Мъжете да си играят с децата, а майките - да ги гледат

Епохалното откритие е дело на американски учени
31 яну 2011 07:52,
46
Мъжете да си играят с децата, а майките - да ги гледат
Мъжете да концентрират вниманието си върху игрите с децата си. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъжете трябва да концентрират вниманието си върху игрите с децата си и да оставят на съпругите си грижите за потомството им, сочат резултатите от американско изследване, съобщи в. "Дейли телеграф".

Психолози установили, че връзката между двамата родители е по-силна, когато бащата отделя повече време за игра с детето си и по-малко време за храненето и къпането му.

Получените резултати показват, че мъжете, които настояват да помагат в оглеждането на бебето си, всъщност пренебрегват усилията на съпругите си.

Съавторката на изследването проф. Сара Шоп-Съливан от Държавния университет на Охайо заяви, че резултатите са разочароващи за хората, които смятат, че майката и бащата трябва да поделят поравно грижите за децата си.

"Не смятам, че ако бащата се грижи за бебето си, това обезателно е нещо лошо, но не е рецепта за всички семейства", отбеляза Шоп-Съливан.

Изследването обхванало 112 двойки, които имат 4-годишно дете.

Участниците първо трябвало да отговорят на въпросите колко често играят с децата си и колко често се грижат за тях.

След това изследователите 20 минути наблюдавали двойките, докато те помагали на детето си да изпълни две задачи - да нарисува семейството си и да построи къща от строителни блокчета.

Изследователите забелязали, че в някои случаи двамата родители се поддържат един друг, докато помагат на детето си, а в други се карат помежду си.

Една година по-късно двойките участвали в същия експеримент. Резултатите показали, че когато в началото на изследването бащите играели по-често с децата си, двамата родители се подкрепяли повече при отглеждането им една година по-късно.

Когато обаче бащите се грижели по-често за децата си в началото на изследването, двамата родители се поддържали по-малко една година по-късно.

Резултатите от изследването са публикувани в списание "Developmental Psychology".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: майкабащародителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Jovanottty преди 13 години
До 3х баща: Така е колега но основната разлика между нас и децата е : Цената на играчките
43
1
 
3
 
! Отговори
972 преди 13 години
USA U4ENI OPI6TJHA SVETA KOLKO SA VREDNI CIGARITE,SA6TITE TEZI U4ENI SEGA PAK KAZVAT 4E CIGARITE SA POLEZNI IZOB6TO NE GI VZEMAM NA SERIOZNO VE4E.VSI4KO ZAVISI OT TOVA KOI IM PLA6TA DA IZPEDEPCAT NE6TO UJ NAU4NO DETO DA SE HARESA NA TOZI KOITO DAVA PARITE.
42
0
 
22
 
! Отговори
3х баща преди 13 години
Много ясно,че детето предпочита да си играе с таткото. Ние бащите сме едни деца с по-голям размер дрехи.
41
1
 
5
 
! Отговори
марк преди 13 години
Имаше едно изказване на Валери Найденов, че една нация просперира когато е проста и има добре образован елит!Е това май наистина е вярно, като гледам какви "фундаментални открития" правят хамериканците!Значе трябва да изпростеем, но и да имаме няколко хиляди честни и добре образивани!
40
4
 
10
 
! Отговори
123456789 преди 13 години
сега разбрах защо американчетата са такива олигофренчета... след като те сега "откриха" колко е важно родителите да участват в отглеждането и възпитанието на детето. Не беше нужно цял екип да прави изследвания - просто да бяха попитали коя и да е българка...
39
1
 
7
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Май не "мислещ?!" Децата идват на този свят с любов, ако не се грижат и двамата родители с любов към децата си, защо тогава са ги зачевали. Но ти "мислещия" май не си узрял за деца.
38
2
 
1
 
! Отговори
gtyhbj преди 13 години
аз пък си "играя" с майките :P :D
37
10
 
3
 
! Отговори
мислещ преди 13 години
Точно па на тия вдебилените американски *** ще повярвам кой знае па чия политика прокарват за кого и кой им плаща на тия с малко име уччени щото и мене като си плата моат ме пишат учен например в "***" от пълна лудница и да давам акълите на Щатските деца и родители щото не са чували за "Пълна лудниица "
36
0
 
24
 
! Отговори
n.e.s.t.i.n.a.r преди 13 години
Когато утре имам щастието да стана татко и да ми пъплят бебочета из къщи - последното, което ще направя, е да се допитвам до американски изследвания и открития! :) Вярно си е, че ставаме като втори деца тогава и сигурно е най-голямата радост да учиш малкия да рита топка, но покрай това някак си май и забравяме да подкрепим мамата, с малко дори. Е, тя нека ми се сърди после, че я пренебрегвам... Учените ще ме извиняват.
35
1
 
10
 
! Отговори
Епохално откритие... преди 13 години
По времето на комунизма всички епохални и велики открития идваха само и единственно от съветския съюз. За света и за Америка нищо не се чуваше,там такива открития нямаше.Днес всичко идва от запад и нищо от бившите соцкомунистически държави,особенно пък от Русия.Удивително как се променят местата на епохалните открития.Епохално е и нашето на народа откритие че видите ли слънцето изгрявало от изток но светлината идвала от запад....Ето това епохално откритие желая да го опише колектива на днес бг.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕПОХАЛНО наистина!
33
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 13 години
"Епохалните" открития на американските учени станаха вече ежедневие. Очевидно тези хора се занимават с "особено същесвени" проблеми. Дааа, великите американски учени правят велики открития. И полчават пари за това, и то много пари.
32
2
 
12
 
! Отговори
баба станка преди 13 години
Определено мъжете са повече по игрите и пакостите.На децата със сигурност им е по-забавно с тях.
31
0
 
10
 
! Отговори
Бързо ! преди 13 години
Сега е ред да се прехвърлите на другата "новина" - Ако тя има всичко, подарете й по-голяма G точкаСпорен ден !
30
0
 
4
 
! Отговори
без думи ! преди 13 години
КАКВО СЪВЪРШЕНСТВО !!!
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PEDOFILKEEE
28
3
 
14
 
! Отговори
на мама бебешока ! преди 13 години
Не може да бъде !Няма по-сладко нещо от заспало бебче !!!Гледай го какви устнички има !Не е за вярване !!!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо да правят разни глупави анкети, защото самите те не участват в експеримента. Ей, така, всеки от тези учени си намира дете (например моли приятели с дете да му разрешат да гледа бебето за известно време) и после да пише как се гледа дете най-добре! А не някаква стара мома, която няма и идея какво е да си майка (повечето учени са такива) да дава акъл въз основа на някаква анкета!
26
0
 
5
 
! Отговори
southwest преди 13 години
Northsouth, що за трети път ?Всеки ден тук има публикация за някое "откритие" !
25
4
 
40
 
! Отговори
daddy cool преди 13 години
Ние със съпругата ми имаме 10 месечно бебе и за тези 10 месеца не се сещам някога да съм я оставил да изкъпе бебето сама...нито 1 път. Инак грижите ги поема изцяло тя. Аз мога да сменям памперси и всичко свързано с бебето.. когато е необходимо да го гледам или да помогна !