България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор

Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство
185
България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи за нецелесъобразно изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година.

По думите му за пръв път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство. Такова нещо никога не се е случвало, заяви министърът.

Той обяви, че България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в "един нещастен коридор".

По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети разходи към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ТОВА Е ВИД РЕКЛАМА ЗА БЪЛГАРИЯ..... КОЯТО ЧРЕЗ ТУРИЗМА СЕ ВЪЗВРЪЩА ХИЛЯДОКРАТНО"........................................................ Печалба от туризъм имаш само когато излагаш съкровищата си на своя територия. В случая тик вениците са вдигнали туризма и посещаемостта само за Лувъра, че дори са им платили за това, с което първо сме на загуба защото съкровищата ни са там, и второ плащаме за да са там.
107
0
 
12
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
Ве!Тоз човек е адам.акълия.Той ще напрай такваз работа че лувара ще ни плаща с години милиони за да си излагаме ценостите сътворени от ми.нди.ли като тоя и други световно неизвестни хранту.тници деца на червената сво.лач в бг.
106
18
 
7
 
! Отговори
КОЛКО ???? преди 2 години
До Въпросчо... а колко ли ни струваше управлението на ГЕРБ , дали не са до сега , 38 МИЛИАРДА ?
105
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ценности?.То всичко е окрадено в БГ.А ,сетих се.Може би това са ценноститеот колекцията на Черепа, откраднатиот Толупа.
104
8
 
3
 
! Отговори
как? преди 2 години
Как да не дават , нали парите не са ТЕХНИ , А НАШИ , могат да дадат и 1 млрд . !От ГЕРБ не очакваха ЧАК ТАКОВА ЧЕГЪРТАНЕ , ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ , КАКТО СЕ КАЗВА , НАБАРАХА ГИ ПО ДОЛНИ *** !
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и толкуз нийй многууу!
102
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още тогава бях против да се изнасят българските съкровища и да се показват като на птъващ цирк. Гербавите тогва представяха нещата така сякаш едва ли не Лувъра дава скъпо и драго да показва съкровищата, а сега разбирам, че са платили на Лувъра за да ги вземе. Пълни нещастници.
101
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 август 3:20 ч: Велислав Минеков държи реч пред полицейски отряд и им чете конско като ги караше да минели на неговата страна. Това си беше посегателство над законите в България. Метежника Минеков облече едно бежаво елече и цяла година не го съблече докато не го назначиха в служебното правителство на Черепа. Протестиращите си търсиха едни 100 000 лева от Отровното трио. Гониха една вечер Бабикян за тези 100 000 лв и питаха къде са парите.Да каже Минеков къде са парите на спонсорите за протеста!
100
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин служебен министър.Това е пране на пари.Всичко в България е Мафия.
99
7
 
9
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
ТОВА Е ВИД РЕКЛАМА ЗА БЪЛГАРИЯ..... КОЯТО ЧРЕЗ ТУРИЗМА СЕ ВЪЗВРЪЩА ХИЛЯДОКРАТНО, НО ТОЗИ С ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ ОТ КЪДЕ ТОЛКОЗ АКЪЛ.
98
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
Е, в щастлив коридор струва два пъти повече.
97
9
 
14
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Намерете вие по-добро място, ха да ви видим ! Може би в Ермитажа другарят Путин ще ви освободи цяла зала, пробвайте !
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой знае още колко са плащали за да се показват. А пари за пенсии - 5%, за майките пари няма, по заплати - последни в Европа и не само.
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият личен сътрудник на министъра на културата Велислав Минеков Светослав Трайков, е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, показва проверка в регистъра на Районен съд Варна. Той тръгнал да разлайва кучетата. Смешниииииик! :D
94
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато австралопитека от снимката е начело на културата български изложби няма да има дори в Афганистан.
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минеков това го е чул на пазара където една жена каза на ушенце. Но до момента няма нито едно доказателство за параноичните му обвинения. Рови, ръчkа, чагърка и сам ще падне в изровеното. Вола рие на гърба му пада. В същото това време Владимир Зарков чул в една маршрутка, че Узунов държал с тежки компромати Радев, Рашков го стисkали здраво за ....т. о пк и те, министър ползвал любовния м.у.куул на Спецов и все от сорта пиканти пикантерии... ама една жена казала в маршрутката и на пазара не гила.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези камъни са в градината на тукашния Микеланджело чл.-***. Вежди Рашидов. Той може лесно да се защити като посочи по-ранна експозиция на българско културно наследство, за чието излагане България е плащала на приемащата страна. Това, ако Велислав Минеков не казва истината. Ами ако я казва?
91
5
 
12
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Тея нямаха ли някаква временна задача да организират избори?Не нали от Лувъра са прости и нема да си искат тяхното. Или и те са подкупни. Като е такъв играч да организира една изложба безплатно. Ама да е в Лувъра примерно не във хотела на някой комуня*а в Правец.Просто не знам ако и на следващите избопи това е положението става страшно. Явно хората не помнят, какво се случва, като ни управляват комунисти. Да вметна, че и на Боко управлението не е като хората, но *** неееееееее...
90
7
 
19
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
А колко струваше на България носенето на ковчези, заливането на държавни сгради с яйца и развалени домати, развалена риба , слама и палежи, погроми навсякъде из столицата , съсипване нормалния живот на столичани ....???????????????????????????????? Изчислил ли е Минекян тези щети и загуби ????????
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, и този се обади от коневръза!