Брад Пит се готви за нова среща със зомбитата

"Z-та световна война" продължава
3 юли 2013 17:49, Петя Славова
0
Брад Пит се готви за нова среща със зомбитата
Снимка: Форум Филм

Успехът на „Z-та световна война” вдъхнови екипа, който се оказа готов за продължение на филма, съобщиха разпространителите у нас.

Продукцията, чиято главна роля е поверена на Брад Пит, оглави и българския бокс офис в премиерния си уикенд.

Екранизацията по едноименния роман на Макс Брукс се превърна в най-касовия дебют в кариерата на Брад Пит в световен мащаб, въпреки че премиерата му бе няколко пъти отлагана, а финалът - преправен.

Продукцията регистрира общо 260 655 лв. в българския боксофис през премиерния си уикенд и предпремиерната седмица, като с тези резултати „Z-та световна война“ се превърна в новата най-касова премиера на Брад Пит у нас, изпреварвайки третия филм от популярната поредица „Бандата на Оушън“.

„Z-та световна война“ завоюва първото място и в световния боксофис тази седмица, като регистрира приход от 99,9 милиона щатски долара с прожекции в 51 държави. С тези резултати общата сума, която филмът генерира в световен мащаб към днешна дата, достигна 259 милиона щатски долара.

Принос към фурора, предизвикан от продукцията, несъмнено има активното участие на Брад Пит, който през изминалите дни посети серия от прожекции, превръщайки ги в истински събития за феновете си. „Най-хубавото в това е, че стана ясно какъв страхотен партньор и продуцент е Брад“, коментира вицепрезидентът на Парамаунт Робърт Мур.

„Мисля, че филмът завладя фантазията на публиката с нещо свежо и различно. Разбира се, принос за това има и страхотното изпълнение на Брад “, добавя той.

Апокалиптичният 3D екшън описва живота на служителя на Обединените нации Джери Лейн (Брад Пит), който обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

Режисьор на филма е Марк Форстър („Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”). Екранни партньори на Брад Пит са Дейвид Морсе („Зелената линия”), Мирей Енос („Убийството”), Джеймс Бадж Дейл („Пасифик”) и др.

У нас може да се намери и романа „Z-та световна война”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари