Социолози: Лесбийките гледат децата си прекрасно

Децата в семейства на лесбийки се чувстват не по-лошо от връстниците си в хетеросексуални семейства
3 окт 2007 16:57,
101
Социолози: Лесбийките гледат децата си прекрасно
Родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители. Снимка: livejournal

Проучване, проведено от социолози от Амстердамския университет сред холандски семейства ясно показва, че родителите-лесбийки се справят с грижите за малчуганите не по-зле от „традиционните“ родители.

Резултатите от изследването съвпадат с тези от изследванията на американски социолози, правени по-рано.

В проучването са взели участие 100 хетеросексуални двойки и 100 лесбийски двойки, които се грижат за деца от 4 до 8 години от самото им раждане.

То имало за цел да установи колко време отделят родителите за детето си през деня посредством анкетни данни, наблюдение на експерти и специални „родителски дневници“, в които стриктно се отчитала грижата за детето през всеки ден от седмицата.

В бъдеще учените планират аналогично изследване, което да изучи живота на децата, отглеждани от гей-двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
velvet преди 13 години
Знаете ли,мисля си ,че една хомосексуална гей двойка ( 2-*** мъже или 2-ве жени) ще научат детето си на толерантност! Да не говорим , че едва ли дете възпитано в "не нормална" среда ще се изразява толкова вулгарно, грубо и невъзпитано като повечето от Вас тук ! Съжалявам за бедният Ви речник и ограниченото Ви мислене... Важно за възпитанието на детето е колко емоционално и духовно са израстнали родителите му, не как изглеждат и какъв пол имат!
100
0
 
0
 
! Отговори
Един от останалите ( преди 16 години
Така след не малки усилия успях да пусна втора клавиатура и транслатор за да пиша на Българицата, с идеята че ще бъда разбран по-лесно макар че ... то който иска да разбере може да разбере и от 2 думи.До Жоро 65Това, че Бог не се променя е така, само че Истината се променя постоянно! Още повече истината, която се проявява на нашата планета поради голямата непостояност в материалния свят.Това, че Бог не се променя може да се приеме като довод само ако ти си Бог (след като се осъзнаеш като Бог) До тогава обаче трябва да приемеш че Бог постоянно ни учи на нови неща! Истината е винаги различна!Колкото по-глобална е една истина толкова и по-дълго време остава АктуалнаЗа това и Свещенните книги остават актуални много време!ако вземеш един учебник по компютри от преди 20 години ще видиш, че само най-глобалните неща в него са останали актуални и до днес а повечето са смешно остарели.Това е много обширна тема!Сам знаеш, че Христос беше обвинен именно в нарушаване на Библията и поради това обвинение беше разпънат! Разбира се ако не вярваш в Христа мога да ти изкарам други аргументи, но ще приема че признаваш Христос за Бог и мярка!Та така Христос дойде да изпълни Волята Божия.Христос остави много послания едното от които междодругото е"Всичко е позволено но не всичко е полезно!"Забележи всичко е позволено! Сега след като логически се стига до идеята че и гей-сексът е позволен трябва да се постави и въпроса дали е полезен ;) Ами много хора включително и аз ще ти засвидетелстват, че е полезен. Това обаче незначи че е полезен за теб конкретно;), или пък че ако се прекали с едно нещо включително и това би било полезно!Просто всяко нещо си има мярка на полезност.Ако не е спазена тази мярка за време, количество, качество се стига до лоши резултати и това е с всяко нещо така.Но е много глупаво да се отрича просто ей така защото било забранено и т.н. или било противоприродно.Всъщтност самото наличие на тази физиологическа възможност го прави нормално от природна гледна точка ;)Зарегистрираните изобилни случаи на гей-секс между животните също свидетестват за това!искам да се върна на Библията.Като анализираме живота и диалозите на Христа с фарисеите очевидно е, че от една страна Той свидетелства за Истината а от друга влиза в противоречие със Старият Завет. Извода?Ами извода е, че просто много текстове в Библията са писани от хора не от Бога. Други неща са писани за своето време поради необходимост. Тоест още по онава време не са били актуални!Лично аз се чувствам донякъде отговорен за това, понеже имам спомени, когато писахме много правила преди - правила по които хората живеят и днес. Истината обаче се променя всеки миг!За 2000 години се е променила много за 4000 още повече!В момента има много нови правила за наши дни, които съответно ще са грешни след време а след още повече време и вредни!Както се случва със старите правила от Библията!В момента много от тези неща се използват за да се оправд
99
1
 
0
 
! Отговори
BtH преди 16 години
Айде де! И това ли е критерий? Ами той, 89 най-добре го е написал, по тоя критерий (колко време се отделя на децата) най-добри са педофилите... И защо изобщо социолози се изказват по един толкова важен въпрос, преди да са се допитали до психолози? Какво е това дете, което има за пример модел на семейство, което не може да се възпроизвежда по естествен пъ? Едва ли някой може да предположи накъде може да се развие психиката на такова дете, но едно е почти сигурно - мнооого дълги години то няма да бъде пълноценен член на детските групи
98
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 16 години
Докъде стигна простия ни народ. Нормално било. Кое е нормално бе откачалки?.В Америка било тъй,в Европа било тъй. Какво става с хората. Няма ли господ да направи едно потопче и да тръгне на чисто! Не става въпрос какво ви раждат извратените глави. За да има човек някакъв критерий трябва да вземете пример от ПРИРОДАТА. Защо всички твари са двуполови? Да сте видели женска *** да се чифтосва с женска,кон с кон,мъжко куче с мъжко? Ако видите това,веднага ще се усъмните в нормалноста на животното. А човек като има ***,х..и език,смятате за нормално да го слагат навсякъде. не става въпрос кой е надраснал Дарвин а нормалното се счита това което е сътворила природата по нейните закони. Всеки се е родил в резултат на нормалното а не на извратеното... ясно? Затова не казвайте че съм старомоден.Обратните могат да предизвикат единствено състраданието ми .Това е болестно състояние и трябва да се лекува,не да се защитава...!
97
1
 
0
 
! Отговори
No name преди 16 години
Nqmam protiv lesbiikite. Imam protiv tezi deto mrazqt majete. Za6to lesbiikite iskat da otglejdat momi4eta i za6to v tehnite predstavi svetat e baz maje? Tova ne e li diskriminaciq kam majete? Mai az sam toleranten kam tqh a te kam men ne.
96
0
 
0
 
! Отговори
No name преди 16 години
Dobre! Kakvo dete 6te otgledat? Za6to ne otgledat mom4e? Vsi4ki lesbiiki iskat momi4e. Az ne sam kazal 4e imam protiv tqh.
95
0
 
0
 
! Отговори
Anonimna преди 16 години
takam.kato gledam ste dali dosta intersni i protivore4ivi mneniq!spored men vseki e takuv kakuvto iska da bude.az li4no smqtam 4e trqbva da se proqvqva tolerantnost i razbirane.i mislq 4e homosexualizma ne e bolest. spred men 2 lezbiiki biha mogli da otgledat dete i da mu dadat su6tite cennosti, , kakto i edna hetero dvoika.rqbva da se nau4im da razbirame i togava da sudim..................
94
0
 
0
 
! Отговори
No name преди 16 години
Saglasen sam 4e trqbva da se proqvqva tolerentnost kam homesexualistite, no kakva 6te e orientaciqta na momi4e otgledano ot lesbiiki, kato se ima na predvid 4e pove4eto lesbiiki sa i majomrazki. Predpolagam 4e takova momi4e 6te predobie sa6tite nravi, vapreki 4e moje da bade dobre oble4eno, nahraneno, i obrazovano. Tova 4e daden 4ovek e obrazovan ne go pravi toleranten kam razli4nite. Mislq 4e v prirodata nqma6e da ima maje i jeni ako ne be6e nujno. Predstavete si svqt ot lesbiiki(tova za koeto v pove4eto slu4ai te si me4taqt). Ne e li podobno na hitleriskata ideq v sveta da ima samo beli???????????????
93
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 16 години
как не те е срам да ползваш името на владетел, който е донесъл мир и търпимост на народ като нашия? ти и такива като теб сте срам за човешкия род!
92
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 16 години
Колко е рано (мноооооого рано) да ни приемат в Евро Съюза и да се отнасят към нас като демократична и свободна държава..... С мнооооого по-голям успех и мнооого по-малко разходи бихме могли да кандидатстваме в други едни организации: Инквизицията и ККК. Там ни е мястото.....
91
0
 
0
 
! Отговори
vihrena преди 16 години
и в прехвалената демокрация на САЩ царуват същите човешки болести: големи сме пуритани, знаем кое е единствено правилното, обратните са болни или поне смешни, черните са мързеливи и престъпници, а белите работливи семейни християни имат по 4-5 деца и от работа и ТВ не могат да им обърнат внимание и децата израстват с ТВ и интернет, ама не всичко (защото има и доста полезни неща там), а само забраненото, до което могат да се докопат зад гърба на бдителното родителско тяло. различието във всеки (законен) вид възпитава поне толерантност. гейовете не сме ги чували да искат "лечение" на хора с различна от тяхната ориентация, и в повечето случаи са далеч по-толерантни и към други видове малцинства - расови, религиозни, т.н. когато знаеш какво е да си различен, оценяваш различието на другите и не виждаш смисъл да го осъждаш.
90
0
 
1
 
! Отговори
Асексуалност преди 16 години
Сега разбирам, защо статистиката показва, че 25% от населението в България е с отконения.... но като чета коментарите се убеждавам, че са много повече... не стига и това, ами са неграмотни и невежи... това ми се струва доста по-тъжно и обезпокоително от това кой с кого иска да спи...
89
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Проучване, проведено от социолози от n-ския университет сред семейства ясно показва, че педофилите се справят с грижите за малчуганите най - добре.
88
0
 
1
 
! Отговори
Димана преди 16 години
Добре ,не мога да разбера ,защо хора живеещи в 21 век ,мислят още от комунистическото време на Бай тоше ? ,с тази ориентация човек не се учи ,а се ражда .... имам много познати такива ,и са ми казвали ,че от както се помнят че съществуват това са го имали ? какво ми говорите тогава за извращения ,случайно вас някой да ви пипа ,че да е извратено ,както хетеросексуалните не могат да разберат хомосексуалните ,така и обратното така че и в 2 случая няма нормални ,няма ненормални .... човек си живее така както на него му е хубаво ,и стига с тази българска черта да гледаме в паницата на другия ? кой какъв е бил,какво има и т,н .... нека БЪЛГАРИЯ да се вдигне в обществото ,нека да сме пример на всички европейски страни ,но това ще стане тогава когато манталитета на българина се промени ,което лично за мен че това няма да е скородали гей ,лезбийка ,хетеросексуална двойка гледат ,нека да имат хора до него ,да го топлят с нежни ласки и да му дават закрила
87
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 16 години
ти може да си лесбийка и да се сърдиш като някой те мисли за луда, но от друга страна ти сигурно мислиш за луди тези които правят секс с децата си или братя и сестри или разни които го правят с овци и коне. Така че виж се отстрани. Въпрос на гледна точка.
86
0
 
1
 
! Отговори
свд преди 16 години
Лидис,тя Швеция е хубава държава.Ама тука сме Ориент и сме далече от там.Тук смятат някой мазен,попотен алкохолик за голяма работа,само защото бил хетеросексуален.Каква да правиш,ориенталски нрави.
85
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Tuk ima bogat material za prou4vane.Savsem estestvenno e da si lezbiika ili gei.Mogat da si osunovyavat desa-stiga da iskat.Ziveyat zaedno i darzavata im pomaga sas semeini nadbavki i konsumativi.vsi4ko e ok!Vseki vtori e obraten.bez da se pritesnyava-naprotiv.
84
0
 
0
 
! Отговори
$ преди 16 години
За съжаление ние живеем в държава, в която различният е едва ли не луд,а нормалният е този, на който за нищо не му пука и има робска ,закостеняла психика, която не може да разбере и проумее доброто.
83
0
 
0
 
! Отговори
fea преди 16 години
DA TAKA E!
82
0
 
1
 
! Отговори
свд преди 16 години
Прав си 81-о,точно това искам да кажа и аз.Проблема е,че тука смятат,че "нормална" хомодвойка няма.По-добре едно дете да има семейство,макар и хомосексуално,отколкото да е сирак или баща му да е пияница ,или майка му ***.