са арестувани.

Още по темата

Протестът започна по-рано днес като демонстрация на студенти срещу реформата в университетите.

Към тях се присъединиха и недоволни от икономическите реформи, безработни и жители на Акуила, пострадали при земетресение през 2009 г.

Демонстрацията бързо прерасна в размирици, когато бяха опбявени резултатите от вота на недоверие.

Протести днес имаше и в други италиански градове.

Силвио Берлускони оцеля при вота на недоверие в долната камара на парламента с едва три гласа разлика – 314 срещу 311.

Той призова депутатите да не застрашават стабилността на страната, сваляйки го от власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Берлускони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Е сега кой е по цивилизован?Ние или те?
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Атака :(
45
6
 
7
 
! Отговори
Nalivach преди 13 години
Явно и италианските карабинери бият беззащитни граждани точно като нашите ченгета - *** и *** на Цветанов!Ама като се замисля то и премиера им е същия див селянин като нашия, така че нищо не бива да ни учудва
44
2
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
А нашия кой го подкрепя?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ама разбира се, че Станишев не е виновен. Той на вързано куче хляб не може да даде, горкият, па камо ли да нареди да бият протестиращите. Най-вероятно сами са се набили, за да обвинят после властта! :)"Хахаха ... на Боцето да благодарите за яката тупалка. И скоро пак от него ще има!
42
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Za da se svali Berluskoni ot vlast trqbva cqlata Dyrjava Italia da izlezne da protestira i da kaje taka:Nqma da sprem dokato ne abdikira6 sam.Pokrai Berluskoni ima nqkolko stototici mafioti koito trqbva da bydat sydeni i obeseni i vsi4kite im pari vzeti v polza na naroda.Taka trqbva da se pravi i v Bylgaria.Taq dyrjava e ot 65 godini grabena ot sobstvenite si politicio po nai-aroganten na4in, kato poslednite 20 sa super brutalni s krimanalnata privatizaciq
41
6
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
"Когато полицията бие, виновни са шефът на полицията и неговият началник..."правилно е "заслугите са на", а не "виновни са". демонстрантите трябва да се млатят яко.
40
1
 
3
 
! Отговори
Микеле преди 13 години
Казали сме на Бойко да не дава на дасовете да шават докато ги пребиваме с метални тръби и *** с ножове...
39
6
 
2
 
! Отговори
Ром преди 13 години
*** гледайте си Бугарията. Нас не ни мислете. Нии сме си добре
38
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
italiancite ne xaresvat Silvio Berluskoni za6toto im padna standarta na jivot,no vapreki tova e mnogo po golqm ot na6iq ,ako te izpadnat v na6eto polujenie,6te obesqt Berluskoni sa6to kato navremeto Du4eto povqrvaite mi italianec ne bi mizerstval kato balgarite
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Станишев не беше наредил да бият протестиращите, откъде Слави Трифонов щеше да намери материал за новия си клип? Трябва да му целува ръка за страхотните кадри! ;)
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Берлускони го крепи мафията, затова никой не може да го махне. Не се залъгвайте, че италианците го харесват
35
4
 
4
 
! Отговори
кой ми спа в гащите преди 13 години
Ама разбира се, че Станишев не е виновен. Той на вързано куче хляб не може да даде, горкият, па камо ли да нареди да бият протестиращите. Най-вероятно сами са се набили, за да обвинят после властта! :)
34
4
 
7
 
! Отговори
za 33 преди 13 години
И кое беше лъжа - заменките, кражбите ли.........а скоро няма да си ходят ...кой да ги махне хамстера , доги или янка ? .......*** и *** на България, как пък не
33
3
 
9
 
! Отговори
армейския поп преди 13 години
Аз поемам цялата политическа отговорност за битите протестиращи по времето на управлението на тройната коалиция. Една вечер Миков ми звънна по телефона и ме пита "Кво да ги права тия ***" и аз му казах "Бой по каските!" Станишев е невинен!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки може да си пише каквото си иска. Една статия не определя кой по закон носи отговорността. И аз мога да напиша статия, че живеем под феодализъм примерно, но това няма да промени държавния строй, регламентиран от конституцията. Има си закони и те определят кой на кого е подчинен и каква отговорност носи за действията си или бездействието си.
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гейберите дойдоха с лъжи, управляват с лъжи, и като си отидат - пак ще лъжат. Това им е природата!А ти прочети статията в сайта на Дарик Радио внимателно, може и да разбереш кое е бяло и кое е черно.:)))) ... Гейбер!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, бе. Ей сега Фандъкова ще звънне по телефона и ще почне да нарежда на полицията какво да прави. Затова си има йерархия на командването. За да се знае кой издава заповедите и кой носи отговорността. И в случая решението не може да го вземе кметът, а началникът на полицията, който е подчинен на вътрешният министър. Вие червенушките сте майстори по прехвърлянето на отговорността и измиването на ръцете. Винаги се опитвате да изкарате черното бяло, когато не ви изнася истината.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Твоят слаб и болен мозък явно не схваща ситуацията ... Кмета не е началник на полицията, но не е възможно в такава ситуация, полицията да откаже да изпълни решението на кмета.Хахахаха ... ама са гадни комунисти са тия от Дарик Радио. Направо червена ***! ... :)))))
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи според теб полицията е на подчинение на кмета, така ли? Кмета е началник на полицията и той носи отговорността за нейните действия? Това само един червен мозък може да го роди...