Спипаха български трафиканти на кокаин на летище в Лисабон

Двама български трафиканти на кокаин са били заловени на летище Лисабон от български служби и португалската полиция
24 яну 2007 14:07,
Двама български трафиканти на кокаин са били задържани на летището в Лисабон при съвместна операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - Национална служба "Полиция" /ГДБОП - НСП/, Агенция "Митници" и португалската полиция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Чуждите власти са арестували 38-годишния български гражданин В. Д. - организатор на международния наркоканал от Латинска Америка за Западна Европа, и придружителя му - 30-годишния К. М., се казва в съобщението.

Непосредствено преди тръгването си от Бразилия К. М. погълнал 1,2 килограма кокаин на капсули. Поетият наркотик в организма е криел изключително голям риск за живота на трафиканта, тъй като т.нар. "мулета" на кокаин пренасят в телата си средно между 600 и 800 грама от него, уточниха от МВР.

Българските и португалските власти работят от близо 4 месеца активно по разкриване и неутрализиране на нелегалната наркомрежа. Залавянето на двамата българи е последното от поредицата задържания на други членове на тази организирана престъпна група, припомниха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание