"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си
1 апр 2008 18:20,
127
"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"
Жените не можели да преценяват разстоянията добре. Снимка: Dnes.bg

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си заради различните им шофьорски навици.

Въпреки това всичко е въпрос на гени и психолозите изтъкват, че и двата пола биха спечелили, ако приемат силните и слабите страни на другия.

Мъжете преценяват разстоянията по-добре, тъй като техните предци е трябвало да проучват хоризонта, докато са ловували за плячка.

Жените са по-предпазливи, тъй като са програмирани да поемат по-голяма отговорност за децата и по-слабите членове на семейството.

„Шофьорът трябва да адаптира своя стил на шофиране към нуждите на пътниците и да приеме техните основателни критики“, посочва германският психолог за движението по пътищата Бернхард Шлаг.

Той съветва всеки шофьор да информира пътниците по недвусмислен начин, че не иска да бъде разсейван.

„За повечето мъже колата е символ на мъжественост“, посочва берлинският психолог Конрад Спраи.

По-голямата част от шофьорите на мощни коли като Порше, Мерцедес, BMW или Ауди, според изследване, са мъже, докато жените са склонни да купуват коли за по-практични цели.

Жените избирали по-малки автомобили като Mini на BMW, Smart, Mercedes, Fiat или VW Polo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
105, както вече казах има и добри шофьори жени (и таксита, познавам) но са много малко. Пише по долу. Чети. Причините за загиналите мъже шофьори може да са много. Това не ги прави автоматично лоши шофьори. Извинявай но е така. Например повечето професионални шофьори са мъже (ти го казваш). Мотористите са 99% мъже а там има най-много жертви, много не по вина на моториста (мои познати). Нормално е да има повече жертви при мъжете. Ако ще казваш истината кажи я цялата. Но както казах спора е излишен. Всеки ден сме на пътя, и виждаме какво става. Аз съм свикнал да не притеснявам жена докато кара, но ми е адски трудно защото просто си личи че ви липсва почти целия нужен усет и към движение и към кола. Разбирам да съм кьорав да ме убеждаваш ама не съм. Вместо да се заяждаш накарай приятелките ти да карат на заден ход например и гледай какво става, ако въобще се съгласят. Добре че се появиха автоматиките да ви коригират много от грешките по отношение на машината поне.
105
0
 
0
 
! Отговори
Anonomen преди 16 години
Ти не разбра ли, че в днешно време няма добри шофьори мъже, лоши шофьори жени. Ти що не се качиш да караш един тролейбус например или рейс от градският транспорт на София. А и за твоя информация има и жени шофьори на тирове. Според статистиката 95 процента от загиналите шофьори са мъже. А сега кой е куц ,а?
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
стиа с таа шльокавица бе ***! да ви се и у правописо! не моете да пишете посока че даате. да пишем на шлокавица че некои неа ме разбрат а?
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ohh 95 golqma filosofka,golqmo neshto...kato ne si shofiorka prosto si mulchi....da opredeleno davam suglasieto si za 90% ot napisanoto ot teb...oba4e me budi bezkraino kraina....ako ne si putuvala izvun bulgariq ili puk i da si qvno ne ti e pravilo takova vpe4atlenie,....no ne plui po shofiorite ot drugite strani....plus tova az davam konkreten primer ot konkretna durjava....ne kazvam ,4e navsqkude po sveta e taka!!!!!Qvno sum go vidqla s o4ite si,napravilo mi e vpe4atlenie!Moje bi zapo4va da ni boli ,kogato ima nqkoi po-dobur ot nas bulgarite v neshto!da no e fakt-i putishtata sa im putishta i shofiorite sa shofiori!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
101, малко се пообърка май та отпусни се назад, поеми въздух, успокой се и пробвай пак. Средни положения колкото искаш. Професионалисти има много в най-различни области с най-различни черти на характера - и лоши и добри. Ако ти бъркаш характер с умения ... какво да ти кажа ... кола без двигател :)Не мога да ти обясня какво е пич защото не знам, не ме интересува и няма никаква връзка с темата. Виж в гугъла. Колкото до разликите между мъжко и женско .. отдавна са доказани и във физиологията и в психологията. Ако те интересуват потърси и тях в нета.
101
0
 
0
 
! Отговори
ahaha преди 16 години
nqma sredno polojenie ednoto bez dr ne moje se edno kola bez dvigatel se6ta6 li ? I kato mi govori6 za vrodeno ... to ne e samo za myjete ili samo za jenite ... horata si pi6at nqkvi ne6ta i vseki trqbva da im vqrva .?!?!?! ahahaha Sorry a az kakvo da napravq kato si tolkova predubeden ahaha Hagliq 4ovek ne moje da e dobyr ... !!! kakto i nagliq 6ofior .... Naglo povedenie na pytq kakvo zna4i PICH ??? bi liobqsnil ?? Po dobre si go obqsni na sebe si i togava pi6i takiva prosototii ahahahaha o6te edin podoben komentar i 6te organiziram banket mnogo vesel den !!!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ananda (97), така става когато няма какво да кажеш :) ама и по вас има разни работки на които е важен размера. Обаче въпреки подплънките в чашките ние не се лъжем толкова лесно и не се нуждаем от 2 паркоместа и не се качваме на тротоара за да паркираме колата (на преден ход). Нали така? А Ananda?
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
96, извинявай ако те засегнах. Не е добре да бъркате толерантност, коректност и други качества на характера с умения да се управлява МПС и усет. Това са коренно различни неща и може би от там идва и това че сте опасни на пътя. Има добри шофьори които са толерантни и такива които са добри но нагли. Може да са нагли но са добри. Една жена си мисли че като кара бавно или спазва правилата е най-печената, но за съжаление има куп други неща които определят шофьора. Някои от тях за съжаление са вродени и от там идва и голямата разлика жена-мъж. Може и да съм мекотело. Може. Аз познавам и жени много добри шофьори но се броят на пръсти. Честно и откровено ... сори! Както написа 94: има 10% лоши шофьори мъже срещу 10% добри шофьори жени. Аз с какво съм виновен в случая?! Такива сте си.
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Въпросната дама преподава в РУ "Ангел Кънчев"!Да, верно,дето магаре да вържеш ще завърши ,но такива като теб,никога,защото и магарето има повече акъл от теб!
97
0
 
0
 
! Отговори
Ananda преди 16 години
Защо жените не можели да паркрат и не преценявали добре разстоянията? Защото мъжете постоянно са ги лъгали колко са 20 см:)))))))))
96
0
 
0
 
! Отговори
do 93 преди 16 години
ahahahah 4e si sme6en .. az iskam da kaja ne6to dr statiskata KAT mogat da si q zavryt tam kydeto slynce ne ogrqva .. , a ti po- dobre se skatai nqkyde .. poneje 99 na 100 ot natastrofite sa predizvikani ot myje ... ne statistika a FAKT ...!!! Ne si mii nekadyrnite ryce s jenite .... mekotelo takova !!!
95
0
 
0
 
! Отговори
смЕх смЕх преди 16 години
Ейй какви сте ми симпатяги всички :о) Каква гордост и самолюбие :) Аз нямам шофьорска книжка и не искам и да имам ахахах като гледам какво е положението ... косата ми се накъдри!!Всички които дават оценка " ти си шофьор" или " ти не ставаш" според пола.. трябва сериозно да се замислят еййй така /ако могат естествено , че това е много сложно / просто за себе си " А аз действително добър шофьор ли съм и кое ме прави такъв "Всички се биете в гърдите .... омръзна ми разберете , да се оглеждам по 5 пъти преди да пресака ... слъчайно някой да не ме отнесе , или пътувайки в кола да следя движението около мен ... това просто е нечовешко !!!!Никой няма право да дели мъже , жени .. зад вола всеки трябва да си гледа пътя и да спазва тъпите правила и ограничения ... на пътя не си само ти и като седнеш зад волана и си "надупиш" музиката не си велик/а или недостижим/а още по малко готин/а .. гледаш една кола а в нея музиката *** сватба .. ейй да манталитет ..! Докато повечето се нервите , че човека пред вас кара бавно / а всъщност вие сте се разбързали / че имало задръстване , а пък на вас не ви се чака и почвате едни луди маневри и изпреварвания , че се черпите едно , две и сядате зад волана , че сте решили да се докажете пред някой ... хора със истински шофьорски умения няма да има в мъничката ни държавица ..Колкото е малка тя .. толкова сте малки и вие и вашите разбирания !!!!След мен ще се излее още помия ... няма страшно това всички го очакваме .. вече нищо не може да ме изненада !Докато се превъплащавате в Шумахер , погребалните агенции ще работят на пълни обороти ! А тези които дават примери с шофьорите в чужбина О, Боже мой !!!!! Същите *** самоубийци на пътното платно ... Докато не се научите на търпение , самоконтрол и толерантност към другите от вас шофьори няма да стене .. вие ще сте поредната заплаха за самите себе си и околните! На филмовите продуценти предлагам да си хванат камерите и да застанат на място с по - натоварено движение и да дочакат да заснемат гонка с коли , катастрофа или как някой отнася пешеходец .. сигурна съм ,че няма да им отнеме много време да се сдобият с желаните кадри .. хем време,хем пари !!!И така мили мои, повръща ми се от глупавите ви коментари , а най-жалкото в случея е че никога няма да промените примитивния си начин на мислене !А сега хайде на купона , газ до ламарина и да не ви пука !!!
94
0
 
0
 
! Отговори
калпавите шофьорки преди 16 години
Има просто правило - 5-10% от мъжете са калпави шофьори и 5-10% от жените не са калпави шофьори. По-голямата част от тези мъже обаче си го осъзнават, но почти няма жени, които да го признават.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жените са по-предпазливи .... МУХАХАХАХАХА, може ... но предпазливостта не компенсира некадърността. От КАТ си казаха, че най-опасни са начинаещите и жените (всички не само начинаещите) които вече си мислят че са много печени и вдигат скороста без реално да знаят и могат да реагират адекватно в рискова ситуация. Особено ако е мощна колата. Това е статистика от КАТ не мое мнение. Жените не само нямат усет как да постъпят в проблемна ситуация, те дори да знаеха, им липсва и усета към самата машина и от там контрола върху нея. Последното са мой наблюдения при поне 90% от жените. Пълна скръб! Не е въпрос на спор а на това което се вижда всеки ден по пътищата. Спора е излишен!
92
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Въпросната ханъма на какъв език преподава на турски или български?И къде преподава в Турция или в някое село в Родопите където говорят само на турски.
91
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 16 години
такова хубаво заглавие и нищо интересно...
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Избивай си комплексите другаде. Не забравяй, че и *** е жена и значи и нея слагаш в този куп. Гейовете май станаха много повече от к...ите. Не виждаш ли колко се сдухаха мъжете, че вече силно се заобичаха един друг понеже много неща не им достигат за да имат жена до себе си. На пътя най много им личи колко са зле и до каква степен е ограничението на индивида. Нали ги виждаш тъпите вратове как карат типично селско парче дошло да тарикатее в голямия град и мислещ си, че се издига в очите на слепите. Кофти е да си куха лейка. Другите те виждат какво си , но ти се кефиш че мухата ти налита. Комплексарщина и тъпоумие.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Въпросната дама в същото време е и преподавател по право!
88
0
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 16 години
Не става само с ядене,трябва и акъл...А на теб определено ти липсва щом смяташ да делиш хората на етнически принцип.Айде, гледай си в копанята та да не заслабнеш...***!
87
0
 
0
 
! Отговори
Дурова преди 16 години
Шофирам от 1986 г Имам златен талон-който се дава на водачи без произшествия през целия им стаж като такива.Не твардя че сам голям майстор в шофирането,но се определям като добър и коректен водач.А не като новоизлюпените мъже шофьорчета,дето взимат книжки за три дена и на петия смачкват колите си до неузнаваемост.А най доволен от факта,че съм шофьор е съпругът ми,защото на всички тържества той си пийва и е спокоен че има кой да го върне до в къщи.И доста негови приятели често му завиждат за това.Та моето мнение е - няма много голямо значение какъв е пола, а какъв опит имаш и колко ти е акъла когато караш кола.Призовавам всички шофьори да бъдат внимателни особено по българските пътища и ако се налага да направят компромис да го сторят,нищо няма да загубят,но със сигурност ще запазят собствения си а и на някой друг живота.Което никак не е малко.