Румен Петков се опъна на Станишев за новата служба за сигурност

"Механичното изваждане на служби е грешка и несериозно", смята вътрешният министър
9 юли 2007 09:02,
Румен Петков се опъна на Станишев за новата служба за сигурност
Румен Петков не е съгласен с предложението на Станишев. Снимка: БГНЕС
Механичното изваждане на служби е грешка и несериозно. Това заяви вътрешният министър Румен Петков по повод идеята на премиера Сергей Станишев за създаване на Национална агенция по сигурност, която да обедини подразделения от няколко ведомства - Националната служба за сигурност, която сега е в МВР, финансовото разузнаване, което е към Министерството на финансите, и военното контраразузнаване от МО.

Една такава агенция би могла да бъде полезна от синтеза и концентрацията на информация.

Тя трябва да бъде аналитично звено с определени разпоредителски функции, коментира още вътрешният министър пред БНТ.

Той съобщи, че върви проверка от военна прокуратура по случая с протеста на миньорите от Марица - Изток на 4 юли в Гълъбово.

Петков попита дали е имало законно регламентиран протест тогава и отново заяви, че полицията не е допуснала да бъде блокирано кръстовище. Според Петков на 3 и 4 юли е имало идея да се излезе от закона.

На въпрос дали това е линия на правителството да спира протестите, министърът заяви, че линия на правителството е законът, редът, порядъкът за всички. Неразрешените действия няма как да бъдат приветствани.

Петков каза, че в чисто човешки план разбира и протестиращите еколози за парк Странджа и мисли да ги покани на кафе, но попита може ли 35 човека да блокират 100 000. Относно блокирането на столицата, заради годишнината на МВР, Петков каза, че 128 години от създаването на МВР си заслужава известно уважение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание