ДСБ узря за обединение със СДС

Иван Костов: Готови сме за обединение със СДС
22 май 2007 09:34,
18
ДСБ узря за обединение със СДС
Лидерът на ДСБ предлага три варианта за единение със СДС. Снимка: БГНЕС
Лидерът на ДСБ Иван Костов директно предложи преговори за сближаване и обединение между неговата партия и СДС.
 
„Очевидна е грешката, че на изборите се явихме отделно. Избирателите се съпротивляват на това разделение между СДС и ДСБ“, подчерта Костов пред БНТ.
 
По думите му има 3 варианта за излизане от ситуацията – двете партии да излъчат групи и лица, които да водят преговорите. Втората възможност е да се подпише споразумение за коалиция и третата – двете партии да се обединят.
 
„Ние сме открити. Аз съм отстъпил поста си и не съм се вкопчил в ДСБ и политиката. Ако аз съм пречката, ето – аз направих моята стъпка“, каза Костов.
 
Според него ако двете партии се бяха явили заедно на изборите, са щели да имат двама евродепутати.
 
„Тези, които гласуват за нас, не приемат Бойко Борисов и "Атака". Те знаят, че Борисов предпочете да напусне пожарната, но не и БКП и СИК, коментира още лидерът на ДСБ.
 
Dnes.bg припомня, че вчера Иван Костов обяви, че цялото ръководство на партията подава оставки, заради слабите изборни резултати на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
един от народа преди 16 години
Съгласен съм, че тези проценти за дясното показват, колко е изпростял народа и че интелигенцията се изнесе в чужбина. Самия аз се замисля за това, въпреки че не се слагам да съм много интелигентен. Но страшно е да няма опозиция, страшно е да няма десница. А опозиция няма - нито Бойко , който все още си е СИК-аджия и ченге, нито Атака, които клякат на разни мутри и ги слагат на второ място в листата си срещу някой друг лев. Няма оправия господа и дами!
16
0
 
0
 
! Отговори
alg or преди 16 години
Ако внимателно прочетете изказванията му за и след оставката ще видите,че е за обединението на десните, но при определени условия.Пак го усуква по килифарски.... Тези *** са за изхвърляне, не са вече нито за нова партия, нито за коалиция.А коня каза чао и си тръгна,той вече си е оплел кошницата.Знает е ли колко земя купи сина му Стефан покрай пътя за Калотина????? *** - не ми се гледат повече!
15
0
 
0
 
! Отговори
guest преди 16 години
дано наистина ДСБ и СДС да се обединят, но да поканят и ССД, дори и НДСВ. Не е моментът да се правим на интересни и сърдити, защото когато Бойко Борисов вземе властта в цялата държава, ще се чудим как сме допуснали наистина това да се случи. И тогава химнът ще е някоя чалга и ще ни карат да я пеем на сутрешна проверка. Затова хайде стига сме се плюли един друг, ами да спасяваме каквото е останало от здравия разум.
14
0
 
0
 
! Отговори
narcis преди 16 години
Когато г-н Костов беше финансов министър, аз бях миньор. Не помня вече в колко точно стачки за сваляне на различни правителства съм участвал, като *** миньор. Но помня изказването на Костов, като финансов министър за една от тях. Тогава по националната телевизия този господин обяви на всеослушание, че няма по алчно племе от миньорите, защото си отстоявахме правата /тогавашните/. Каза в прав текст, че иска да стане майстор миньор и да взема такава заплата. Е като бяхме толкова "добре& ;quo t;, защо наистина не го направи... Когато си опозиция сме любимци, когато си на власт сме врагове, какъв е извода... кажете Вие!
13
0
 
0
 
! Отговори
Костовист преди 16 години
О, неразумни и юроде. Като начало научете БЪЛГАРСКИ, а след това и да пишете на тоя език! Не ви ли писна да плюете и отричате? Тоя бил виновен, оня бил виновен... Ако Костов е такава гад - нека си носи последствията - и аз съм ЗА! Но не съм аз човека, който ще го вкара в затвора - има си цяла система за целта - хората там определено разбират повече от мен и от по-долните Плювачи. Пък и нещо не му се виждат вилите-палати и туристически комплекси на Костов. Що ли? А това,че бил виновен - виновен е затова, че не можа да озапти навреме крадливите си министри и по-нисшестоящат а си администрация. Точно те си развихриха коня и всички знаем какво стана. Костов НЕ БЕШЕ достатъчно твърд и безкомпромисен - може би прекалено много им вярваше! Защото е вярно,че българинът е мързеливо, крадливо и необразовано племе - замислете се защо си подавате дупчения билет в трамвая /аз не го правя/, защо работите за минимална заплата, а взимате повече, защо живеете в прогимназия, а се редите на опашка за социални помощи, защо... Даже вече малко ме е срам, че съм БЪЛГАРИН, защото имам и познати, които вършат същите неща. Не Костов ви е виновен - сами сме си виновни! Просто Костов имаше нещастието да управлява точно такава държава. Докато не си сменим манталитета няма да се получи нищо. И това трябва да стане отдолу-нагоре, не да чакаме политиците да не са корумпирани, а ние да можем да се гледаме честно в огледалото, за да имаме очи да искаме от тях. Щом ние крадем не може да не очакваме и по горните етажи да не се краде! Така, че стига сте били Против - бъдете За! Стига сте плювали, а изисквайте! И гласувайте - това е единствения демократичен начин да кажете какво искате!
12
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
не разбирам защо го критикувате след като е очевидно, че масите закърняват в интелектуалното си развитие. не може да искаш да печелиш избори след като половината вотимащи споделят обществени ценности като псевдонационали зъм и чалга. на мен провалът на дясното единствено ми говори, че интелигентните хора са все по-малко и по-малко.
11
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 16 години
да "ДУХАТ СУПАТА"
10
0
 
0
 
! Отговори
чук преди 16 години
Жалки ***,защо забравяте какво направи Виденов та все Костов ви е в устата. Когато нямаше какво да ядете той беше готин.И сегашните социалисти се ***-както винаги.
9
0
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 16 години
Костов най после проумя че народа казва какви партии ще има а не той.Явно вече е поумнял и не се сърди на народа.Това е първата стъпка.Втората е да излезе и публично да си признае за кражбите да върне краденото и да се покае.Много мъка причини той и на много хора.Да не говорим колко умряха.Те с Надето крещяха няма да ви излъжем няма да ви предадем.Когато стана министър председател ни казваше че сме бедни и безработни защото сме мързеливи и необразовани.На право не повярвах гледах и не вярвах на ушите си.Никога няма да му простя обидите и високомерието по адрес на работниците от Плама.Костов не събра кураж да излезе пред нас и да ни каже ясно че тая фирма няма да я бъде а хората искаха да знаят какво да правят.Скри се и ни предаде.Той да ме нарича комунист.И в рода на майка ми и на баща ми комунисти няма не е имало и няма да има.Нито съм мързелив нито необразован.Има м висше образование от ТУ София.На мен той не е преподавал политикономия и се радвам.Работа си намерих сам ток има навсякъде а Господ ми е дал ръце и ум.Живота ми не зависи от политици.
8
0
 
0
 
! Отговори
случаен преди 16 години
Ако искаха да го подгонват досега да го бяха хванали.А топлото си го пускат за смешна сума,така ще стане и с Ваньо.И погледни са го направили герой.
7
0
 
0
 
! Отговори
смърф преди 16 години
След като *** всичко , най-после миряса.Сега да го подгонят като Топлото !
6
0
 
0
 
! Отговори
кибремен преди 16 години
Тоя *** Костов свърши повече злини за СДС отколкото Виденов за БСП. Капиталът на политиците са хората, а той със 72% подкрепа в началото успя да затрие не само партията но и идеята! Некадърността може да се прости, но предателството - не! Осъзналият се предател не е по-малко предател.
5
0
 
0
 
! Отговори
Gost преди 16 години
Не трябваше да се разцепва СДС. Но явно сладък стана кокала и всеки дърпаше чергата към него. И сега се видя ... и да се обединят незнам дали ще има ефект от това.
4
0
 
0
 
! Отговори
-=ДИМБИ=--Прова дия преди 16 години
... НЕНАЯДЕН !
3
0
 
0
 
! Отговори
maria paneva преди 16 години
Abe ?? "Kriti4niq " kato po4nem ot fakta, 4e dori ne si se podpisal..pyk mnogo znaesh da kritikuvash..- Koi vi e vinoven za dqsnoto be? zahto se razpadna, a? - kato na vsi4ki vse Ivan Kostov im beshe vinven? Zashto kato se otdeli toi SDS ne si prosperira, ami syvsem se zakopa, a?? Nali toi vse vi pre4eshe- a kakvo se okaza?- 4e iztinskite demokrati- sa okolo nego- haresva li vi ili ne- bez ivan Kostov dqsno nqma!! dokaza vi go po naj- dobriq na4in- mahna vi se da ne vi pre4i- i se provaliha vsi4ki..A da ne govorim, 4e kolkoto i da go pliuqt vsi4ki..ako ne beshe toi totalno da obvyrje bylgariq s ES, makar i stavaiki jertva na skritite limoki v bivsheto ODS- ES nikoga nqmashe da vidim..Taka, 4e dragi mi priqteli - 4ovekyt se otyrsi ot utrepkite, napravi si sobstvena partiq, za koqto naistina da nosi otgovornost i da moje da stoi zad vseki v neq- i kakvo pak nego go obvinqvate, za provala na "dqsnoto&q uot;..Dqsno izvyn DSB nqma..i tova trqbva da vi e qsno i za tova ne uspqha da se konsolidirat drugite i da progresirat.. aman ot "specialis ti" deto samo znaqt da pliuqt- Kaji mi ti "kriti4en& quot; kakvo napravi za "dqsnoto " deto tolkova ti puka za nego?
2
0
 
0
 
! Отговори
ibo преди 16 години
odvna trybva6e
1
0
 
0
 
! Отговори
критичен преди 16 години
А кой ще поеме отговорноста за съсипаното дясно и поредицата провали на избори, както и отвратените избиратели от чепатия му характер.Мръсен предател.Вън!