Полски катаджия издаде фиш за глоба на... самия себе си

Трябвало да изпълни дневната норма за наложени пътни глоби
14 дек 2010 21:21,
68
Полски катаджия издаде фиш за глоба на... самия себе си
Снимка: БГНЕС

Анджей Тимановски, полски пътен полицай, издаде фиш за глоба на... самия себе си, за да изпълни заповедта на началника си относно задължителната дневна норма глобени.

"Не исках да привличам под отговорност някой, който не е нарушил закона, само за да изпълня нормата си. Затова излязох на железопътната линия, за което след това се глобих”, разказва полицейският служител.

Глобата, която си самоналожил полицаят, била шест евро.

Полското издание Fakt.pl добавя още, че ръководството на полицията няма нищо против подобни постъпки на служителите си.

Нещо повече – полицаите били съветвани да се глобяват един друг, стига разбира се да са извършили нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: глобанорма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
3
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Отивай в Гданск и не се връщай. Определено България няма нужда от такива хора като тебе, затова има и по 1000 загинали по пътищата на година! Отивай да вкараш Полша в топ 3 на Европа, а може и в дългосрочен план и на света да влезнат! Ама вземи и другите 2 млн бомби със закъснител по пътищата на България - аман вече!
66
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
До Анонимен 61! Браво страшен довод! Какво доверие им се гласувало на хората и карали с 70 в града! Страхотна логика просто. За това по статистика на загинали на 1 млн жители Полша се нарежда дори и пред България и в топ 10 на Европа. Дайте да направим като германците да махнем ограниченията на магистралите, да минем поляците и да сложим 100 градско и да бъдем новатори 150 извън градско! Да имаме доверие на хората и ние! Бива да си ***, бива ама и 25 +са.. колко *** последователя имаш!
65
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Или пък да вярваме, че земята е плоска, да вярваме че земята съществува от 10 хиляди години... и т.н. Религията винаги е била в конфликт с науката и последователното мислене. Виждаме в днешно време до каква простотия води исляма.
64
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Исках да кажа доходоносен, а не доходоносТен. И пак натъртвам, че успеха на едно общество няма почти никаква връзка с религията - даже напротив колкото са по-консервативни и вярващи хората в една държава толкова е по-изостанало това общество. Добре че се е появило протестанството да разсее малко идиотщината на католицизма, че сигурно все още операциите щяха да са ерес, аутопсиите, да горим "вещици" по улиците.
63
1
 
1
 
! Отговори
Емо преди 13 години
До 51. Оао, това наистина доказа всичко - имало написана книга! Ти откога не си влизал в книжарница да те питам? Откога се продават само книги, които се базират на истината? Като се има предвид че 90% от населението на земята се състои от заблудени хора, доста по-доходоностно е да пишеш книги насочени към тази аудитория отколкото да пишеш за останалите 10%. Като се има предвид и че се водиш по някаква книжка - било Библия, Коран или Тора - това не означава нищо друго освен че си заблуден!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоз , голям образ
61
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eeeeeх...59 ти....Поляците са всичко друго ,само не и *** ,човече.Имах щастието да живея в прекрасния полски град Гданск това лято и сериозно мисля да се преместя там.Няма да ми стигне мястото тук да опиша впечатленията си от хората и вообще от Полша. Само да кажа че максимално разрешената скорост в населено място в Полша е....70 кмч. Представете си само какво доверие се гласува на полския народ.
60
1
 
26
 
! Отговори
ДО 59 ТИ !! преди 13 години
ПО-ОЧЕВИДНО ,ДОКАЗАТЕЛСТВО ,ЧЕ простият си ти- няма ,,,!!!Знаеш ли изобщо къде се намира Полша и каква страна е ...!!!Впрочем средната заплата в Полша е 800 евро -ТОВА Е ЗА ТАКИВА ПАПУАСИ ,КАТО ТЕБ...ПОНЕ НЕЩИЧКО ДА ЗНАЯТ ,,,!!!
59
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поляците са си *** народ.
58
0
 
8
 
! Отговори
KoCe преди 13 години
Бях чувал подобна история за катаджия от Созопол
57
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Идиотизъм !!! Норма за глоби - а ако няма нарушители ?!?Колко по-достойна бе постъпката на един щатски шериф (пак тук прочетох преди време) който глобил сам себе си, защото се хванал, че без да иска, кара с непозволена скорост. Той го бе направил не заради някаква норма, а от чувство за дълг и ред.
56
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе полските полицаи били по прости от нашите.
55
1
 
32
 
! Отговори
некатаджия преди 13 години
Четох новината безмълвно 20 минути и единственото,което ми идва да кажа е нещо, от което ще загубим аудиторията под 18 години.Ето защо ще кажа само : ЕВАЛЛА другарю Тимановски!!!!!!!!!!!!!Бързо нашите служители на сектор Пътна Полиция на обмяна на опит в Полша,бързо,бързо,бързо.......
54
2
 
23
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Да покриваш норма на ден глобени е много погрешно ! Това един вид задължава полицая да глобява за щяло и нещяло !
53
4
 
1
 
! Отговори
el minero преди 13 години
Takava otkachalka imashe navremeto v Yambol,ako ne se laja.
52
1
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
И в Стара Загора имаше един бай Стоян - катаджия, който се самонаказа, като застана срещу слънцето, защото изтървал нарушител.
51
1
 
4
 
! Отговори
до емо !!! преди 13 години
За ПРЯКАТА връзка МЕЖДУ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОСПЕРИТЕТ И РЕЛИГИЯ има книга -настолно четиво за всеки социолог и философ "Протестантската етика и духа на капитализма " от най- ГОЛЕМИЯ социолог на 20 век -МАКС ВЕБЕР...!!!Като си необразован и не знаещ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ...!!!
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз преди 30 години служих в Ямбол и там имаше един катаджия,май Гогича му викаха...та този веднъж пътувал с жена си с колата,тя влиза в една забранена улица и той ти праска един акт :))...познайте дали можеш да се измъкнеш като те спре ..
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
явно не саво във БЪЛГАРИЯ полицаите са невероятно глупави ХА ХА ХА
48
0
 
3
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Днес има доста забавни новини:))))