Шта зема, няма да тъ зема

На 10 декември в „Сълза и смях“ ще се състои премиерата на най-новото заглавие на театъра - „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” по пиесата „Михал Мишкоед” от Сава И. Доброплодни.
6 дек 2007 14:32,
2
Шта зема, няма да тъ зема
Снимка: Дани Рашев

На 10 декември в „Сълза и смях“ ще се състои втората за сезона премиера (първата беше "Вампир") на театъра „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” по пиесата „Михал Мишкоед” от Сава И. Доброплодни.

След хитовия телевизионен мюзикъл на Хачо Бояджиев „Зех тъ, Радке, зех тъ!” от 80-те години, от Сълзата заявяват: „Амбицията ни е да създадем нов хит от най-старата българска пиеса, написана и играна преди 151 години в читалището в Шумен. И сме сигурни, че култовите реплики от този вечно жив сюжет ще се въртят в сленга на всеки, прекрачил прага на театъра, за да се позабавлява на наивността на вечния ерген Михал“.

В представлението Михал, един от заможните жители на градчето, е влюбен в хубавицата Радка. Наивен и глуповат ерген, той иска на всяка цена да се ожени за нея. Край Михал се въртят ласкатели-сватовници, уверяващи го, че тя също го люби. Той е щедър и разточителен, сляпо вярва и скъпи плаща на словата им, че ще я склонят да го вземе. А Радка и понятие няма, че по нея гасне Михал...

В същото време мащехата на Радка крои пъклени планове как да забременее и да роди наследник (на 60 години), та да измъкне имането на мъжа си и да засенчи доведената си дъщеря Радка.

Спектакълът е озвучен с авторска музика, която представлява балкански вариант на европейски шлагери от времето. Сръчно изсвирените мелодии за акордеон, цигулка и кларинет са заслуга на добре познатите ни актьори и музиканти Стоян Младенов, Димитър Димитров и Камен Иванов.

Постановка: Иван Урумов

Сценография: Вечеслав Парапанов

Костюми: Марина Янева

Хореография: Камен Иванов

Музика: Румен Цонев

Участват: Светослав Добрев, Евгени Будинов, Вяра Коларова, Гергана Кадиева, Христо Бонин, Жанет Йовчева, Иван Радоев, Камен Иванов, Димитър Димитров, Стоян Младенов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
fen преди 16 години
...затова ще ида непременно да го гледам! Изглежда да е забавно...Участието на тези актьори звучи обещаващо. :-)