България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор

Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство
185
България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи за нецелесъобразно изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година.

По думите му за пръв път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство. Такова нещо никога не се е случвало, заяви министърът.

Той обяви, че България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в "един нещастен коридор".

По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети разходи към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
8
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Леле тоя какво тъпо парче е, не мога да повярвам просто.....Нещастен коридор....*** е Минеков, който явно не е стъпвал в Лувъра да му види коридорите.Горката Венера Милоска напр. и тя е в един "нещастен" коридор на стълбище горката....Мраморите от Партенона в Атина също са в нещастен коридор в Британския музей. Улицата на процесиите от Вавилон в Пергамон мюзеум в Берлин също представлява.....нещастен коридор.Тотална неграмотност и безочие от този министър.
127
1
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Може да се лъжа - няма данни в БГ Гугъл вече , може да са изтрити - Тогава в Лувъра стана скандал че Вежди Рашид е наредил свой склуптори и ги продава - беше срамно - наемаха Лувъра като Пловдивския Панаир .
126
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един некадърник /Минетов/ израснал в охолство и лукс, приет и завършил с привилегии като син на любимеца на Т. Живков, не спира да лъже и оплюва един достоен българин/ Рашидов/ станал със собствения си труд и талант световно известен, въпреки, че е роден и отрасъл в сиропиталище. Такава злоба, такава алчност и такава безкрайна некадърност....да си известен само с това, че Черепа ти е направил 2-3 изложби
125
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Нищо ново мисля! Където и да бръкнеш в държавните сметки и институции.Кражби,кражби и пак кражби уви! Значи,какво щеше да стане,ако не се бяха осъзнали доста българи отдръпнали се от ГЕРБ на предните избори? Много просто! Мутрата Пак щеше да си намери " патерица" в парламента и Ни/ Ви клати още излишни 4 години чешейки крастата си че ни управлява! И сега нямаше да знаете цената,която плащаМЕ Мераклиите МУТРАТА да ги КЛАТИ! ГЕРБ Умре! Тотално!
124
3
 
8
 
! Отговори
Горг преди 2 години
Няма место къде да не е краднато.
123
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТО ГЕРБ АКО НЕ ТЕ ОКРАДЕ, ТОВА ЗНАЧИ НЕ Е ГЕРБ!
122
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Минетко, за толкова пари сега можеш да идеш и спокойно да се изпикаш в Лувара! Платили сме си го.
121
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако България е платила 700 хиляди за тракийската секция, която е 2 квадрата. Немога да си представя колко плаща Египет за Египетската секция която е 5 зали в Лувара..
120
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този злобар ще отнеме поне няколко хиляди гласа на Радев.
119
5
 
17
 
! Отговори
та така преди 2 години
такива като тоя като облекат костюм си мислят че скриват простащината и селящината в себе си.
118
2
 
15
 
! Отговори
до Истукан преди 2 години
Не отлагай посещението при психиатър... Тежък случай си...
117
17
 
7
 
! Отговори
Питагор Мандрас преди 2 години
Ама Французите никаде не писаха Баглария и Балгарско Работи и Цености.Французите озаглавиха тази Изложба ''Гръцкото Наследство намерено в Северна Гърция (Тракиа)''....Много добре си спомням това..В 2015 година беше .
116
29
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Бойко Борисов ще последва Тодор Живков и ще бъде под домашен арест.
115
28
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Бойко Борисов трябва да бъде разпитан за това разхищение. Бойко Рашков трябва да задейства процедурата по разпит и повдигане на обвинение от главния прокурор. Строи магистрали и хвърля милиарди на вятъра. Хвърля и 700 000 лева за някаква си изложба в Лувара. Парите са на народа и ще си получи заслуженото.
114
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велиславе, толкова ли си пр-ст.На това му се казва пране на пари.А некой е взел и 40 процента комисионна.
113
5
 
9
 
! Отговори
ЕМО ДО 118 преди 2 години
НАЛИ ТРЯБВА ДА ВИДЯТ НА ЛУВЪРА,ЧЕ ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.... ТОВА СЕ УЧИ ВЪВ ВИНС ...МЕНИДЖ. И ПРОДАЖБИ.
112
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ценности са на Черепа, откраднатиот Каскета,Шиши и Соджука С чужда пита помен прават.
111
5
 
9
 
! Отговори
ЕМО ДО106 преди 2 години
ДОКАТО ИМА ТАРИКАТИ ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ, ПЕНСИИТЕ ЩЕ СА НИСКИ....САМО В БЪЛГАРИЯ МИНАВАТ МЕТЪР И МАСОВО НЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ.
110
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм че в колекцията има и бронзов бюст на Толупа.
109
19
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Това са разхищенията на Бойко Борисов. От бодигард го направихте на генерал, после на главен секретар на МВР, после на кмет на София, след това министър-председател и сега щял да става президент. Ако ще и в космоса да ходи заедно със Слави Трифонов.