Социолози: Лесбийките гледат децата си прекрасно

Децата в семейства на лесбийки се чувстват не по-лошо от връстниците си в хетеросексуални семейства
3 окт 2007 16:57,
101
Социолози: Лесбийките гледат децата си прекрасно
Родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители. Снимка: livejournal

Проучване, проведено от социолози от Амстердамския университет сред холандски семейства ясно показва, че родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители.

Резултатите от изследването съвпадат с тези от изследванията на американски социолози, правени по-рано.

В проучването са взели участие 100 хетеросексуални двойки и 100 лесбийски двойки, които се грижат за деца от 4 до 8 години от самото им раждане.

То имало за цел да установи колко време отделят родителите за детето си през деня посредством анкетни данни, наблюдение на експерти и специални „родителски дневници“, в които стриктно се отчитала грижата за детето през всеки ден от седмицата.

В бъдеще учените планират аналогично изследване, което да изучи живота на децата, отглеждани от гей-двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
zlatko преди 16 години
axaxa q gi vishte tezi izvratenite http://s4.bg.bitefight.org/c.php?uid=25479
40
0
 
0
 
! Отговори
stefan преди 16 години
расова дискриминация хахахахаха
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Оооо, характера си е характер но моделирането се движи в широки граници. Да не бъркаме двата щата. Не ми говори за расова и въобще дискриминация в България. Това говори че не си излизал в чужбина. Отиди във Франция да видиш колко са толерантни към чернокожите и по принцип към чужденците и пак ела да ми говориш в България това онова.
38
0
 
0
 
! Отговори
kpax преди 16 години
По какви причини се позволяват тези потопи от пропаганда в защита на всяка уродлива черта? Кой има интерес от цялата свинщина? Защо се подлага нацията на тази воня? Зада оскотее и деградира по-бързо?
37
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Характерът също е вроден. Може да се моделира, но като цяло е несменяем. Проблемът пак повтарям не идва от семейството, в което израства детето, а от околните, които разсъждават като вас! Децата ви (имам предвид на цялото общество) също са възпитани така! Няма толернтност към различните. *** пример: расовата дискриминация!
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не е нужно да прилагаш каквото и да било за да стане белята. Децата са като гъби - попиват всичко което видят и чуят без значение дали искаш или не.
35
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Изобщо не се извинявай. Всички знаем как: при лесбийките ин-витро или си осиновяват деца, ако живеят в по-развити държави. А при гейовете или чрез приятелка или пак си осиновят, ако живеят в страна, където е позволено.
34
0
 
1
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Да бе, ОК. Но не можеш да ме убедиш, че шанса тази извратеност да се приложи върху детето на хомосексуално семейство е повече, отколкото в хетеросексуално. Има много хомосексуални двойки по света със деца, пък аз не съм чук досега някакви "оплаквания". Смело мога да кажа, че съм модерен човек, интилигентен и възпитан, чета западна преса ежедневно и не съм попадал на гей-двойка, която да тормози детето си. Пък само си представи какъв контрол има върху тях от страна на социалните! А децата на хетеро двойките ежедневно са насилвани и унижавани, и не чета такива отзиви във форумите, както тук!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Извини ме за въпроса но как точно става оплождането при вас?
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Детето е отговорност тук си прав. И тъй като си сигурен че можеш да носиш отговорност да те попитам .... как смяташ да коригираш вредата ако все пак има такава? Със самобичуване или как? Не че имам нещо против теб или лесбите то си ваш проблем какви сте ама децата какво са ви направили?
31
0
 
1
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Аз мисля, че много добре ме разбра какво имах предвид. Никой не може да ме убеди, че когато имам дете няма да го възпитавам и да го отглеждам добре. Няма значение дали съм гей или хетето. Детето не е придобивка, а отговорност, която всеки поема, когато осъзнае, че е готов за нея!А отностно социологическите проучвания, мисля, че като цяло социологията и статистиката са доста безумни професии със съмнителна точност.
30
0
 
0
 
! Отговори
ot 17 преди 16 години
Izvratenostta nema granici. Vyprosute si gi otnesi kym pedliugite koito imam momchenca i lezbite koito imat momicenca.Ai gle sluchkata v Bostyn. Profesionalna fotografka ia vlachiha iz mestnite policii zashtoto e snimala malkata si dyshteria vyv vanata kak si igrae s gumeno patence.Moralyt i zadryjkite sa tolkoz fiktivni che ako idesh da oniesh baba si predi pogrebenieto she te lyznat kato gerontofilka ta she ima da lyckash zad reshetkite.Na teb kef li ti e da te narichat -tradicionno semeistvo tradicionne roditel i tn.Homuseksualnite dvoiki, troiki i pr ne sa nishto drugo osven edna socialisticheska zanimalna ot dve leli ili dve pedeli koito polagat griji za deca na koito niakoi im e razbil semeistvoto i sa ostanali ili bez dvamata si roditeli ili bez edinia.utre kogato deteto ti donese programa ot uchilishteto za homoseksulani teorii i praktiki shte povryshtash-sega mi se praih na Hansterdamka ili Amsterwanka ili neshto oshte po smugliavo.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Съжаляваме всички деца израстнали в ненормални условия приятелю. Остава въпроса какво е нормално.
28
0
 
1
 
! Отговори
Om преди 16 години
Ок, съжалявате тези деца, нямало да израстнат нормални. Замисляли ли сте за това доколко нормално е вашето семейство? А нормални ли израстват децата в детските домове, децата на наркоманите и алкохолиците, на вманиачените пушачи, децата подложени на сексуален и физически тормоз от родители или другите деца в махалата, децата закърмени с чалга, секс и насилие лъхащи от всеки ъгъл?Толкова сме жалки, така и не се научихме да се вгледаме в собствената си нищета и да търсим начини да я преодолеем, а все търсим кой да е по-зле от нас, та да се самозалъгваме, че всичко ни е наред!
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Сперматозоидите оплождали жената. Да, това го учим по биология. Ама май оплождаха яйцеклетките ... надявам се не изтърсих някоя простотия. Моля да ме извините ако е така.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ааааа, то това ли било важно при възпитанието ... как им мият половите органи. Колко съм *** как не се досетих!
25
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Ами, ето! Сега обясни ли си как хомосексуалните семейства мият половите органи на децата си!?
24
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
Не съм медицинско лице. Мисля, че има нещо общо със сперматозоидите, когато се опложда жената. Но за едно съм убеден. Не се предава по наследство, нито по възпитание. Това е абсурдно и е отдава научно доказано.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Незабавен и мигновен: докато са малки ще си ги мием с жената. Като попораснат, си имат ръчички и ще се справят сами. Че иначе много ще ни текат лигите с жената и ще се обезводним.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Е пак не разбрахме как се предава хомосексуалността