Отново Евровизия - отново скандали

Българските звезди за пореден път показаха за какви се мислят. Или колко мислят. Защото поредният скандал на Евровизия се дължи не на обвинения и догадки, а на реално неизпълнени договорки.
12 фев 2007 16:10,
Отново Евровизия - отново скандали
Каризма пеят, но не слушат. Следователно - не изпълняват договорките. Снимка: Булфото

Българските звезди отново показаха за какви се мислят. Или колко мислят. Защото поредният скандал на Евровизия се дължи не на обвинения и догадки, а на реално неизпълнени договорки.

Тази събота и неделя трябваше да бъдат заснети видеовизитките на изпълнителите, чиито песни бяха допуснати до финала на конкурса “Българската песен в Евровизия 2007”. Кратките клипове на дванадесетте изпълнители ще могат да се видят на 24 февруари 2007 година в прякото предаване на финала, преди всяка конкурсна песен.

Съвсем не всички обаче са изпълнили уговорката за снимки през уикенда по план, съобщи БГ НЕС.

Традицията на скандалите и неуредиците била продължена първо от група „Мастило”, които пропуснали първия снимачен ден и се появили в неделя. Тогава те изнервени обвинили телевизионния екип, че на са ги предупредили за снимките. Истината обаче била, че музикантите всъщност са се разсеяли и не са обърнали достатъчно внимание на предварително раздадените им графици за снимки. Музикант къща не храни - очевидно защото е особено разсеян...

Едва ли точно на разсеяност обаче се дължи постъпката по случая на дует Казризма. Традициите отличават постредствените от великите. Сигурно точно защото се мислят за велики, дует Каризма са дали своя принос към обичайния скандал по време на вътрешните кръгове на конкурса.

Техниката на БНТ, репортери и фенове са очаквали в продължение на три часа предвидените по график снимки с КариZма. Очевидно всичко е било напразно, тъй като Миро и Галя изобщо не са се появили. Песента на КариZма е продуцирана от БНТ, а се оказва, че те си позволяват да не се явяват на репетицията на полуфинала и в неделя на снимките на видеовизитките.

Ако спечелят на 24 февруари в НДК финала, заминат през май за Хелзинки и не се явят на репетициите там, България ще бъде дисквалифицирана от конкурса. Да се надяваме, че поне пред чужденците няма да се изложим...

Проблемите, създадени от по-несериозните от участниците, обаче съвсем не помрачиха искреното желание за положително представяне на останалите. Колко положително - всеки според възможностите си.

Участниците са се съзтезавали (буквално) в желанието си да бъдат по-екстравагантни и забележителни. Полето на надпреварата е бил пътят, или по-точно начинът на придвижване по него.

Пред сградата на БНТ, където са заснети клиповете, Аксиния е пристигнала с Мазерати, Софи Маринова и Устата - с 3 буса “Мерцедес” – за всеки по един, като от третия е слязъл сина на Софи – Лоренцо.

S-Lavina пък отишла на кон и дори оставила отпечатъци от червило върху животното.

“Групата” представили шоу на колела, пристигайки пред телевизията с ролери.

Ще видим доколко хлъзгави ще бъдат обявените победители и дали тази година ще им върви като с Мазерати към европейска и световната слава, или като с кънки.

Защото всеки знае, че през последните две години основно изборът със sms-и предизвиква бурни скандали.

През 2005 г. Слави Трифонов демонстративно напусна конкурса, където участваше със Софи Маринова, като обвини продуцентите на победителите от Каффе, че са манипулирали вота.

Миналата година пък останалите участници във финала обвиниха в измама победителите Мариана Попова и Азис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание