Полски катаджия издаде фиш за глоба на... самия себе си

Трябвало да изпълни дневната норма за наложени пътни глоби
14 дек 2010 21:21,
68
Полски катаджия издаде фиш за глоба на... самия себе си
Снимка: БГНЕС

Анджей Тимановски, полски пътен полицай, издаде фиш за глоба на... самия себе си, за да изпълни заповедта на началника си относно задължителната дневна норма глобени.

"Не исках да привличам под отговорност някой, който не е нарушил закона, само за да изпълня нормата си. Затова излязох на железопътната линия, за което след това се глобих”, разказва полицейският служител.

Глобата, която си самоналожил полицаят, била шест евро.

Полското издание Fakt.pl добавя още, че ръководството на полицията няма нищо против подобни постъпки на служителите си.

Нещо повече – полицаите били съветвани да се глобяват един друг, стига разбира се да са извършили нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: глобанорма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Абе , и тяхната не е лесна. Хем не са полицаи като другите, хем хората се отвращават даже от униформите им ... гадна професия е. Не знам дали си заслужават рушветите да си белязан като прокажен.
46
2
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 13 години
За да станеш катаджия, да изпитваш влечение към тази професия е нужна даденост. Генетична. Ако родителите ти, не са близки роднини, шансовете ти главоломно намаляват. Но все пак има шанс да си изумително ***. Понякога си мисля, че катаджиите се различават по формата на шкембетата. Мозъците им са правени на поточна линия.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така се е залисал да събира рушвети, че е забравил за нормата.
44
1
 
2
 
! Отговори
Andreshko преди 13 години
E, tova sa hora s moral !!!!Dano i tuk P si varshat taka savestno rabotata i ne stoiat na patia za da izkarat niakoy lev.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като са толкова съвестни шофьори в полша,да беше прескочил в БГ. за ден щеше да натрупа бонуси за цял месец!
42
3
 
14
 
! Отговори
без име преди 13 години
Тази сутрин се погледнах в огледалото и толкова се харесах ,че мислех да се нае.а сам!Така ми звучи най-общо съдържанието на статията.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По тошово време ,един созополски полиций беше глобил жена си
40
0
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
Не съм много сигурен за точната сума но прочетох че в бюджета за 2011г. на град Дрезден са заложени събираеми приходи от ГЛОБИ за 17 милиона евро. По полицейска държава от Германия няма, там 90% от българското население ще бъде удушено от законноста!!!
39
8
 
17
 
! Отговори
ааа преди 13 години
Дали е Българин,или Поляк,Катаджията си е еднакво ***!
38
5
 
21
 
! Отговори
ЕМо преди 13 години
А това е най-върховната глупост да има норма за глоби! Има много по-лесни и ефективни начини за контролиране действията на полицаите. Като се сложи по една-две камери в патрулката и готово. А с такива мерки само се пишат излишни актове и си патят малкото съвестни шофьори. Простотията е безгранична и не познава национални гранци.
37
4
 
3
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Какво общо има религията с кризата и стандарта не мога да разбера? В Полша положението никак не е розово и ако са преодоляли кризата е благодарение на свежите пари, които се наливат от работещите в чужбина - Англия, Германия, Дания и пр, Ако не работеха милиони зад граница не ми се мисли просто какво ще стане от Полша - спомням си 90-та година по-обрани от нас бяха, с 10 долара като милионер беше! Трябва бачкане и национална политика - всичко останало е за чесане на езика!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не си е ударил и една ***, ако е имал норма?
35
1
 
20
 
! Отговори
Будала преди 13 години
"излязох на железопътната линия, за което след това се глобих, разказва полицейският служител.Егати будалата - да беше пил една ракия и да се качи зад волана, така щеше по-голям акт да напише :))
34
1
 
1
 
! Отговори
k преди 13 години
az sam si izgradil mnenie malko za polqcite che ne sa nikak loshi hora priqtni horica sa
33
0
 
6
 
! Отговори
до N30 преди 13 години
не се "Убиждай" ама ти също си полицай...
32
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно време имаше случай милиционер поиска на баща си паспорта за проверка-аз те познавам казал, ама законът -не. това май същата работа-простотия.
31
3
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ВАРИАНТ преди 13 години
До тук добре, схващам идеята и предлагам следното: Доколкото разбирам нашето МВР има план за арести да, ние сме си престъпници, като цяло - няма ние сме такива, а вие сте онакива - всички сме в кереча. Та значи още утре 50% от полицаите да арестуват останалите 50% и да им приберат припечеленото за деня. В други ден 50% от останалите 50% полицаи да арестуват останалата друга половина и да им приберат припечеленото за деня. В по-други ден половинката на половинката на половинката да арестуват съответната останала половинка и да им приберат припечеленото за деня. . . . и така до коледа и Нова година. Можете да бъдете сигурни, че дупката в бюджета за 2011 ще е запълнена, а гражданите на Републиката спасени. Наздраве съотечественици !
30
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажи му "Полицай",кво да го убиждаш повече
29
1
 
4
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
До 10ти - много си прав само че тея през последните 20години не разбират че ще управляват бавно но сигурно едно 7милиона роми- 2милиона турци и други и 1 милион българи -предимно пенсионери -застаряващи - тогава ромите ще имат държава и като плащат малко данъци няма да има за под-масата за лидерите
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя да вземе да си тегли и един бой сам,с палката по главата