Мъдрият директор на Хари Потър се оказа хомосексуалист

Авторката на Хари Потър Джоан Роулинг обяви професор Дъмбълдор за привърженик на мъжката любов
20 окт 2007 10:35,
26
Мъдрият директор на Хари Потър се оказа хомосексуалист
Професор Дъмбълдор се оказа хомосексуaлист, който бодро се бори срещу злите сили.Снимка: smh.com.au
Джоан Роулинг, авторката на поредицата книги за магьосника Хари Потър,  направи сензационното изявление, че един от главните герои в поредицата има нетрадиционна сексуална ориентация.

На въпрос на почитател по време на лекция на Роулинг в Карнеги Хол, Ню Йорк,  дали професор Албъс Дъмбълдор, директорът на училището за вълшебства, в което учи Хари Потър, е изпитвал „истинската любов“, Роулингс отговори, че той е хомосексуалист.

Във филмовата поредица за Хари Потър образа на професор Дъмбълдор се играе от британския актьор сър Майкъл Гембън, който въпреки, че е на 67 години, тази година стана за втори път баща.

Като доказателство за това тя посочи фрагменти от приказката. Въпреки популярността им книгите от поредицата за Хари Потър бяха осъдени и порицани от редица християнски общности, които обвиниха Роулингс в пропагандиране на черна магия.

Авторката сама отбеляза, че с това си изявление тя им дава още един повод за нападки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
c0bra преди 16 години
***, след като нито си го гледал, нито си го чел къф си по-точно да казваш кво е.Отхвърлянето на непознатото е най-голямото невежество.Звучиш като пълен ***,не съм чел тва щото е ***, и по кфо по-точно разбра??? филма може и да обиждаш понеже някои аспекти от него са наистина глупави, но книгата в интерес на истината доста леко и приятно се чете.Не виждам къф ти е проблема, ти си некъф пълен задръстеняк "който гледа качествени филми и добри автори" , ми ти си от най-промитите мозъци дет не слушат нещо и не го харесват само защото е достигнало до широката публика и някой гений го е нарекъл комерс.От друга страна ти се кефиш на всякви издънки, непознати на никой, и чиито книги издателят съжелява, че дори е издал. Ае трай си там и не се обаждай като си напълно некомпетентен. "промития и изтрещелия мозък" си ти.Ограничен и задръстен мозък.
4
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 16 години
Няма и да го прочета, нито пък ще гледам някой от тъпите филми!Сори но мисля че комерсиланите неща, а това излезе вече от комерса, не струват!Та слушайте Хамрфал и Найтуиш Кататония, гледайте качествено кино, четете добри автори, а не рекламни балони хора, за да имате мозък , а не промит и изтрещял такъв!
3
0
 
0
 
! Отговори
"хвани ме деее! преди 16 години
очаквайте последната книга от поредицата.."Хари Потър и ордена "Спартакус"......:)
2
0
 
0
 
! Отговори
Nikita преди 16 години
Na kladata!
1
0
 
0
 
! Отговори
spetsnaz преди 16 години
to vsichki ot romana shte izlezat homoseksualisti :)))))) a hari proter im e glavatara :))