Щрак!

1400 творби. 220 автора. 6-членно жури. 8 номинирани. 6 февруари, 18.00 часа, Националната художествена галерия. "Снимка на годината". Бъди там!
5 фев 2007 17:40,
Щрак!
Миналогодишните победители в трите категории на конкурса - (отгоре надолу)Петър Кръстев за репортажна фотография, Цвета Андонова за художествена фотография и Валентина Петрова за фотоесе. Снимки: Канон

На 6 февруари от 18.00 часа в Националната художествена галерия ще се открие изложбата на конкурса „Снимка на годината – България 2006”. В празничната вечер ще бъдат обявени и победителите в трите категории на националния конкурс.

В петото издание на "Снимка на годината – България 2006", организирано от Canon Bulgaria, участваха повече от 220 автора с над 1400 творби.

Жури в състав Иво Хаджимишев (председател), Борис Данаилов (НХГ), Юри Лазаров (БТА), Димитър Дилков, Явор Попов и Георги Лозанов подбра близо 200 творби, които ще бъдат подредени и изложени в Националната художествена галерия до 25 февруари.

Номинирани са творбите на Александър Михайлов, Асен Тодоров Тонев, Марин Стефанов Каравелов ( “Репортажна фотография”), на Венета Захариева и Милен Цветанов Станков (“Художествена фотография”) и на Антоан Божинов, Валентина Петрова и Янина Манолов (“Фото есе”).

Идеята на организаторите е чрез конкурса да стимулират заниманието с фотография като изкуство и да създадат условия за обогатяване на фонда на галерията с творби на съвременната българска фотография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание