Оп-оп! Невенка врътнá кючека и спечели Айдъла

20-годишната Невена Цонева спечели първия роден Мюзик Айдъл, като изпя Уитни Хюстън в кючек вариант, съперникът й Теодор бе победен разгромяващо
7 юни 2007 23:11,
198
Оп-оп! Невенка врътнá кючека и спечели Айдъла
Невена е първият български айдъл. Снимка: Мюзик Айдъл
Кючекът си остава най-силното музикално оръжие в България.

Доказа го за пореден път 20-годишната Невена Цонева, която спечели в четвъртък вечерта първия български Мюзик Айдъл с помощта на тресящи сетивата ориенталски ритми.

Нежната айдълка изкара страхотната балада на Уитни Хюстън “I’ll always love you” като кръчмарски кючек, подпомогната от Берковския духов оркестър.

Изпълнението, претендиращо да бъде роден вариант на изкуството на Горан Брегович, предизвика бурен смях от страна на члена на журито Дони.

Друг съдия – Глория, пък спомена, че с това си изпълнение Невена е “готова за Гранд продакшън”.

За сведение - това е най-големият продуцент на турбо фолк в Сърбия. Засега Невена няма да се изявява при съседите, а ще се възползва от голямата  награда – договор с най-мощната звукозаписна компания в света “Юнивърсъл мюзик”.

Невена се пребори за титлата със смазваща преднина пред своя съперник на финала - Теодор Койчинов, като спечели над 65% от зрителските гласове.

26-годишният заралия също заложи на поп фолк, но изпълни своето парче (в оригинал на Слави Трифонов) в рок-класически-опера аранжимент.

Това обаче не му спечели зрителското доверие и той падна под ударите на кючека, изпълнен от безспорно талантливата Невена.

За своеoбразен завършек на странния музикален финал 10-те останали финалисти изпяха “We are the world”.

Песента е символ на борбата срещу глада и е написана от Лайнъл Ричи и Майкъл Джексън през 1985 г.

Звучи в изпълнение от едни от най-големите звезди тогава – Тина Търнър, Даяна Рос, Брус Спрингстийн, Майкъл Джексън и т.н. Благотворително срещу несгодите в Африка. Може би затова айдълите бяха облечени в черни и бели тениски.

Всички обаче не пропуснаха да отбележат, че Мюзик Айдъл им е дал много и подкараха песента за глада, която наистина е доста тематична на фона на ударилата суша у нас и последвалите наводнения.

Мюзик Айдъл се превърна в най-дългото шоу в България. Продължи 6 месеца, а 12-те финалисти изнесоха 11 концерта на живо.

Надеждите са шоуто да вдъхне нов живот в доста обезсърчаващия български музикален пазар.

За подсещане – надали някой си спомня победителя от предишното с подобен музикален формат шоу “Стар академи”. Всъщност, надали някой си спомня за някого от всичките участници в Академията за звезди, освен за две дами, които се съблякоха голи, както и за един участник, който имаше късмета да стане вокал на Д_2.

Надеждите са това да не се случи на Невена, както и на останалите 11 айдъли.
Надеждите ни, също така, са най-вече да не се наложи Невена  да се обърне към Гранд продакшън. С кючек
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари