Съдът в Сливен отложи второто дело срещу Кондьо

Сливенският районен съд отложи днес дело за трафик на момичета срещу фолкпевеца Кондьо Савов за 26 юни, поради неявяване в съдебната зала на част от свидетелите
15 май 2006 15:13,
Сливенският районен съд отложи днес дело за трафик на момичета срещу фолкпевеца Кондьо Савов за 26 юни, поради неявяване в съдебната зала на част от свидетелите по това дело, образувано след жалба на 19-годишната Катя Лазарова от София, съобщи Мартин Данчев, говорител в Окръжния съд в Сливен.

Кондьо Савов бе осъден на три години затвор от Районния съд в Сливен за трафик на момичета и склоняване към проституция.

През януари делото бе върнато за доразследване в досъдебното производство заради допуснати процесуални нарушения. Тогава съдът отмени наложената на певеца тригодишна присъда. Заедно с него петгодишна присъда получи Васил Василев-Бастуна.

42-годишният Савов получи от Районния съд преди 20 дни и 10-годишна присъда за склоняване към проституция и трафик на хора. Присъдата е обжалвана от защитата на фолкпевеца и делото в Окръжния съд е насрочено също за 26 юни, уточни съдия Мартин Данчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание