Какво се случва в тялото, когато спрете секса?

Рискът от рак при мъжете нараства лавионообразно
Обновена: 1 окт 2018 11:36 | 27 сеп 2018 23:00, Михаела Лазарова
51
Какво се случва в тялото, когато спрете секса?
Снимка: pixabay

Съществуват много причини, поради които на човек му се налага да спре със секса за известно време. Някои са съзнателни, други са следствие от редица обстоятелства. Без значение дали сте скъсали, нямате партньор от дълго време, работите до късно в офиса или страдате от някакво заболяване, понякога можете да се окажете без интимни ласки твърде дълго.

Неминуемо в тялото настъпват промени, когато човек спре секса. Някои са отрицателни, но има и положителни. Ето ги и тях.

1. Може да се чувствате напрегнати и стресирани.

Сексът помага да се отпуснете и да освободите парата, натрупана в ежедневието. Когато правите секс се освобождават ендорфини и окситоцин – вещества, които намаляват стреса. Намалите ли секса, намаляват и те.

Какво се случва в тялото ви, когато пиете вода с мед

2. Може да станете по-податливи на вирусни инфекции.

Един от положителните ефекти на секса е стимулирането на имунната система. Когато не правите секс дълго време, имунните защити могат да намалеят и да се разболявате по-често от вирусни и бактериални инфекции.

3. Рискът от полово предавани болести намалява.

Ето една положителна страна на въздържанието. Когато не правите секс сте защитени от заболявания, предавани по полов път. И тъй като тези заболявания могат да засегнат не само половата система, но и други системи, така сте по-защитени от болести на отделителната система, пикочните пътища, червата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ....Ха-ха
13
10
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
(стига нещото на не сме ние, обама-клинтъново сорос-джендари) и "демокрацията" на юдео-фашизъма на сорос и недовите банкери, като ротшилд!
12
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
да не би пакито от лондон да се е отказал о специалния си сървис?
11
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен с третото. Преди 10 Ноември мотото на жените беше "нищо на мъжете!"Секс имаше само случайно и всичките момичета носеха по някой "безплатен подарък".Сега са къде по чисти и поддържани.
10
11
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
До ....Кой те излъга, че монахините и неомъжените жени в понапреднала възраст не правят секс?Питай някой батко да ти обясни.
9
8
 
16
 
! Отговори
No-x-fap преди 5 години
Секса както и пореното отслабват имунната система на мъжете, светоусещането се губи, обхваща апатия, мислите стават объркани и несигурни, човек ходи като пребит и в очакване на следващото освобождаване на парата, която всъщност му е живителната сила. При жените това е само средство за контрол, чрез което държат мъжете в гореописаното състояние, но когато той е така става неработоспособен. Това упражнение не работи в полза на никой. 21 пъти в месеца ме абонира за всеки грип. Проверено.
8
12
 
40
 
! Отговори
.... преди 5 години
Пълни глупости на обсебеното ни от секса време и общество. Да се чуди човек как монахините и старите моми са по- здрави и дълголетни. На практика става обратното - Който прави много секс, накрая го закъсва със здравето- мъжете закъсват с простатата, защото са злоупотребявали прекалено много, а жените висят постоянно пред гинекологичните кабинети. Не говоря за секса между двама дълги години, без изневери.. Но то такива няма. Хората сменят партньори често и става една... Мерси. По-добре без.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За афътуркътъ туй дълго живеещи монаси из Хималаите напрмер дето поеденично търсят просветление са затворена книга за нея. Всички там от рак са се гътнали.
6
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па прочетете една книга,стига с тоя секс,в животни сме се превърнали отдавна
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво му трябва на човека? Корава длан и пuшка мека!
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лазарова, лягай си, че за утре сме ти подготвили още материали в офиса.
3
1
 
52
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Когато спрях секса,усетих удоволствието!Няма нищо по тясно от дясната ръчичка!!И не струва грам пари ...
2
3
 
45
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Случват се само хубави неща. Поредната глупава статии, целяща да превърне тълпите в оскотяли зомбита с диви животински инстинкти. А тия тъпотии за простата и еректилната дисфунция са развенчани отдавна. Напротив, от много секс и ***, затова сега младите мъже са пълни с проблеми с простата и еректилни проблеми.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой подяволите е казал че като нямаш жена спираш секса? Огън с Мара Шепата и това е стига да ти става...