Вълчев наказва директори непослушковци

Ако някой директор не изпълни министерската заповед за откриване на първия учебен ден, той ще бъде наказан, закани се Даниел Вълчев
14 сеп 2007 12:18,
72
Вълчев наказва директори непослушковци
Тоягата ще играе, предупреди иносказателно образователният министър. Снимка: Булфото

Директорите на училища, които не изпълнят заповедта на министъра на образованието за откриването на първия учебен ден утре, ще носят отговорност.

За това предупреди самият министър на образованието Даниел Вълчев в парламента.

Той обаче не уточни какви наказания ще понесат директорите, ако учебната година не започне в определения час и със съответните ритуали.

Припомняме, че учителските синдикати потвърдиха намерението си на 15 септември да има едночасова стачка, а на 24 септември - целодневна.

В четвъртък пък министърът оповести, че членове на политическия му кабинет заминават за срещи с учители в страната.

Междувременно от КНСБ обявиха, че между 80 и 85 на сто от училищата и детските градини в страната са готови да се включат в стачката през първия учебен ден.

Протестът ще започне в 9.00 ч., точно тогава, когато според заповед на образователния министър трябва да бъде открита новата учебна година.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
П.Р. преди 16 години
Спомням си преди година две някъде беше когато в Гърция земеделците стачкуваха ... ама ефективно ... наизлязоха всеки с по един трактор на улицата и не мръднаха от там докато не ги чуха и не им изпълниха исканията. А те не искаха много , прилични заплати отговарящи на техният труд. И ние искаме същото ( т.е. ние = нашите учители ... ) ама си нямаме трактори ... Да стачкуват! Не защото няма да ходя на училище аз не уча вече в сферата на средното образование ... но нека , те заслужават по високи заплати! Не им е леко , знаем ... нека получат своето ... така и на следващите избори ще се види кой как ще гласува! Министъра, вслушай се в гласа народен защото той те е избрал и той пак може да те преизбере!
70
0
 
0
 
! Отговори
Участника преди 16 години
Явно на България такъв късмет и се е паднал, все такива министри мутри да ни управляват. Да се стигне дотам в Румъния, Македония, дори в Албания да са по - добре от нас, българите, явно не е в обикновените хора причината. Но пък от друга страна сами сме си виновни, че оставяме такива хора да ни управляват. Явно си заслужаваме положението, щом не можем да се обединим и да защитим пред управляващото малцинство своите интереси.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЗАПОЧНА АБСУРДНАТА 2007/2008 ГОДИНА! ОТКРИВА Я САМИЯТ ХАРИ ПОТЪР! СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ!
68
0
 
0
 
! Отговори
Мислителят преди 16 години
Който не уважава труда на учителите, пък бил той и министър, не заслужава да се нарече грамотен човек. Пък бил той и министър.
67
0
 
0
 
! Отговори
spidermankiler преди 16 години
spiderman ти си един средно статистически кух комплексар който навремето изглежда е ял много бой дори и от най големите *** от твоя клас а за това да разбереш колко си нещастен са помогнали сигурно и твоите учители.Ето там се коренят твоите импотентни тези за неща за които не си достоен и да си помисляш
66
0
 
0
 
! Отговори
забравих си ника преди 16 години
И защо така оплюхте Спайдърмен?Абсолютно нормално казва истината човека.Или на някой *** ,*** та чак вдлъбнат даскал не му изнася....Интересно ми е ,защо като са им недостатъчни заплатите и като казват,че децата са от *** нагоре не напуснат и не отидат да работят за повечко пари на друго място?Най-вероятно ,защото никъде няма да намерят някой да им плаща да се прозяват до обяд.Утре много хора ,които ще си изпратят децата до училище за да уважат нчалото на учебната година вместо да отсъстват от работните си места 1 час ще отсъстват 2 часа.А дечицата които тръгват в първи клас ?Те горките тръпнат в очакване на този хубав ден.Защо пък да имат хубав спомен от първия си учебен ден?Дерзайте господа даскали и им опропастете хубавия ден със стачки.
65
0
 
0
 
! Отговори
Skaramu6 преди 16 години
Спермайменчо явно нещо генетичния материал от който си бил правен е бил увреден още от приматско време- става така *** и нещо друго се чифтосат и продукта по генетичните мутации се появи във вида в който сега седи пред ком. и се напъва да пише...а той може и седмокласник да е. Я вземи и питай кучето си. Че може и то да знае? Нищо чудно пък може неговия прародител да се е чифтосвал с нещо приматско... Абе за такива като тебе 4 или 5 километър няма ли?
64
0
 
0
 
! Отговори
Spyderman преди 16 години
Ей,ама ти да не си ясновидец.С неудоволствие трябва,да призная,че почти позна.Наистина съм висшист,в Симеоново подготовката не е лоша-научиха ме да боравя с компютър и да стрелям с пистолет.Но за даскалите съм прав,трябва да го духат.Ще трябва май,да си сменя псевдонима,че такива,като теб почнаха,да се усъмняват.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Приятелю, мислиш ли че е бачкатор? Хората на трудова България нямат време да се занимават с такива простотии! Така нареклият се Spyderman, сигурно има две висши, едно от Симеоновската школа, друго от юридическият фак., на просто изпълнява задължения! И той семейство храни и на началниците си чепиците сега трябва да лъска....До Spyderman Аре стига бе готин че ми се напълни лейката та зейни та да се олеча .
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Къде е проблемът не виждам? Който иска да учи ще идва и ще си плаща за частни уроци, пък който иска да идва при твоето куче! Току виж и ти си забогарял, но ние няма да ти завиждаме! Сбогом и не се връщай от твоат измислен свят наречен комунизъм.Затакива като теб се провеждат и терапии от специалисти наречени психиатри! Имам един познат мисля че може да те приеме на лечение т.к. си тежък случай , а такива са опасни и за обществото!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Казвате "учирели одавна вече няма". Е, явно и по ваше време е нямало. Иначе щяхте да пишете "отдавна". А кажете ми, как очаквате при такива заплати кадърните студенти да станат учители? Колкото по-добре платена е някоя професия, толкова по-трудно се влиза в специалността, в която се ичучава. Както казвате - "който не може,да завърши друго,става даскал" (въпреки че едната запетая е излишна). Е, какъв е изводът?
60
0
 
0
 
! Отговори
НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛ преди 16 години
Приятели, защо обръщаме внимание на няколко платени клакьори от Мин.на Образованието или от хора на Р.Петков и от специализираните групи за борба с безредиците които са ангажирани да защитават това правителство и да настройват обществото един срещу друг! Тази максима е отдавна позната и използвана, но комунистите се оказват на висота и не трябва да ги подценяваме! Просто не трябва да им отговаряме т.к. не бихме могли да ги убедим в противното.На тях им се плаща да пишат срещу нас!!!И така средства има, просто трябва да по изтръскат партийните фирми, да върнат част от изнесените зад граница милиарди, да съкратят раздутият военен бюджет, да си намалят разходите в Мин.съвет, Парламент и президентство! Ето пътища и възможности има, но досега те не демонстрират политическо желание! Какво ни остава, да стачкуваме и на изборите всички заедно да гласуваме срещу кандидатите издигани от БСП и ГЕРБ. Други шансове нямаме. Но честно мисля че те ще клекнат само след няколко дни ако всички стачкуваме. Ще завърша с една китайска мъдрост: Владетелят е владетел само в собствената си държава, а учителят и лекарят са такива навсякъде и по всяко време.
59
0
 
0
 
! Отговори
Spyderman преди 16 години
Кадърни са космонавтите,музикантите,инженерите и т.н.Висше за учители се взема най-лесно.*** и Пульо,който не може,да завърши друго,става даскал.Затуй в България има 100000 даскали,защото не могат,да завършат друго,а не им се работи.И в един момент тези *** изпълзяват от дупките си,и почват да искат пари.Всички работещи хора,трябва да издържаме 100000 паразита.Е,няма да стане.Даскалите са най-тъпите висшисти.Половината от тях,са толкова *** и ограничени,че дори кучето ми е по-умно от тях.Никакво повишение на заплати.Дори това,което вземат е твърде много.Познавам даскали,които вземат легално по 400-450 лева,без да броим частните уроци.Те си барат патките от сутринта до пладне,а следобед се подиграват на работещите хора,които с честен труд си изкарват хляба.Егати наглите ***.Че пък имат очи,да искат още пари.Всички почтено работещи хора,трябва да ги смачкаме и да им покажем,къде им е мястото на тези ***.Видиш ли даскал,плюй му в мозъка,не му давай,да ти пресече пътя на улицата,покажи му,че е *** и нищожество,което не работи,а иска пари.Най-лошото е,че тези *** ***,имат самочувствието на интелектуалци.Че пък им изплащат заплатите и редовно,доколкото знам.Няма да е лошо,да им ги бавят с 3-4месеца,за да вият,като гладни кучета,мамицата им смотана.Правителството ще направи голяма грешка,ако им повиши заплатите,дори и със 1лев.Заплатите им трябва,да бъдат замразени,а те да духат супата.Като не им изнася,да напуснат и да отиват,да работят,а не да хленчат.Ама никой от тях,не напуска,налягат си парцалите,значи им изнася това положение.От време-навреме се пообадят изниско,помърморят малко,че им ниски заплатите,ама си налягат задниците.И сега ще кротнат,бъдете сигурни.Къде на друго място,някой ще ги търпи,да вземат,без да работят.Тези нагли и *** ***,трябва да си затворят човките и повече да не смеят,да се обаждат.Стачка ще ми правят,повишение ще искат,като почнат,да работят,като видят как се изкарва хляба,тогава да говорят за повишение.
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kakyv voenen biudjet be?:)))))Ti napravo ni ubi.Ima 25000 voenni i 70000 daskali.Skoro na vsqko dete shte se pada daskal po vseki predmet.Hora,opomnete se!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Приятели, защо обръщаме внимание на няколко платени клакьори от Мин.на Образованието или от специализираните групи за борба с безредиците които са ангажирани да защитават това правителство и да настройват обществото един срещу друг! Тази максима е отдавна позната и използвана, но комумистите се оказват на висота и не трябва да ги подценяваме!просто не трябва да им отговаряме т.к. не бихме могли да ги убедим в противното.На тях им се плаща да пишат срещу нас!!!И така средства има, просто трябва да поизтръскат партийните фирми, да върнат част от изнесените зад граница милиарди, да съкратят раздутият военен бюджет, да си намалят разходите в Мин.съвет, Парламент и президенство!Ето пътища и възможности има, но досега те не демонстрират политическо желание!Какво ни остава, да стачкуваме и на изборите всички заедно да гласуваме срещу кандидатите издигани от БСП и ГЕРБ.Други шансове нямаме.Но честно мисля че те ще клекнат само след няколко дни ако всички стачкуваме.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Pripomnete mi-koga v bylgarskata istoriq uchitelite sa vzemali poveche?
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Pripomnete mi-koga v bylgarskata istoriq uchitelite sa vzemali poveche?
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хахаха както винаги има ***, които пишат тука и всичко за комунистите се отнася.....до кога бре ще са ви заврени главите в тъпите дирници - оня зъбат кон Стоянов - фабриканта - дет отвори първата фабрика за надежда.... той как се роди с 4 хотела и голяма телевизионна мрежа в Пловдив, или гол и бос като ***.... седесарите са по-готини нали - дойдоха, ограбиха, избягаха.... за това май Ви е мъчно, че малко грабиха и те - не че комунистите не са грабили и те са грабили и те са същия дол дренки!!!Що се касае до даскалите да се сърдят на Костов - той ги подреди така нещата - не това правителство, защото заплатите им не са такива от преди 2 години, а са такива доста по - одавна - да ходят да стачкуват в драгалевци пред палата на синия Командир.....и да спрат да искат от нас - всички останали да им плащаме заплатите, защото, ако някои от Вас господа и госпожици се еб*т за тези пари - то повечето от нас си скъсваме задниците от бачкане за тях!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
""ами ти приятелю що не вземеш да поработиш като учител да те видим колко си кадърен:)))""такова животно, като "КАДЪРЕН УЧИТЕЛ" НЯМАААА!!!Кадърни са космонавтите, кадърни са музикантите и тн... да не изброявам - това , което по рождение го има човек това е кадърност.... точно обратното, понеже това се завършва най - лесно всички, които искат да имат някакво висше и за друго не стават завършват и стават даскали - правилно сте го прочели - ДАСКАЛИ, защото учирели одавна вече няма!!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
ами ти приятелю що не вземеш да поработиш като учител да те видим колко си кадърен:)))