Тя е толкова прекрасна

Тази вечер ще се състои концертът на фееричната и невероятно гласовита модерна фадо-легенда - Дулсе Понтеш
11 юли 2007 16:20,
Тя е толкова прекрасна
Снимка: www.dulcepontes.net

Тази вечер от 20.00 часа в Зала 1 на НДК  ще се състои концертът на новата фадо-икона – Дулсе Понтеш.

По повод на събитието днес певицата даде пресконференция и разказа малко повече за себе си и за голямата си любов – музиката.

“За мен фадото е лично преживяване - докато пея, изпитвам вътрешна гордост. В същото време, то е лекуване на рани чрез съпреживяване. Посредством това съпричастие се постига върховният момент на болката. Фадото, разбира се, не е само болка, всъщност тези 4-5 акорда, върху които е построено, съдържат в себе си истина. ” - каза певицата с присъщата си усмихната непринудненост.

Музиката на Понтеш е вдъхновена не само от португалската традиция, но и от африканска, арабска и берберска, както и класическа музика.

Певицата призна, че знае за България много отдавна, че се възхищава на фолклора ни и че дори има композиции, които са вдъхновени от дълбочината, женствеността, динамиката и особените интервали в българския фолклорен многоглас.

Певицата е популярна най-вече покрай дуета си с Андреа Бочели – „О mare e tu“, който е продаден в над 1 000 000 екземпляра. Има общи проекти и с легендите Хосе Карерас, Сезариа Евора, Енио Мориконе.

Има издадени 8 самостоятелни албума, които са сред най-продаваните вокални издания на европейския пазар в жанра world music.

В България тя ще представи песни от последния си проект с няколко от най-големите фадо-музиканти.

Певицата обеща много импровизации, емоция и истински късчета португалска душа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание