Навързани като свински черва, но чисти

Без производство срещу Овчаров и Александров, Пеевски обира парсата
31 май 2007 11:27,
10
Навързани като свински черва, но чисти
Засега прокуратурата отказва да образува досъдебно производство срещу Румен Овчаров и Ангел Александров. Снимка: CB
Засега прокуратурата отказва да образува досъдебно производство срещу Румен Овчаров и Ангел Александров.
 
Събрани са обаче данни за противозаконни действия на двамата в рамките на разследването срещу следователката Татяна Шарланджиева и освободения вече от длъжност зам.-министър на икономиката Корнелия Нинова.
 
Енергийният министър и шефът на следствието ще бъдат разследвани, но не става дума за повдигане на обвинение, съобщиха от прокуратурата.
 
Ако в хода на разследването се съберат данни срещу Нинова, Шарланджиева, Овчаров и Александров - и на четиримата ще бъде повдигнато обвинение.
 
Повдигнато е обаче обвинение срещу освободения зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски.

Досъдебното производство е образувано за това, че в качеството си на заместник-министър е използвал служебното си положение, за да набави за себе си противозаконна облага.
 
Законът предвижда до три години лишаване от свобода за това престъпление.
 
Проверката на прокуратурата по скандала се е водила по пет направления.
 
Проверявано е извършил ли е Румен Овчаров действия срещу Ангел Александров и дали е отправял закани във връзка с делото „Топлофикация.“ По него няма основание да се образува наказателно производство, сочат резултатите от проверката.
 
Второто направление е дали Александров е използвал служебното си положение по отношение на "Булгартабак", Държавния резерв и хазарта, за да набавя облаги за себе си или за трето лице. Проверявано е също така искал ли е пари директорът на Националното следствие от директора на "Булгартабак" Христо Лачев.
 
Dnes.bg припомня, че скандалът гръмна, след като по искане на Ангел Александров бе отстранена следователят по делото "Топлофикация“ - София Татяна Шарланджиева, тъй като изнасяла информация на свидетеля Красимир Георгиев - шеф на "Фронтиер" и смятан за близък на министър Румен Овчаров.
 
В отговор Шарланджиева и следовател Зоя Иванова заявиха, че шефът на следствието е оказвал натиск по делото за "Топлофикация" и че се опитвал чрез тях да лобира за частни интереси в областта на хазарта, Държавният резерв и "Булгартабак".
 
В отговор Ангел Александров обяви, че "човек, който се смята за собственик на държавата", си е позволил да го "заплашва, включително и физически", като по-късно уточни, че този човек е Румен Овчаров.
 
Скандалът се разрази още повече, след като директорът на “Булгартабак” Христо Лачев обяви, че директорът на националното следствие му е искал пари - по 150 000 лв. месечно.
 
Впоследствие заради скандала бяха освободени зам.-министърът на държавата политика при бедствия и аварии Делян Пеевски и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова, а Румен Овчаров и Ангел Александров излязоха в отпуск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Недосегаеми ли?От кого?Вярно,не можем да очакваме Р.Овч.и другите наглеци да бъдат наказани от правосъдието.Но ,да не забравяме,че има Висше правосъдие,и то рано или късно идва.Не се смейте,във Вселената има равновесие...Та ка че,жал ми е за тези жалки подобия на хора,те не са щастливи,повярв айте!
8
0
 
0
 
! Отговори
simon zilot преди 16 години
моят коментар е поскоро към предходната статия "запазва се формата 8-5-3". симпатизант съм на една от трите партии в коалицията. има една игра на карти 8-5-3 известна още като "БЛАТО&quo t;, силно се надявам в края на играта(мандата) да не се окажем в състоянието с което се асоциира 8-5-3...
7
0
 
0
 
! Отговори
Георги Николов преди 16 години
Ние извън аферата къде сме в тази розова каша?Правят всичко каквото си искът. Бас ловя, че това е напук на западняците. С други думи, абе Вие вижте какво, ако и във ваште структори сме, то не сме ваши, на друг бог се кланяме, северен бацил пренасяме.не е вярно, че са мафия, че уж не си вадели окото един на друг и други такивалПрав ли съм?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
zat vsi4ko stoi dogan
5
0
 
0
 
! Отговори
Литературен критик преди 16 години
Гледаме серия от стария филм "Недосегае мите"... вече не знам коя поред е?!? Учудвам се как този филм не е получил досега поне един Оскар за най-добър чуждестранен филм?!? Май задействането на предпазна клауза ни е в кърпа вързано, благодарение на тези чудесни серийки?!?:)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Zatova eu. shte ni nalagat predpazni klauzi.Kogato ni praviat na bodali upravliavashtit e i nie si traem si zaslujavame sadbata.
3
0
 
0
 
! Отговори
ТОПИДИОТ преди 16 години
представлението за лошия чичко Р.Овч. свършиследва нов водевилСПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА
2
0
 
0
 
! Отговори
рашко пешевия преди 16 години
това е то България ..... със правосъдието и иэобщо...... !!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 16 години
Как така хем прокуратурата отказва да образува досъдебно производство, хем двамата ще бъдат разследвани??? Следсвените действия не са ли елемент на досъдебното производство?

Спонсорирани публикации