Вим Вендерс отново идва (видео)

Режисьорът ще представи лично новия си филм “Снимки в Палермо” на София филм фест
9 фев 2009 10:20,
3
Вим Вендерс отново идва (видео)
Снимка: БГНЕС

София явно вече е любима дестинация за световноизвестния режисьор Вим Вендерс.

Защото той отново идва у нас – и този път като гост на 13-ия София филм фест.

Легендарният режисьор ще закрие форума на 15 март и ще представи най-новия си филм “Снимки в Палермо” (Palermo Shooting).

Разгледай кадри от филма

Лентата е най-личният филм в кариерата на Вендерс.

Посветен е на двама велики кинотворци, които напуснаха света през 2007 година – Микеланджело Антониони и Ингмар Бергман.

В главната роля е Кампино – фронтменът на немската пънк банда Die Toten Hosen.

Музикантът-актьор убедително се превръща във фотограф, като разчита предимно на изражението, емоциите и настроенията във филм, който няма нито една излишна реплика.

Лицето на този герой всъщност се оказва най-важният персонаж в Palermo Shooting – нещо ново за богатата филмова биография на 62-годишния немски режисьор.

Историята е съзерцание на кризата в живота на твореца.

Попаднал в плен на своя трескаво забързан живот, който го поглъща все повече и повече, Фин (Кампино) решава да загърби досегашните си навици и да поеме в нова посока.

Непланирано пътуване го отвежда от Дюселдорф в Палермо, където най-накрая среща очи в очи един мистериозен преследвач (Денис Хопър).

Каква тайна преследват двамата противници – това не е единствената въпросителна пред Фин. Защото скоро се появява очарователна млада жена (Джована Медзоджорно), която не само ще завладее сърцето му, но и ще промени изцяло живота му...

Във филма основни са темите за любовта, живота и смъртта.

“Снимки в Палермо” има и интересен саундтрак – емоциите се променят на фона на 27 уникални песни на Ник Кейв, “Портисхед”, “Велвет Ъндърграунд” и Лу Рийд.

“Искаше ми се да направя отново един рокендрол филм – смел и дързък, изпълнен с непокорен приключенски дух; един филм, който не се страхува да заявява идеи, позиции и в който няма преднамереност и схематизъм”, споделя Вендерс.

“Исках да завърша Palermo Shooting, като изследвам територията на героя и неговата съдба, без предварително да съм напълно наясно с нея. Исках да заснема една история, без да знам как всъщност ще свърши; да знам сюжета и темите, но без да ги загатвам в самото начало”.  

Разгледай кадри от филма

Вижте трейлъра на "Снимки в Палермо":


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
харесвам повече как пише, отколкото как снима
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
страхотно, пак ще се видим, чичо Вим!