Напредването на възрастта се отразява на сексуалния ни живот

Какво да очакваме да се промени в интимната област
27
Напредването на възрастта се отразява на сексуалния ни живот
Снимка: istock

Много неща се променят с възрастта, като някои стават по-хубави и осъзнати, а други не толкова приятни. Здравословното състояние се променя с времето, финансовото, професионалното също. Това, на което неумолимото време също се отразява, макар и да не ни се иска особено, е сексът.

Какво да очакваме да се промени в интимната област, напредвайки с времето?

Намаляване на либидото. Вследствие на понижаване на нивата на хормоните тестостерон и естроген, вашето сексуално желание може да намалее с времето. При жените с напредване на възрастта и особено в периода на менопауза се наблюдава спад на либидото, който може да опитате да компенсирате със здравословен начин на хранене, спорт или упражнения и дори мастурбация, смята д-р Холи Ричмънд, пише сайтът Livestrong.com.

Еректилна дисфункция. С възрастта изпълнението на половия акт за мъжете може да се превърне в проблем. Според д-р Ричмънд по-възрастните мъже най-често забелязват промяна в силата на тяхната ерекция, както и спад на либидото, макар да е различно при всеки човек. Тя успокоява, че няма психологически проблем, който да пречи на представянето им в леглото, по-скоро тази промяна се дължи на възрастта и намаляване на кръвния поток. Лекотата, с която се постигат ерекциите намалява с напредването на възрастта и повечето мъже го наблюдават остарявайки.

Болка в ставите. Естествено е, че с напредването на възрастта намаляват енергията и издръжливостта, и за съжаление, започват да се обаждат заболявания като артрит и остеопороза, които правят тялото по-лабилно и уязвимо. Наднорменото тегло, както и артритът могат да се отразят негативно на сексуалното здраве, ограничавайки позите и движенията в акта, обяснява д-р Ричмънд.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: интимноболки в ставите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
бря преди 4 години
До Истината"Сън ли бе да го сънуваш"!
19
0
 
1
 
! Отговори
красТАвица преди 4 години
Почне ли да лети ниско самолета,не ми го хвали!
18
0
 
2
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Със жената вярно трябва яка фантазия, ама иначе няма грижи ...
17
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Едно е вярно в новината - всеки човек е различен, а нещата се случват много по-бавно, отколкото им се струва на младите. Аз съм вече на 71 и май трябва да си хвана още една любовница, защото жена ми и любовницата ми не са ми достатъчни, въпреки че са доста по-млади от мен Хапчета никога не съм взимал.
16
3
 
8
 
! Отговори
ст преди 4 години
Омеква
15
6
 
10
 
! Отговори
Са преди 4 години
"Да са ти живи и здрави пръстите, и езика като остареем"-това е реплика на жена ми! Сега малкия винаги е готов, но с времето и това ще се промени, и е хубаво да имаш план б, в, а ако трябва, и г!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау, вярна ли е тази статия? Божке, каква новина!
13
2
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Има *** дето си могат до 70 и на горе. Аз не съм от тези.По добре импотентен и жив , от колкото умрял потентен.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че с напредването на възрастта се покачват спортните и умствените ни възможности,секса го оставете,с него по света медиите лъжат само бедните.На богатите не им пука .На богатият всичко му е простено.Просто живеем в такава система,наречена ,,монетарна'',но както всички предусещат,скоро и идва времето.Демек ,,финито''.
11
1
 
8
 
! Отговори
Handel преди 4 години
До Асана:Като Стелт имаш пред вид, че никой не може да го намери?
10
0
 
6
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Аь пък току що открих топлата вода!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С напредванетпо на възрастта хората са женят за да имат ко да помпатРедовно и безплатно .Проблема е ауцхаймера че забравят колко пъти на ден са го правилиТоя секс и с ко е бил секса с език или с кот имат у хладилника.
8
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо подобно, на 20 не ми пускаше никоя, направо ми се ревеше, имах чувството че всички имат гаджета, само аз не...Днес редвоно го правя с жена ми, до степен да ми е омръзнала и на моменти да успявам да се докопам и до чуждо...Направо не мога да повярвам - някога не ми пускаше никоя, днес изневерявам на жена ми, а тя ако разбере ще полудее... Никога не се отчайвайте, просто никой не знае какво и кога му е подготвила Съдбата...
7
1
 
14
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Две мари от нивата малко повече от половин кило ракия и Боинга ми става на Стелт .
6
1
 
12
 
! Отговори
Дедо Аналко преди 4 години
Пийте перуанска Мака! Малиии самолета ще лети че пушек се вдига. Мдааа.
5
2
 
31
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Какво толкова, няма да мрем, я? Хората продават хапчета за тази цел. Шейсетака прехвърлих, но като взема някое бонбонче и си вдигам самолета, че и любовницата доволна:)Свалих килограми, правя си редовно гимнастика, гледам си и режима на хранене, и съм щастлив!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е...............то това е очевидно, или сте открили топлата вода???
3
12
 
16
 
! Отговори
пецата преди 4 години
падне ли "войника" живота се обесмисля , дано умра преди това да се случи
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле .....Някои няма да ти простят това писание.Дамите ще те гледат накриво, а повечето мъже ще ти кажат, че бъркаш!
1
15
 
24
 
! Отговори
Нерез преди 4 години
Така си е, гоня 50 години и к.у.р.а. почна да омеква и сутрин не опъвам палатката. Секретарката в офиса го смуче, лиже, ама трудна работа...май Сиалис ще пробвам скоро