Бивш вицепрезидент стана актьор

Ал Гор участва във документалния филм An Inconvienent Truth, проследяващ кампанията му против глобалното затопляне и проблемите, свързани с него
29 май 2006 11:48,
Бивш вицепрезидент стана актьор
Ал Гор се бори с глобалното затопляне не само на кино. Снимка: Корбис

Ал Гор, вицепрезидент от мандата на Бил Клинтън и кандидат-президент на по-миналите избори в САЩ, стана актьор.

Политикът участва във документалния филм “An Inconvienent Truth” (“Неприятна истина”), проследяващ кампанията му против глобалното затопляне и проблемите, свързани с него, като епидемии, наводнения, урагани и др.

Филмът вече атакува филмовия фестивал в Кан и се приема доста добре. Режисьор е Дейвис Гъгенхайм. В лентата зрителите могат да видят бившия вицепрезидент в непозната светлина, както никога не се е появявал пред медиите.

Според него ни остават едва десет години време да преосмислим това, което правим, защото след това ще е твърде късно и природата ще се промени необратимо.

По времете на президента Клинтън, Гор ръководеше администрацията по защита на околната среда и намаляване на последствията от глобалното затопляне, като издаде и най-четената книга по темата - “Земя в баланс: Екология и човешки дух” (1992).

В момента Ал Гор е директор на телевизия, член е в борда на директорите на Apple Computer и е главен съветник в Google Inc.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание