Рецептата Dnes: Фритата на фурна с чедър

Лесна и вкусна
19 мар 2021 08:14, Илияна Николова
26
Рецептата Dnes: Фритата на фурна с чедър
Снимка: istock

Продукти:

225 г бял хляб, нарязан на кубчета
675 г сирене чедър, настъргано
135 г шунка или бекон на кубчета
8 яйца
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
4 супени лъжици пресен лук, нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла тава за печене с мазнина. Поставете хлебни кубчета на дъното на тавата. Подредете върху кубчетата шунка или бекон. Поръсете с чедъра. Повторете, докато продуктите свършат. В голяма купа разбийте яйцата, млякото, солта, лука. Залейте останалите продукти със сместа. Печете за 40 минути или докато яйцата се стегнат напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
?ица преди 3 години
Реитната у фурната с чесън.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати спорът настава. Относно черния хляб у нас- няма да забравя едно изказване на собствениците на холандската хлебопекарна как всичкото брашно им е внос и затова там хлябът е по 10-12лв.- тук няма качество казаха хората. До нас има италиянска пекарна- отново брашното е внос. Иначе човекът долу е прав- италиянците изглеждат безупречно и живеят дълго, защото ядат качествено бяло брашно и изделия от твърда пшеница, пият хубаво вино, ядат качествени сирена.
9
2
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Синът (студент 2ри курс) ми едно лято работеше в склад на западна компания, за да припечели някой лев. Работеше и извънредни смени и си докара за 2 месеца 6500лв..
8
1
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Относно хляб Вита не е зле да погледнеш последните изследвания какво има вътре. За домашно оставяме. А не да четеш опаковката. И само ще ти дам жокер. Един черен хляб, който аз правя вкъщи ми излиза 8лв./кг. Демек двойно и отгоре на Вита.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Да, спортист съм. Завършил съм НСА- ски и алпинизъм, както майка ми и баща ми. Но всички имаме други професии. Спортът е здраве. Както казах- *** обяснявай в Италия за белия хляб на най-дълголетната и добре изглеждаща нация да видиш как ще ти се смеят.
6
2
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Всъщност, кой е казал, че не ям черен хляб?! Черен хляб ям и то редовно. Но ям и бял. Не ми се правете на големите богаташи разни ИТ спецове с по 7000лв. заплати. Не сте нито интересни, нито богати. А да не говорим, че от изказа ви намирисва на склададжии с 2500лв. на месец.
5
1
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Драги ми смехурко, бял хляб си правя сам от първокачествено брашно, което внасяме от Холандия или Италия. Не ми се прави на много разбиращ, че си някаква пълна смешка. Хапвай там яйчицата и черния хляб и не се изказвай. Ся сигурно ще си помислиш, че сме някои тлъстаци вкъщи. Еми, не- спортисти сме.
4
1
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Хубаво е, преди да се напише някоя глупост, да се прочете малко по темата. Fritatta di pane е фритата с хляб. Останал хляб от предишни дни. Да не обясняваме по-натам. И да, бял хляб в 101% от случаите. Седнал Бай *** да учи италианците, дето са едни от най-дълголетните и с най-добра фигура, какво да ядат. Седнал Бай *** да говори за черен хляб, дето в Италия е 10% от хляба (това не е Холандия). Яж, ***, черният хлебец, оцветен с кафе и се радвай. Няма лошо.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за глу пост?
2
9
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Бял хляб,не мерси!Не знам някой италианец дали би сложил хлчб във фритата.FAKE RECIPE!!!
1
9
 
5
 
! Отговори
ми мислете малко е преди 3 години
Такава простотия буламач,отдавна не бях чел!!!