"Доктор Стрейндж" продължава да властва в САЩ

Филмът запази челното си място в бокс офиса
14 ное 2016 15:00, Петя Славова
6
"Доктор Стрейндж" продължава да властва в САЩ
Снимка: Форум Филм

Доктор Стрейндж продължава да очарова публиката - едноименният супергеройски филм на "Марвел" за втора поредна седмица запазва челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

През втория си уикенд на екран лентата с участието на Бенедикт Къмбърбач, Тилда Суинтън и Рейчъл Макадамс е реализирала 43 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада.

Второто място в бокс-офиса също остава непроменено и се заема от анимацията "Тролчета" с 35,1 милиона долара.
На трета позиция е научнофантастичният филм "Първи контакт", режисиран от канадеца Дени Вилньов с Ейми Адамс в главната роля. Приходите от продажбата на билети през дебютния уикенд на екран на лентата възлизат на 24 милиона долара, пише БТА.

Четвърто и пето място в бокс-офиса заемат семейната комедия "Почти Коледа" с Дани Глоувър и Гейбриъл Юниън и военната драма "Възражение по съвест" на Мел Гибсън, разказваща истинската история на медика от американската армия Дезмънд Дос (в ролята Андрю Гарфийлд). Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 15,6 милиона долара и 10,6 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
vh преди 7 години
До АТАНАС ГРОЗЕВНе мога да разбера защо някои хора държат да покажат освен че не харесват нещо и абсолютната си селяния, като използват думички, които и онези от малцинството не биха използвали?
5
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"супергеройски филм на "Марвел""това ми стига за да пропусна навеки този "филм" :)
4
0
 
5
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Абе това за Орфей го остави ами ти бяха направили американците една супер продукция със средновековни рицари от 8-9 век в който половината главни герои бяха чернокожи. Така и не успях да разбера замисъла до края на филма какво правят африканци в Англия че и то бяха крале на няколко английски кралства...нищо че точно там до 18 век не са ги имали за хора въобще. Имаше и още един подобен но там чернокожите бяха самураи :D
3
0
 
4
 
! Отговори
БатБулгар преди 7 години
То хубаво, амерканците ***. Да си гледат тъпите филми. Защо обаче нашите медии ни занимават с техните тъпотии? Или са американски или са купени от тях. А сега де?
2
0
 
7
 
! Отговори
АТАНАС ГРОЗЕВ преди 7 години
Докато на власт беше Обонго се нагледахме на политкоректни филми в които главните и добрите бяха черни. Включително изкараха Орфей ***, афроамерикански хигиенист за малко не победи Ситски лорд и във Валхала беше като на нигерийска сватба. Сега ще стане обраното - ролята Мартин Лутър Кинг ще се играе от норвежец, а действието в Чичотомовата колиба ще се развива зад Полярния кръг.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такова нещо може да се случи само в нискоинтелигентната америка.филмът е боза