“Шифърът на Леонардо” с премиера в Лувъра

Продуцентите са шокирани от факта колко много хора са посетили Лувъра през изминалата година и смятат, че това определнео се дължи на бестселъра на Дан Браун
5 яну 2006 16:50,
“Шифърът на Леонардо” с премиера в Лувъра
Мона Лиза е била видяна от над 7 милиона души само през 2005-а. Снимка: Corbis
Продуцентите на силно одумвания филм “Шифърът на Леонардо” се опитват всячески да направят премиера на лентата именно там, откъдето започва и самата история – Лувъра.

Продуцентите са шокирани от факта колко много хора са посетили Лувъра през изминалата година и смятат, че това определнео се дължи на бестселъра на Дан Браун, по който вече се снима и филм.

Над 7 милиона души са посетили музея в Париж тази година и са се спрели пред картината на Да Винчи - "Мона Лиза", като това определено е нов световен рекорд за тази забележителност.

За да заснеме част от филма си в Лувъра, режисьорът Рон Хауърд трябваше да вземе специално разрешение от управата на сградата и се надява да получи такова и за специалната ВИП премиера на творбата.

В нея главната роля се играе от актьора Том Ханкс, а самият филм трябва да се появи по кината през 2006-а.

Романът на Дан Браун предизвика масова и глобална литературна истерия веднага след излизането си на пазара.

През февруари миналата година теолози и специалисти по история на изкуството, ядосани на тези, които приемат теориите от книгата за думи от Евангелието, обявиха, че ще организират пародия на съдебен процес в родния град на Леонардо Да Винчи.

Малко по-късно и от Ватикана излязоха с официално изявление, в което се изказаха срещу “срамните и безпочвени лъжи”, написани в противоречивия роман.

На 22 април пък творбата получи титлата "Роман на годината".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание